Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anon457

paranoja czy logika ?

Polecane posty

Gość hhaaahhaaah
"Pare miesiecy temu moja kobieta zapisala sie na jakims portalu randkowym, poznala tam jakiegos goscia i wymieniala z nim erotyczne sms-y (a przynajmniej zarzeka sie iz jedynie sms-y to byly)" jelen z ciebie i tyle ci powiem naiwniaku.

Sprawdź ją. PO prostu weź pod obserwację i koniec. Nie ma sensu się męczyć. Bo podejrzliwość bez podstaw potrafi niewinną popchnąć do zdrady... A podejrzliwość która ma podstawy - tym bardziej. Zrób to szybko, bo widać jak się spalasz. Ten etap rozbudzonych podejrzeń, który przechodzisz może się skończyć nawet załamaniem.

Gość skadi
w sumie to mi cie szkoda, ona cie ewidentnie robi w balona. przestan analizowac, bo sie tym zameczysz. jest cos nie halo w waszym partnerstwie i ty to czujesz. my tez to czujemy. co ci poradzic? siedz cicho i obserwuj. predzej czy pozniej cos sie z tego wykluje bo jej sie te gierki z toba znudza i zrobi jakis konkretny krok. na razie jestes w roli pelikana...chyba ze zmienisz ZOO.

Gość anon457
Nie mam zamiaru sie w jakikolwiek sposob przed wami wybielac jako iz jestem anonimowy, wiec podkresle iz moje rzucanie palenia napewno dalo jej w kosc, dalo w kosc wszystkim ktorych znam. W pracy zdazylo mi sie nawet kompletnie zwyzywac mojego szefa bo zwrocil mi uwage na blachostke. Na szczescie jest on wyrozumiala osoba i wiedzial ze zerwanie z nalogiem do latwych rzeczy nie nalezy. Pomijajac innych pracownikow ktorzy w "zartach" mowili ze z checia by mnie udusili. W domu co prawda staralem sie bardziej nad soba panowac i uciekalem w izolacje, tak aby nie miec zadnego pretekstu aby podskoczylo mi cisnienie co prowadziloby do klotni (ktore i tak sie zdazaly). Jak sie okazuje owa izolacja niczym dobrym sie nie skonczyla.

no hola hola, co ma piernik do wiatraka? nie dosc, ze rzucanie palenia jest czyms z gruntu dobrym to jesli juz moze tylko sluzyc jako wymowka dla niuni a nie jako przyczyna wyobraz sobie chlopie, ze twoja niunia ma permanentny pms i co? jako rozwiazanie problemu zapisujesz sie na portal randkowy i piszesz erotyczne smsy? really?

Gość anaon co ty pieprzysz chlopie
co ma jedno do drugiego......nudzi ci sie ze zakladasz ten temat.........teraz pieprzysz od rzeczy 🖐️

Gość anon co ty pieprzysz chlopie
zawsze szczery no hola hola, co ma piernik do wiatraka? widze ze zs mnie wyprzedzil

Gość anon457
powinienem sprecyzowac o rzucaniu palenia bylo odpowiedzia na te wypowiedz od frufru "moze Twoje rzucanie nałogu naprawde dało jej w kośc i coś się zepsuło w związku..."

Wyjście do drugiego pokoju to jeszcze nie izolacja. Grunt to ze sobą potem pogadać lub wcześniej wyjaśnić, dlaczego musisz się na moment "odizolować". Źródło nie leży po Twojej stronie i nie usprawiedliwia zdrady, bo przecież o niej tu mówimy! Obudź się chłopie.

Autorze, najgorzej tlumaczyc czyjes oszustwa. Chyba nie jestes gotowy na postawienie sprawy jasno. Mogloby to sie skonczyc rozstaniem i chyba tego sie boisz.

Gość Do anon457
Jesteś głupim pustakiem, kręcisz się jak ślimak w swoim domku z muszelki. Niech cię zdradza, za głupotę trzeba płacić.

Gość C...da
Nie głupim pustakiem tylko chyba facetem, który liczy na to, że tak naprawdę jednak przesadza i ze wszystko da sie logicznie i przede wszystkim wytłumaczyć - ma nadzieję, że ona go jednak nie zdradza. Powiem Ci tak Autorze, mój facet robił podobnie: portale, smsy, nie rozstawał sie z telefonem nawet w toalecie. I tłumaczył tak jak Twoja kobieta. Byłam podejrzliwa, wiele odkryłam. Bolało jak cholera. Serce rozdarł mi na pół. Nikomu tego co ja z nim przeszłam nie życzę. Najgorszemu wrogowi. Tobie życzę spokoju. Przemyśl wszystko. Nie wiem jak długo jesteście razem, co Was łączy, co jesteś w stanie wybaczyć a co nie. Powiem Ci, ze podejrzliwość zostaje. I choć wybaczysz jej może, zaufanie nie wróci. Wiem po sobie.

Gość anon457
Kilka slow wyjasnienia. Zakladam iz ten zwiazek moze sie niebawem skonczyc, Nie chce natomiast podejmowac pochopnych krokow. Staram sie do wszystkiego podejsc z dystansem bazujac na logice. Watek ma na celu przekonanie sie czy owa logika ktorej sie trzymam nie jest objawem paranoi czy wyolbrzymiania pewnych sytuacji, dlatego pytam osoby trzecie. Na wstrzymanie z podejmowaniem decyzji o zakonczeniu zwiazku decyduje sie z jednego tylko powodu. Jest to historia opowiadana przezemnie z mojego ptk widzenia. Tak wiec nie znajac w pelni obrazu sytuacji oraz zdania drugiej strony rowniez wasze porady nie beda w pelni obiektywne. Powiedzmy iz uwazam ze aby podjac tego typu decyzje moja dziewczyna powinna miec rowniez prawo do obrony i do przedstawienia wlasnego ptk widzenia. Poprostu staram sie byc uczciwy. Jako facet lubie podejmowac decyzje bazujac na faktach i dowodach a nie emocjach. Takowych narazie brak. Wiec chwilowo zaczne poprostu bacznie wszystko obserwowac jak to bylo wczesniej wspomniane.

Takowych narazie brak. portal randkowy i smsy to pies? Wiec chwilowo zaczne poprostu bacznie wszystko obserwowac jak to bylo wczesniej wspomniane. to najlepsze rozwiazanie, i jak mowia amerykanie hope for better but be prepared for worse

Gość anon457
zawsze szczery portal randkowy i smsy to pies? Oczywiscie ze nie, ale decyzje o tym aby mimo wszystko sprobowac juz podjalem. Niedlugo zreszta po owym incydencie z sms-ami. Teraz sie nie bede z niej wycofywal bo to nie lezy w mojej naturze aby zmieniac zdanie. Tak wiec jak powiedzialem abym zakonczyl owa znajomosc musialbym byc pewien iz ona sie nie zmienila i nadal cos na boku kreci. Zamiast pewnosci jednak mam jedynie podejzenia.

No to czekaj spokojnie, najwyżej jakaś fajna babka będzie zachwycona spokojnym facetem bez nałogów ;)

Niedlugo zreszta po owym incydencie z sms-ami. Teraz sie nie bede z niej wycofywal bo to nie lezy w mojej naturze aby zmieniac zdanie. czy dobrze zrozumialem: niunia zapisuje sie na portal, sle gorace smsy, ty wybaczasz i mowisz "nie rob tego wiecej" ona mowi - "oczywiscie moj kochany, nie bede" i nastepnie ukrywa przed toba swoj telefon zarzucajac ci brak zaufania? well, chcesz legitymacje?

Gość autor tematu to jeleń albo dzi
ecko o osobowości z cechami typowo infaltylnymi

Pewnie jeleń, ponieważ kolejna sarenka mu się trafiła, a infantylny bo z matczyną troską do niego podchodzi ;)

Gość autor tematu to jeleń
jest infantylny i tyle :P:D

czy ja dobrze zrozumialam?? ona bierze prysznic TYLKO rano? i po calym dniu idzie spac BRUDNA?? wspolczuje :O

Gość anon457
Do osoby ktora usilnie probuje nazwac mnie jeleniem. No. uno - zakladam taka mozliwosc ale najpierw chce zobaczyc dowod zanim zrezygnuje z 4 lat zwiazku z bylo nie bylo bardzo bliska mi osoba. Nie zrobie tego natomiast na podstawie kilku postow od kilku anonimowych osob. No. Secundo - zakladam rowniez iz sam jestes bogaty o te zyciowe doswiadczenia jak i rowniez jestes w szczesliwym zwiazku od dlugiego czasu aby miec jakikolwiek autorytet aby sie na ow temat wypowiadac.

czy ja dobrze zrozumialam?? ona bierze prysznic TYLKO rano? i po calym dniu idzie spac BRUDNA?? wspolczuje O, i nareszcie ktoś odkrył prawdziwą genezę problemu! ;)