Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciążonaaa

Czy na początku ciąży jest to normalne

Polecane posty

to fakt ja bym chyba w 5 m-cu ciąży nie tańczyła tak intensywnie z uwagi nie na wygląd ale na zdrowie maluszka. Aczkolwiek różnie w życiu bywa czasami te kobiety które się nie oszczędzają robią wszystko jak dotąd dobrze przechodzą ciążę i rodzą zdrowe dzieci. A np te które się oszczędzają mają jakieś problemy. To tak jak z zajściem w ciąże te które chcą nie mogą a te które nie chcą zachodzą odrazu. Ja mysle że gdzieś tak wszystko jest każdemu zapisane i co ma być to będzie:)

Dokładnie, co ma być to będzie ;) Czekam z utęsknieniem na 16... Padam już tutaj :( Późno mam dzisiaj tego lekarza, zanim ściągnę do domu to będzie przed 20 :O

Ojej nie było mnie pół dnia, a tu tyle napisałyście :P Ja bym na basen nie szła, ale ze względu na infekcje. I tak przed ciążą miałam skłonność do grzybicy, więc teraz tym bardziej bym uważała. No ale wybór należy do ciebie. A powiedz mi czy liczba 83 w twoim nicku oznacza może rok urodzenia?

no ja też wychodzę koło 16 do domku:). Jeszcze muszę gdzieś skoczyć coś mamie kupić . Wiesz co może to zabrzmi dziwnie ale ja do tej pory nie mogę do końca uwierzyć w to, że będziemy z mężem mieli dzidzie.Przez tyle miesięcy czekałam na ten dzień kiedy ujrze dwie kreseczki a teraz nie mogę cały czas w to uwierzyć chyba uwierze dopiero jak maluszek da mi pierwszego kopniaka w brzuchu hihihi:)

Kasiulek, tak to mój rocznik ;) Zaciążona nam udało się już w 2 cyklu ;) tydzien przed terminem @ byłam u lekarza zapytać o tabletki które przepisał mi ortopeda, w razie gdybym była w ciąży czy mogę wziąc, a ten stwierdził po badaniu, że w tym miesicu na pewno w ciąży nie będe... :P i też ciężko mi w to wierzyc :D Zawsze jak patrze na usg to się zastanawiam "ja naprawde mam takiego małego czlowieczka w sobie?" :P

zazdroszczę Ci bo ja od początku ciąży nie tknęłam nic słodkiego i nawet przestałam słodzić herbatę na samą myśl o cukrze robi mi się niedobrze:(

Ja na początku ciąży zajadałam się ogórkami kiszonymi - tylko to pomagało mi na mdłości. teraz ze słodyczy zjem jedynie właśnie pączki - nigdy nie przepadałam za słodyczami. Ogólnie mam problem z jedzeniem, bo od kilku lat cierpie na chroniczne zapalenie śluzówki żołądka i często jak coś zjem boli mnie żołądek, a teraz nie mogę póki co wziąć żadnych tabletek na to :O

ja to wogóle zrobiłam się teraz wybredna jeśli chodzi o jedzenie ale może nie gadajmy o tym bo robi mi się niedobrze;(

ja w poczatkowych miesiacach czesto mialam bol w dole brzucha z lewej strony ale to podobno normalne bo macica sie powieksza itd. pozniej bol byl sporadyczny a pod koniec ciazy znow sie nasilil ale nie mialo to wplywu na przebieg ciazy

będe kupować ciążówki. Teraz jest ich taki wybór, rurki, nie rurki i rozmiary są od xs ;) że nie ma co kupować na wyrost. Na początku też się zastanawiałam, ale koleżanki które już urodziły, albo są w bardziej zaawansowanej ciąży przekonały mnie że nie warto kupować zwykłych większych spodni, bo za chwile i tak zaczną uwierać, a ciażówki są tak szyte, że brzuszek może w nich sobie swobodnie rosnąć.

fantastic_girl a dziękuje to pewnie odpowiedź na moje pytanie z początku topiku. faktycznie tak jak mi dziewczyny pisały te bóle są normalne i przechodzą. Już właściwie ich nie mam czasem tylko ale rzadko:) prawie_mama_83_ no chyba racja z tymi spodniami nic tylko czas wybrać się na zakupy:)

Kasiulek Ty to naprawdę dziś w wir pracy się rzuciłaś nic nie piszesz. No ja dziś wyjątkowo mam luźniejeszy dzień:)

U mnie w mieście jest tylko jeden sklep z odzieżą ciążową w dodatku mają 5 rzeczy na krzyż :O W sobotę wybieram się do wrocławia (mamy 90 km ;) ) do klepu happy mum. zakochałam się w tych ciuszkach :D Nie są najtańsze, ale są super i jakości i w ogóle są cudne :P http://www.happymum.pl/sklep3/ Tak sobie myślę, że bluzki, tuniki można kupować w zwykłych sklepach, zwiewnych i luźnych tunik jest teraz zatrzęsienie, ale spodnie, spódnice nie ma zmiłuj się ;)

no tak z bluzkami to teraz nie ma problemu tyle tych tunik i luźnych bluzeczek. Właśnie gorzej ze spodniami ale też się coś znajdzie. Wchodziłam na tą stronkę rzeczywiście fajne ciuszki:)

Ja na początku marudziłam że te ciuszki takie drogie.... ale pozniej pomyslalam sobie, ze kiedys kobiety w ciąży były zmuszone do chodzenia w ogrodniaczkach, albo workowatych, bezkształtnych ciuchach, bo nie było wyboru. Ja chce się czuć kobieco i atrakcyjnie nawet z przeogromnym bębenkiem :P A co do ceny... Dużo dziewczyn mowi, że teraz jest jedna z ostatnich okazji zaszaleć i "zadbać" o siebie, bo później przez dłuższy czas zawsze dziecko i jego potrzeby będą dla nas ważniejsze ;) Tak że jak szaleć to szaleć a co :P

no tak racja później to tylko dzidzia będzie najważniejsza:). Nie no teraz są tak fajne ciuszki dla kobiet w ciąży , że można coś superowego dla siebie wybrać. Ja to się zbieram miłego dalszego dnia wam życzę buźka:)

Ja też się zbieram, umyć kubeczek i do lekarza ;) Trzymajcie się dziewczyny! Postaram się zajrzeć po powrocie do domu, a jak nie to z pracy się odezwę. Mam ostatnio lenia i obijam sie jak tylko mogę :P Zresztą już niestety niedługo :O

Jejku dziewczyny nie piszcie tak dużo, bo nie nadążam czytać ;) Ja też nie mogę uwierzyć, że noszę w sobie dzidziusia, mimo że staraliśmy się tylko 1 miesiąc ;) Ale jakoś to do mnie nie dociera. A podczas badania USG mam wrażenie, że oglądam film i to nie dzieje się we mnie, tylko w TV hehehe ;) Ja też jestem rocznik 83 :D A co do spodni, to ja sobie kupiłam takie zwykłe w Cubusie, ale z takim ściągaczem z gumy na górze zamiast rozporka. W ściągaczu jest troczek, więc teraz sobie trochę ściągam, a potem będę luzowała :) No i jeszcze ta guma ma zapas, więc jeszcze jakiś czas będą dobre. No i cena przede wszystkim lepsza, bo zapłaciłam 80zł, a za takie same ciążowe dałabym pewnie 120zł. Ja faktycznie mam dużo pracy, ale potem wszystko przeczytam dokładnie i nadrobię zaległości :) Daj kochana znać, jak tam po wizycie. Buziaki.

Hej dziewczyny:) Kasiulek ale przynajmniej masz troszkę lektury do poczytania hihi:) Kurcze dziewczyny jak ja się źle czuję dzisiaj:( boli mnie trochę głowa i wogóle jakaś jestem przymulona:( prawie_mama_83 i jak tam wizyta u lekarza?

Hej kobietki 🌼 Jak tam samopoczucia dzisiaj? Ja po wczorajszej wizycie jestem uśmiechnięta i pełna optymizmu ;) Wszystko jest jak najbardziej ok, mój lekarz stwierdził, że jak na usg genetycznym dr Dudarewicz powiedział że na 80% będzie dziewczynka, to mogę być na 100% pewna, że tak będzie, bo nie słyszał jeszcze, żeby tamten się pomylił :D Zobaczymy :D W każdym razie nasze szczęście ma 7 cm od głowy do pupki i machało wczoraj do mnie łapką :P :D Miłego dzionka życzę!! ;)

to super bardzo się cieszę, że wszystko ok:). I fajnie że już wiesz , że będzie dziewczynka. Ja jestem w pracy nie czuje się aż tak źle , ale jak tylko gorzej się poczuje pojadę pewnie do domku.

Hej dziewczyny :) Prawie mama bardzo się cieszę!!! 7 cm to już całkiem duża dziewczynka :) Ja też już się nie mogę doczekać, kiedy znów zobaczę moje maleństwo, a to jeszcze 2 tygodnie :( zaciążona jak jesteś w domu, to zmykaj do łóżka!! Jutro na pewno poczujesz się lepiej, ja też miewam lepsze i gorsze dni.