Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość damianos kasiastos

Kącik młodych włascicieli firm: ile srednio miesięcznie zarabiacie

Polecane posty

Gość gość
Mam firmę produkcyjną. 18 osòb.Zapiernicz od rana do wieczora na podatki,ZUS VAT na koniec miesiąca zostaje 3,pół tys.W latach 90tych zarabiałem 12tys.

Gość gość
Hej czy wiesz że coraz więcej kobiet takich jak Ty decyduje się na to rozwiązanie. Nie musisz rezygnować ze swoich marzeń, nie zaryzykujesz utraty męża i rodziny. To właśnie tu w tym momencie możesz zadecydować że nie tylko będziesz kobietą spełnioną zawodowo, wspaniałą matką czy przykładną żoną, ale także to Ty decyduj w pełni o swoim życiu towarzyskim bo nikt inny nie jest bardziej tego wart niż Ty! Jeśli masz ochotę spędzić miły wieczór podczas spaceru przy świetle księżyca z przyjemnością przystojny 25 latek złapię Cię za rękę i poprowadzi pod kopułą gwiazd, a może marzysz o swoim prywatnym szoferze powiedz tylko dokąd a zawiozę Cię na koniec świata. Mam na imię Robert jestem blondynem średniego wzrostu, posiadam prawo jazdy kat b, przez kilka lat uprawiałem amatorsko MMA, podobno świetnie wyglądam w garniturze i z pewnością byłbym wspaniałym dodatkiem do Twojej kreacji. Jeśli masz ochotę na przyjemny odprężający masaż przy świetle świec, poczuć ciepły olejek spływający po Twojej boskiej skórze nie ma problemu jestem również w pełni wykwalifikowanym masażystą. Pewnie zapytasz co taki facet jak ja tu robi. Pragnę by moje życie nabrało kolorów, mam dość życia z dnia na dzień potrzebuje poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji finansowej, ale to nie tylko to bardzo, ale to bardzo podnieca mnie myśl, że mógłbym stać się Twoją zabawką. Podnieca mnie to poczucie że staje się Twoim prywatnym bodyguardem, powiernikiem rozmów i chłopcem do zadań specjalnych w łóżku jeśli zechcesz. Mam jedną małą wadę nie umiem tańczyć smutas.gif Może nauczysz mnie tego? Ja jestem z województwa śląskiego Jeśli chodzi o łóżko dopuszczam bardzo bardzo wiele ale to, moje zdjęcia i ten zmysłowy flirt zostawię już dla prywatnej korespondencji usmiech.gif przygarnijkropka1990@wp.pl

Gość Devon
Firma, firma. Nie ma czegoś takiego. są działalności jednoosobowe i spółki. Potem pracownicy i od tego zależy dochód. Im więc pracowników pracuje na ciebie to wtedy zarabiasz. a jak nie masz sieci np. sklepu czego kolwiek to zapomnij o jakich kolwiek pieniądzach. Wszystko dasz na państwo. W Polsce albo robisz przekręty z fakturami lub kto co chce by mieć koszt. Czasami lepiej iść do pracy i nie mieć tyle na głowie

Gość sratatata2
Już kiedyś pisałem tutaj jak był wątek o zarobkach. Człowiek się za głowę łapie że są na świecie tacy idioci którzy wątpią w zarobki rzędu kilkunasty tysięcy miesięcznie. To ciekawe skąd te wszystkie nowiutkie Mercedesy, BMW, i Porsche. Pewnie za pensje 2 tys. z Biedronki. "Bo ja pracuję na kasie za 2 tysiące ale jestem człowiekiem wykształconym (licencjat z historii, albo mgr z polonistyki = "wykształcenie" - buahahaha) to wszyscy pewnie mają tyle co ja" - filozofia ćwierćmózga. Żałosne, głupie, śmieszne nie wiem co mam jeszcze napisać ale odkąd odkryłem kafeterię to praktycznie raz- dwa razy w tygodniu sobie siadam poczytać jacy idioci chodzą po świecie i o ile na początku robiłem to dla rozrywki, tak teraz nie jest mi do śmiechu. W jakim kraju ja żyje skoro ludzie z bezmózgowiem normalnie chodzą do pracy, mają dzieci i mają prawo głosu w wyborach. Oświecę was bo to niesamowita wiedza tajemna: 1. Należy się uczyć przydatnych rzeczy (IT, lekarz, murarz, kamieniarz, dekarz, blacharz, spawacz, inż elektrotechnik, mechatronik itp.) 2. Należy myśleć samodzielnie i logicznie (tu największy problem na "kafe") 3. Należy zrobić sobie tzw. biznesplan i w miarę możliwości szczegółowy research rynkowy (jaki produkt/umiejętności będą dobrym towarem, jakie są zagrożenia ze strony prawnej, podatkowej, jakie mam możliwości sprzedaży jeżeli odbiorcy zawiodą, jakich zysków mogę się spodziewać inwestując w daną technologię, jaka jest konkurencja na rynku, czy mogę znaleźć sojuszników żeby zarobić więcej itp itd) - specjalnie prostym językiem. 4. Pracować , zapierdalać w pocie czoła póki nie osiągnę założonych celów (tutaj też większość będzie miała problem) "Informatyk", analityk systemowy. W tej chwili na pól etatu w korpo PL i na osobnym kontrakcie w UK (zdalnie). Kilkanaście tys/mc. Może to nie jest typowa własna działalność, no ale firmę musiałem zarejestrować Kuzyn - firma transportowa , na 100% nie wiem ile ma bo się nie pochwali ale pewnie z 3x tyle co ja. 4ech pracowników (kierowców) - jeżdżą na TIRach . Zaczynał samemu od wywrotki wziętej na kredyt. Kolega- własna działalność jako grafik. Okolice moich zarobków, ale on pracuje po 25 godzin/tydz bo mu się więcej nie chce. Uprzedzam tutaj wszystkich "grafików" od photoshopa ściągniętego z chomika że to nie taki grafik jak wy. Ma jakieś certy które wystawia firma produkująca Blendera, chyba ze dwa z 3Dstudio maxa, do tego najważniejszy cert Adobe który trzeba odnawiać co 3 lata - ja mam podobnie - moje CISCO jest ważne 3 lata, ABAP 5 lat, reszta certów dożywotnio. Znam osoby które narzekają że mają 2-3 tysiące, ale umówmy się. Jaki poziom wiedzy i ogarnięcia życiowego musi mieć pracownik Biedry, albo urzędu gdzie przerzuca jak robot tony papierów i uczy się ustaw na pamięć jak katarynka (zero własnej inwencji). Albo "szanowany" zawód nauczyciela. No sorry ale nauczyciel matmy w liceum musi mieć obcykaną matmę na bardzo podstawowym poziomie. Co innego matematyk w instytucji finansowej który potrafi brać 10 brutto na luziku--> patrz Credit Suisse, Credit Agricole, a nawet nasz polski PKO spokojnie dobremu analitykowi tyle zapłaci. Inna sprawa że nawet ten nauczyciel powinien mieć 5tkę na rękę (żeby się odróżniać od inteligencji z Biedronki) ale żyjemy gdzie żyjemy. Tak czy siak konkluzja jest taka że spokojnie da się żyć godnie tylko trzeba się trochę wysilić i własna działalność jest na pewno najszybszą drogą do dobrych pieniędzy.

Gość Mellsen
Moje zarobki są bardzo różne, wszystko zależy od miesiąca i sprzedaży. Jednak chcę zwiększyć swoje zarobki, wchodząc na zagraniczny rynek, mianowicie chodzi mi o Włochy. Oczywiście nie obejdzie się bez otwarcia konta walutowego, które będzie mnie kosztować 0 zł, a to dzięki temu artykułowi: http://firmowa.net/konto-walutowe-za-0-zl/ . Polecam osobom, które szukają takiego konta.

Gość gość
Ile można zarobić jeśli ma dię firm co projektuje domy ?

Gość Evellyn
Trochę jestem zniesmaczona, że właściciele firm wymyślili taki temat. Czyżbyśmy prowadzili swój interes po to żeby szpanować przed innymi ile to kasy z niego wyciągamy? Oczywiście że kasa jest ważna, ale to przecież oczywiste, że nikt się nie pakuje w taką kabałę, nie mając na widoku zarobków, Dla mnie najlepszą motywacją jest wykonywanie roboty, którą naprawdę lubię, a jeszcze jak klient jest z tego zadowolony, to już jest super. Jest tyle ciekawszych kwestii, gdy się prowadzi swój biznes, a tu akurat "to". Wolałabym dowiedzieć się jak sobie radzicie np. z opóźnieniami spływu należności za towar czy usługi, albo jaką macie metodę na notorycznie zalegających (zerwać współpracę, czy jakoś go motywować, przyciskać, ...), albo jak postępujecie z klientem, któremu towar czy wykonana usługa bardzo się nie podoba i nie chce zapłacić, choć wszystko zostało zrobione, ... i koszty poniesione, ...

Gość gość
Jednoosobowa dg (nie nazywam tego firmą), standardem u nas jest 12k netto na miesiąc, po wszystkich opłatach. W tym roku trochę spiąłem 4 litery i wyjdzie po 200.000 netto za rok. Myślę, że limit dla mnie to 1/4 miliona na rok, może w wawie sięgnąłbym 300k. Nazwijmy mnie inżynierem budownictwa - projektowanie. Staż 10 lat, pół tego czasu z pewną iloscia nadgodzin, firma 3 lata. Natomiast dobrze bilansuję koszty, wszystko staram się mieć dopięte. Co ważne, średniej wielkości polskie miasto = średnie ceny usług, mam czas dla siebie, hobby, uprawiam sport, część moich kolegów z branży po zawałach i innych sensacjach sercowych, stresująca praca i często wymaga wielogodzinnego wysiłku, ponad siły. Dodam też, że wszystko robię sam, nie miałbym sumienia zatrudniać kogoś za pensję typu "jałmużna", ponadto ludzie, jakich poznałem w wielu firmach to lenie, nieambitne automaty, lub totalni olewacze, tak więc w z tej paradoksalnej sytuacji jest wyjście albo samozatrudnienie albo brak sumienia i śmieciowe stawki dla pracowników lub podwykonawców.

Cóz, tanie rycerzowanie na kafeteri wśród samców-beta jest w modzie i zyskuje poklask. Cóż gorszego jest w rozkładaniu wachlarza banknotów? :P Panowie, nie zapominajcie podawać numerów telefonów, albo maili inaczej wszystkie wysiłki na nic. :P 00 Temat raczej na ogólny a nie uczuciowe..

Gość wojtek269
Dopiero zaczynam, więc moje zyski nie są bardzo duże. Staram się jak na razie wszędzie szukać oszczędności i takim sposobem trafiłem na księgowość online. Aktualnie korzystam z serwisu https://wfirma.pl i jestem zadowolony, ponieważ nie płacę dużo, a wszystko odbywa się w profesjonalny sposób, mogę też drukować faktury.

Dzień dobry, inwestowanie w rozwój firmy jest nieodłącznym elementem efektywnej działalności biznesowej. Osoby prowadzące biznes od min. 2 lat, mogą skorzystać z pożyczki na rozwój firmy w Kredytmarket.com. Kwota, jaką oferujemy to 10-50 tys. zł na okres 3-12 m-cy. Cały proces jest elektroniczny, szybki i bez konieczności dostarczania dokumentów. Decyzja dostarczana jest w ciągu 15 min, a środki przelewane są po 2 dniach na konto wnioskodawcy. W celu uzyskania szczegółowych informacji zapraszamy do naszego kalkulatora na www.kredytmarket.com

Gość Karol 8

Mam 29 w sumie to prawie 30 lat firma od 4,5 lat od kilku miesięcy nie schodzę poniżej 11k wcześniej w granicach 6k plan do 30k. Mam na utrzymaniu żonę, dziecko i dom 🙂

Na początku dużo dokladalem do firmy pierwsze zyski prawdziwe zyski zaczęły się po około 2 latach jak nauczyłem się swojej branży. 

Lecz dodam dla tych co planuję własną firmę kalkulator + sporo wytrwałości nikt nie daję pieniędzy za darmo to nie jest łatwy chleb...

Gość Anastazja P.

Mam na czysto, daję na czysto.