Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość authomathyczka

Kto z was nie jeździ samochodem bo sie strasznie boi???

Polecane posty

Gość a ja bym chciała zrobic
ha! zajebiste pytanie, a jak Wam odpowiem to zaraz mnie zjedziecie. magistrem filologii polskiej, specjalizacja edytorstwo tekstów. Może jakaś gazeta mnie przyjmie na edytora/korektora? za 1200 zł ;P

hehe no właśnie ;P i magistra pisać...

Gość happela23
ostatnio kogos szukali na korektora. Jak bedziesz miala szczescie to sie uda :)

gdzie ? gdzie???? ;P

Gość talena
Tez miałam takie wrażenie, odnośnie sprzęgieł w samochodzie... dopóki nie zaczęłam jeździć swoim autkiem, przyzwyczaiłam się do tego jakie jest, nawet do zacinającego się kluczyka w stacyjce itp;) A teraz po roku jazdy już spokojnie każdym autkiem moge jechać i nie ma problemu.. Także.. praktyka czyni mistrza!! ćwiczcie;)

Gość beble
takicha ludzi jest mnóstwo , robią prawko dla zasady ,a potem nawet nie wsiąda do auta , taka prawda. Znam dużo takich ludzi , którzy zrobili prawko , bo inni robili itd, a teraz nie umieją zaparkować , czy jak na skrzyżowaniu wyłączą światła , to chcą wysiadać a auta:D, jednakże rozumiem , że trudno od razu wiedzieć , że to nie dla mnie , dopoki nie spróbujesz nie dowiesz się .

Gość hehe a ja uwazam ze dobry
kierowca z zadnym samochodem nie bedzie mial problemu, wg mnie roznice sa naprawde niewielkie miedzy nimi i nie dotycza jakichs szczegolnie istotnych kwestii, jezdzilam chyba ok 20 autami, stad moje porownanie, mam prawko od ponad 13 lat i pierwsza moja samodzielna jazde odbylam w 2 godziny po otzrymaniu prawa jazdy hehehe w sam szczyt, tylko po to zeby sie pochwalic mojemu instruktorowi, ktory akurat byl na placu manewrowym w innym miescie, no ale moze fakt-do jezdzenia trzeba miec dryg;P, nie kazdy ma jak widac;P

Gość a tak przy okazji
ile czasu trwa kurs,bo ktoś tu napisał,że zajęło to 2 lata.

kurs w osk w zależności od osk trwa 2-3 miesiące, no ale później jest czas na egzamin i nie łatwo go zdać za pierwszym razem, dlatego u niektórych to długo trwa, zwłaszcza,że w niektórych wordach czeka się nawet 2 miesiące na egzamin

Gość a tak przy okazji
dzięki za odpowiedź.Rozumiem,że nie każdy zdaje za pierwszym razem,ale teoretycznie można go zrobić w 2-3 miesiące i o to mi chodziło

nie ma za co, w teorii 2-3 miesiące, ale w praktyce już gorzej :-) a co będziesz się zapisywać na kurs?

Gość punia88
ja 2 lata potrzebowałam aby zdecydowac czy pojsc na prawo.Teraz nie zaluje, ze poszłam na prawko. Teraz jeżdze sama samochodem. Dziewczyno odważ się bo to jest fajna sprawa jezdzic samochodem.

Gość mam taki zamiar

Gość a tak przy okazji
ten zamiar to mój :) Teraz lecę już na obiad.

no to powodzenia, zobaczysz będzie fajnie! ja mam fajne wspomnienia z kursu :-)

Gość happela23
kiedyś myslalam ze nigdy nie wsiąde, ze nigdy jezdzic nie bede. teraz jestem z siebie dumna. Umialam zrobic to dla siebie. namawiam,

Gość a tak przy okazji
Właśnie ja mam takie samo myślenie.Wydaje mi się, że nigdy tego nie pojmę,ale bardzo bym chciała jeździć :D

Gość abcdefgz
" ja pie**ole filozofia z jeżdzenia samochodem. To nie komuna teraz auto to tak jak telewizor czy lodówka. Z lodówki tez sie boicie korzystać?" Jak źle skorzystasz z lodówki to nie zginiesz a w wypadku samochodowym już tak :). Najtrudniejsze i najważniejsze w opanowaniu jest ogarnianie ruchu drogowego, skrzyżowań, zmiany pasów przy dużym natężeniu ruchu. NIE MOŻNA SIĘ POMYLIĆ

Przecież prawko masz, więc umiesz jeździć, tylko trzeba uwierzyć w siebie, a do tego trzeba jeździć. Jeśli miałaś tak duży przestój z jazdą samochodem, to może warto wziąć dodatkowe lekcje jazdy? Wiem, że w Adrena-l-inie mają kursy doszkalające dla kierowców. Pojeździsz z instruktorem, on Ci wytłumaczy jak się zachować na tym czy innym rondzie i już będziesz ogarniać :-) A i pewności siebie nabierzesz.

Gość asanka87
czasami miałam tak ale jak był duży mróz a ja w bieszczadach - ale trzeba się wtedy uzbroić w takie łańcuchy http://podrodze.net/15-lancuchy-sniegowe i dajesz do przodu :) a poza tym chyba lepiej jechać powoli niż stać godzinami i czekać na autobus :)