Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeeeeesiii

Do kogoś kto zna się na dowodach osobistych

Polecane posty

Gość meeeeeeesiii

słuchajcie a jest jeszcze taki problem bo zmieniłam miejsce zamieszkania i co za tym idzie powinien być nowy dowód lecz jeszcze nie mam wyrobionego dowodu, mam kartke i potwierdzenie, ze mam nowy adres i meldunek. stary dowód mam, nowego nie mam jeszcze i nie zdążę wyrobić bo mam lot do londynu na poczatku maja :( Czy to sie w ogole da ?

Gość Może najpierw
przeczytaj swoją wypowiedź jeszcze raz i zadaj KONKRETNE pytanie. Co "czy się da?" Wyrobić dowód? Da się. A jeżeli pytasz czy zdążysz np. do 1 maja to nie, nie zdążysz.

Gość A jakie ma zanczenie zmiana
miejsca zamieszkania do lotu zagranicę? Masz nowy dowód plastikowy? Jeśli tak to możesz lecieć

Gość meeeeeeesiii
Nie, czy da się polecieć do Londynu po prostu z ta kartką?:(

Gość meeeeeeesiii
takie ma znaczenie. ze na starym dowodzie mam stary adres, a bilet został zamówiony na nowy adres :( i potwierdzenie przyjdzie mi na nowy adres :(

Gość a ze starym dowodem nie
możesz lecieć ?? Kto tam bedzie sprawdzał, gdzie mieszkasz ?? No tak na logikę ....

Gość meeeeeeesiii
Mam dowód plastikowy, ale mam dowód z wcześniejszego miejsca zamieszkania, z tego obecnego nie mam jeszcze bo nie zdążyłam wyrobić, a bilety sa zamowione na nowy adres:(

Gość przeciez biletu sie nie
zamawia na adres zameldowania tylko zamieszkania ;)

Gość Może najpierw
Hahahaha :D Tak, bo na lotnisku będą robić poszukiwania twojego rzeczywistego adresu zamieszkania :D:D Z pewnością.

Gość a ze starym dowodem nie
a na bilecie jest Twój adres ? Bierzesz dowód i kartkę z nowym adresem i lecisz. Masz inne wyjście ? Nowego nie zdążysz wyrobić.

Gość meeeeeeesiii
no ale słuchaj.. skoro ktos(kolega) zamowił mi bilety na nowy adres, a ja mam w dowodzie stary adres to nikt się nie bedzie czepiał ? przeciez jest jakas odprawda na lotnisku? ja nie wiem pytam bo pierwszy raz lece samolotem..

Gość meeeeeeesiii
zamieszkania zameldowania, ja mieszkam teraz gdzie indziej i bilet jest kupiony na ten adres gdzie teraz mieszkam, ma dowód mam na stary adres :(

Gość Może najpierw
Weź się kobieto uspokój, nikt nie bedzie robił dochodzenia. Mam znajomego który całe życie ( a ma lat 30) był zameldowany w Częstochowie, a nigdy w zyciu tam nie mieszkał. Latał samolotami, nikt mu nigdy nie robił problemów w związku z tym, bo i jaki miałby być problem?

Gość meeeeeeesiii
na bilecie jest mój nowy adres, tak, ale nie mam nowego dowodu mam tylko kartke potwierdzającą zameldowanie :( i możecie sie ze mnie śmiac ale ja naprawde nie wiem o co chodzi bo lece 1 raz samolotem, tragedia :(

Gość meeeeeeesiii
probuje sie uspokoic ale strasznie się boje:( a jak mnie cofną z lotniska? masakra :(

Gość Może najpierw
Zrozum że to jest normalne że bilet zamawiasz na adres pod ktorym mieszkasz, nic niekogo nie obchodzi gdzie jestes zameldowana. Nie jest to dla ciebie wystarczająco logiczne?

Gość meeeeeeesiii
nie wiem, nie leciałam nigdy samolotem i nie wiem jak to wygląda:( troche panikuje :(

Gość meeeeeeesiii
no dobrze ale jestes juz nalotnisku i dajesz bilet do sprawdzenia prawda? i z czym oni ten bilet sprawdzą skoro nie mam dowodu osobistego z tym adresem ? tylko kartka potwierdzająca meldunek

Gość ja pierdziele nie schizuj
Za granica licza sie tylko twoje imie i nazwisko w dowodzie ;/

Gość meeeeeeesiii
meldunek i zamieszkanie obecne..

Gość zlosc pieknosci szkodzi
wiec tak autorko , dowodu nie zdazysz wyrobic ! fakt ale masz kartke i potwierdzenie gdzie mieszkasz ? -fakt nawetttt jesli by sie doczepili to chyba bedziesz miala ta kartke spojrza w date w bilecie kiedy byl zakupowany i przeciez bedzie golym okiem widac ze nie zdazysz go wyrobic wogole nikt sie czepiac nie bedzie i sprawdzac :P :D przyjemnego lotu i pobytu w Angli ;)

Gość ta kartka sie podetrzyj
nie jest ci potrzebna ;/

Gość meeeeeeesiii
dzieki, mam stresa jak nie wiem:)

a huj ich to obchodzi :D za przeproszeniem wystarczy ze cie wpukaja w ich komputerek / baza w polsce i juz widac gdzie zameldowana jestes poporstu bierzesz swoj plastikowy dowod z stalym meldunkiem , potwierdzenie czyli twoja kartka gdzie masz nowy meldunek i bilet i odlatujeszzzzzzzzzzzzzzz

Gość Może najpierw
Dlaczego mają Cię cofnąć z lotniska? Weź się uspokój bo widzisz problemy tam gdzie ich nie ma. Weź stary dowód i już, ewentualnie dla pewności ta kartkę chociaż jestem przekonana że nikogo nie będzie obchodziło gdzie aktualnie mieszkasz i który adres jest ok. Adres zamieszkania a adres zameldowania nie muszą się pokrywać. A jak człowiek ma np. 2 domy, w jednym jest zameldowany a w drugim mieszka i tam przychodzi cala korespondencja itd, to myślisz że taka osoba za każdym razem ma problemy na tym tle? Weź dziewczyno wyluzuj. Ja rozumiem stres ale bez przesady.

z starym meldunkiem * mialo byc ;) a ich to nie interesujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość meeeeeeesiii
dobra to teraz opowiedzcie mi jak wygląda odprawa przed lotem? :P

Gość następny temat
kurcze, kilka razy bilet kupowałam a adresu jeszcze na nim nie miałam. nigdy. tylko nazwisko, nr dowodu , chyba data urodzenia.

meeeeeeesiii dobra to teraz opowiedzcie mi jak wygląda odprawa przed lotem? tak jak w amerykanskich filmach :P :D

Gość meeeeeeesiii
łe :( nie badzcie tacy powiedzcie ja sie boje :P