Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lua miaa

Problemy z zębami po ciąży i karmieniu - czy któraś z Was miała??

Polecane posty

Gość lua miaa

Ja miałam małe ubytki i tyle. Karmiłam długo i chyba to jest przyczyną moich problemów z zębami, psują się strasznie ide na 2 kanałowe leczenie i jedne prawdopodobnie do usunięcia bo strasznie mnie boli chociaż jest zatruty i aż boje sie z tym iść :( wybieram sie też na zdjecie RTG żeby zobaczyć co sie z nimi dzieje w środku, bo nic nie widać a potem nagle mega popsuty :( Co robić?? :(

Gość też tak miałam - na skutek
wielkiej przemiany hormonalnej podczas ciąży miałam całkowite odwapnienie. Niestety zbyt późno znaleziono przyczynę i połowa ząbków poszła... :(

Ja tak mam, też małe ubytki, zęby leczone, a po karmieniu się zaczęło, problem z dziąsłami i zębami, też jestem teraz w trakcie leczenia kanałowego. Stomatolog nic nie poradził, bo nie ma na to rady, nic nie pomoże, trzeba leczyć i tyle. Na dziąsła dostałam maść i pastę.

niestety nie pociesze Cie ja kiedy zaszlam w ciazy bylam po liceum, przed matura sprawdzilam wszystkie zabki, bylam po leczeniu, wszystko bylo ok a po 3 miesiach ciazy 2 zeby mi sie tak zepsuly ze od razu kanalowe leczenie- pierwszy raz w zyciu :-o i to byl poczatek niestety do dzis mi te problemy zostaly, chociaz bralam witaminy plus dodatkowe tabletki po porodzie i nic nie pomoglo dodam ze np stan wlosow byl super-a niektore na to dodatkowo narzekaja

Ja piłam wapno dwa, trzy razy razy dziennie, lekarz stwierdził, że na zęby w tym wieku to nie ma wpływu, jedynie w dzieciństwie.

Gość lua miaa
Czyli nic sie nie da na to poradzić?? czy jedzenie dużej ilosciu nabiału coś da?? Pół roku temu miałam wyleczony kanałowo, od tygodnia zaczęłam czuć znowu ból - znowu ząb kanałowo do leczenia, pół roku temu na kontroli wszystko ok! Co więcej bolą mnie kolejne zęby... i ten który mam właśnie zatruty mnie boli, wiem że muszę z nim iść bo tak mi zalecił dentysta, że w razie bólu mam od razu przyjść ale ja czuje, ze będzie coś nie tak, że bedzie do wyrwania :( 5'ka u góry!!!! :( Ratunkuuuuu :(

Gość lua miaa
Dziś sie wybieram na zdjęcie rentgenowskie panoramiczne - wszystkich zębów, niech obejrzy co sie z nimi dzieje już, zanim kolejny ząb poleci...

Gość gość
idź koniecznie do stomatologa www.dentysta-gadomska.pl powinien pomóc :) zobaczy co tam się dzieje i coś na pewno zaradzi :)

Gość gość
poleca ktos gabinet w Krakowie www.addent.pl? :) dzięki za opinie.

Gość gość
takie problemy najlepiej rozwiazac u dentysty, osobiscie moge polecic CI www.dentysta-gadomska.pl sa swietni