Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc dobrych kierowc

Proszę o pomoc dobrych kierowców - kierunkowaskaz po zawracaniu

Polecane posty

Gość kierowca.///
ale nadmiar tez jest szkodliwy jak zdasz to pochwal sie tu glowa do gory

mam nadzieje ze w tym jednym przypadku przejdzie to bokiem, no bo naprawde nie wiem juz jak inaczej to ugryzc... No chyba ze moj instruktor przyzna ze w tym wypadku potrzebny jest wyłącznie prawy, jeśli nadal bedzie utrzymywał że lewy, muszę dodać do tego przykazanie egzaminatora o prawym bo inaczej uzna że jestem niereformowalna - trzeci raz na tym samym to byłaby naprawdę porażka. Po egzaminie sie tu odezwe i opowiem co i jak, na razie dziękuje wszystkim za pomoc i życzę miłego wieczoru ;)

Gość hania1234
ja bym dala lewy jesli juz - pogłupieli chyba te egzaminatory :O

Gość Janusz_+
analogicznie jak masz lewoskręt do zawracania

Gość Janusz_+
No i co z tego? zasada ta sama

Gość prosze o momoc dobrych kierowc
O widze, ze topik odżył jeszcze :) no wiec powtorze po raz kolejny ze pan egzamionator stwierdzil ze lewy migacz jako trzeci jest zbędny, za to prawego mi zabrakło i uznał to jako błąd. Cóż dla mnie sprawa niezrozumiałą dlatego czekam z niecierpliwością aż wyjaśnie te sprawe ze swoim instruktorem, w przeciwnym, wypadku nie widze dla siebie szans do zdania :(

Janusz+ niestety zasada nie jest ta sama, jak masz wjazd po lewejstronie to wjezdzasz przodem a wyjezdzasz tyłe, a jak wjazd jest po prawej stronie to wjezdzasz tyłem, wyjezdzasz przodem i sprawa kierunkowskazów jest znacznie prostrza

pamietacie mnie jeszcze? ;) słuchajcie trzeci raz trafilam na tego samego upierdliwego egzaminatora wiec pomyslalam ze mimo iż totalnie nie rozumiem tego że każe mi włączać kierunkowskaz jadąc prosto to zdziałam jak sobie życzył bo nie będę sie z nim sprzeczać no i było ok, jechało mi sie dobrze do czasu az chyba zbyt mocno sie wyluzowalam i poczulam jak podczas kursu i zamiast patrzec na znaki jechałam coś jakby na pamięc i pomyliłam jednokierunkową z dwu.. :O cóż teraz przynajmniej wiem za co oblałam i uważam że to było słuszne i tym razem niestety ale mi sie nalezalo. Musze teraz dokupic 5 dodatkowych godzin jazdy i w sumie to uwazam ze nie ma tego złego, doucze sie, podszkole i mysle ze dam rade - przynajmniej rozumiem juz swoje błędy ;) zmienilam takze nauczyciela, pomyslalam ze dobrze by ktos trzecim okiem spojrzał na mnie i mojeniedociagnięcia podczas jazdy może zwroci mi uwage na cos czego dotad mój instruktor nie zauwazal. no i przede wszystkim bede jezdzic z kims nowym, mysle ze bardziej sie wtedy skupie i moze lepiej mi pójdzie

"...a jak wjazd jest po prawej stronie to wjezdzasz tyłem, wyjezdzasz przodem " Dziwnych rzeczy uczą na tych kursach, to na pewno chodzi o zawracanie na zwykłej dwukierunkowej jednopasmówce? Jeśli tak, to logicznie (i praktycznie) rzecz biorąc, bezpieczniej i łatwiej jest wjeżdżać przodem i w lewoskręt, i w prawoskręt.:o

Gość rereg
no to miałaś pecha, trzy razy trafić na tego samego egzaminatora...nie przejmuj się ja zdałam za piątym razem, za trzecim razem miałam bardzo wrednego egzaminatora, a za czwartym bardzo sympatycznego i chciałam znowu na niego trafić jak zdawałam piąty raz, ale nie trafiłam, trafiłam na innego i w końcu zdałam, powodzenia na następnym egzaminie! wiem jak to jest jeden głupi błąd i po egzaminie...

mnie to sie cos wydaje ze on specjalnie tak ustawia zeby mnie egzaminowac :O jakies mi to dziwne, ostatnio siedzialam i czekalam na swoja kolej sporo czasu i juz myslalam ze mnie pomineli kiedy to wylukałam przez okno ze idzie do pracy ten egzaminator i nagle zdążył wejsc, nie minela minuta a mnie juz wywoływali - nie wiem w łape ode mnie chce czy co? :P

Airinveins_____ to zawracanie z wykorzystaniem wjazdu jest niestety jednym z obowiazkowych manewrów na egzaminie, mi sie zdaje akurat ze jest bezpieczniejsze niz to ktore opisales ale glupota z tymi kierunkami tylko - do dzis nie rozumiem o co chodzilo mojemu egzaminatorowi z tym prawym kierunkowskazem do jazdy prosto ehhh...