Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Ekstremalne odchudzanie dla dziewczyn, które chcą być chude na wakacje. START...

Polecane posty

Gość misia zdzisia
nie ma za co:) mam nadzieję że się na coś przyda;) ja na 500 kcal bym nie dała rady bo jak mam faze to jem wszystko co mam pod ręką a potem niestety jo-jo mnie dopada:( jednak na warzywach i owocach wcale nie trzeba być głodnym bo nie ma limitu ile można zjeść. jak na razie to najlepsza dietka jaką stosowałam a przetestowałam ich już sporo:D

Gość
a mogłabyś napisać co jesz zazwyczaj? jak wygląda Twój dzień na tej diecie? A ćwiczysz dodatkowo?

Gość misia zdzisia
"W czasie kuracji oczyszczającej zaleca się spożywać warzywa ubogie w substancje odżywcze, takie jak: korzeniowe (marchew, burak, seler, rzodkiew, pietruszka, chrzan) kapustne (kapusta biała, włoska, kalafior) cebulowe (cebula, czosnek, por) dyniowate (ogórki, zwłaszcza kiszone, kabaczek, dynia) psiankowate (pomidory, papryka) liściaste (sałata, seler naciowy, zioła przyprawowe) owoce (jabłka, grapefruity, cytryny). Nie należy spożywać wtedy zbóż, orzechów, ziemniaków, strączkowych, chleba, mięsa, mleka, oleju ani słodkich owoców - są zbyt odżywcze i hamują spalanie wewnętrzne. Dodanie ich do diety przestawia odżywianie na tor spalania zewnętrznego, co może spowodować szereg niedoborów pokarmowych wynikających z niewystarczającego dowozu składników pokarmowych w proponowanej diecie warzywno-owocowej. Nie należy pić mocnej herbaty, kawy, alkoholu ani palić papierosów. Warzywa zaleca się spożywać w postaci soków, surówek, warzyw duszonych i zup gotowanych na wodzie bez tłuszczu. Ilość pokarmu jest dowolna. Kolejność jego spożywania - nie. Najpierw (20 minut przed posiłkiem) pijemy świeży sok (roślinne enzymy trawienne w nim zawarte ułatwiają trawienie), potem owoce, surówki i warzywa gotowane lub duszone. Po kilku dniach uczucie głodu znika, co sprzyja ograniczeniu ilości pokarmów. Szczególnie zaleca się spożywać pokarmy zawierające bakterie kwasu mlekowego np. kiszone ogórki, kapustę, sok z kiszonych buraków oraz czosnek i chrzan (zabójczy w stosunku do bakterii gnilnych), co sprzyja rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej w jelicie grubym. Rośliny zielone (pietruszka, sałata, koper, pokrzywa, kapusta) są źródłem m.in. dobrze przyswajalnego wapnia, co zapobiega odwapnieniu organizmu, a także zawierają cenny magnez i żelazo. Zaleca się również picie wysoko-zmineralizowanej wody (np. Muszynianka). Wolno używać soli z mikroelementami." to fragment książki dr Ewy Dąbrowskiej "Ciało i ducha ratować żywieniem" w której dokładnie opisane jest na czym polega ta dieta. jednak na forum do których wysłałam linki też jest sporo info na ten temat:) ja zazwyczaj jem na śniadanie pomidora z ogórkiem,papryką, sałatą robię coś w rodzaju sałatki z dozwolonych warzyw. na obiad jakieś warzywa na ciepło np kapusta marchewka por buraki co kto lubi zagęszczone koncentratem pomidorowym. na kolacje znowu jakaś sałatka a poza tym opycham się jabłkami:P codziennie potrafię zjeść ich nawet 6;) jeżeli chodzi o ćwiczenia to robię brzuszki i jeżdżę na rowerze ale to tylko tak jak mam ochotę;) nawet bez tego widzę że spodnie robią się luźniejsze:)

Gość
bardzo Ci dziękuję... :) ja też lubie jabłka :) a ważysz się 1 raz na tydzien, codziennie czy jak? :) jak wygladał u Ciebie spadek wagi?

Gość misia zdzisia
codziennie wolę się nie ważyć bo czasem waga stoi w miejscu a nie chcę się zniechęcać;) już po ok 3 dniach czuć różnicę po spodniach a najlepiej zważyć się właśnie po tygodniu to będzie się mile zaskoczonym:) z dnia na dzień czuć że waga spada. im więcej ma się do zrzucenia tym szybciej to idzie właśnie w pierwszych tyg diety:) nawet jak najesz sie wieczorem to rano budzisz się z płaskim brzuchem a to chyba najfajniesze uczucie:D

Gość
witam w drugim dniu maja:) Jak tam Wam mija weekendzik?:) ja jestem po sniadanku juz jogurt z płatkami 450 kcal :) i do konca dnia przewiduje kawe zbożowa i herbatki :) a i musze stopke zmienic bo waze juz 60,5 :D

hej dziewczyny :) ja dzisiaj rozpoczełam 4 dzien diety, jestem dumna z siebie bo sie nie zlamalam i sie nie zlamie!!!:D dzisiaj waga wskazala 60,4 jupi!!! i pewnie teraz juz stanie jak zakleta :)ale jest 3 kg mniej pozdrawiam goraco i zycze milej niedzieli

Gość
jasne, witamy w skromnych progach :) piekny wynik, gratuluje :) ja odchudzam się 28 dzien i 4,5 kg mniej tylko... no ale co zrobić :D

Gość pytająca mamusia
hej dziewczyny hmm.... przymierzam się do odchudzania bo chce 10 kg zwalić na wakacje a nie boicie sie, że zostanie Wam obwisła skóra przy tak szybkim spadku wagi? :>

Gość
Mi tam przynajmniej nic jak narazie nie wisi :) jesli cwiczysz i używasz balsamów nie ma takiej mozliwosci by tak sie stalo :) No chyba, że waga wskazuje 80-100 kg :D a ja jeszcze znowu jogurta z płatkami zjadłam :) i wyszło ze dzien dzisiejszy = 900 kcal :O

Gość
jak tam u Was dziewczyny? :)

Gość hahaha000000
smieszne jestescie i tak sie wam nie uda

Gość
Zajebiście Zdecydowana, cześć:D Szkoda słów na takie anonimowe dobrodziejki :P No cholera mi też waga stanela :(, ale nie poddaje sie i waze co tydzien :) Zjadłam już śniadanio :P, płatki z chudym mleczkiem(200kcal) :) Od dzis nie przekraczam 500 KCAL :):). I więcej cwicze :)

Gość ms, jones ll
jesteście popierrdolone :D już widać, że twój organizm się broni - waga stoi w miejscu. Gratuluję głupoty raz jeszcze :D 4,5 kg na tak ostrej diecie w 28 dni to naprawdę mało... Musiałaś się odchudzać wcześniej.

Gość
Dzisiaj zjadłam łacznie 500-600 kcal. Płatki na mleku, i pieczywo chrupkie z serem :) Duzo wody i herbatek. I jeszcze troszke pocwiczyc mozna by bylo :) Co u Was:)?

Cześć dziewczyny mogę się dołączyć od jutra planuje dietę.. musze schudnąć około 7 kg do czerwca.;p :* jutro napisze ile waze ;)

Gość córka twojej stareeeej
dziewczyny i ja sie przylacze waga dzis wieczorem wskazuje 62.8 ( po calodniowym objadaniu )przy wzroscie 170:/// niby nie duzo ale jednak. a chcialabym 57,56:) :] damy rade razem razniej:)

Gość
hey :):D Zajebiście Zdecydowana, ja dzisiaj już kawa zbozowa z mlekiem(50), i wafle ryz. z serem(180) narazie: 230kcal.:D:) a co ćwiczysz :D:)?

stepper , jogging , rozciąganie i a6w Ja też walczę o 50 :) Waga coś dziś ruszyła jest 54 i pół także jestem pełna motywacji. a tak wogóle to dzisiaj mijają dwa tygodnie mojej diety nawet szybko zleciało:) dla mnie najgorsze są wieczory ale jakoś panuje nad tym np. wychodzę na spacer , kąpiel itp.

Gość córka twojej stareeeej
ja wrcocilam z pracy i waga wskazuje 61.5 :) a jadłam kanapke rano, pilam kefir, zjadlam pomidora, 1 grejfruta i kiwi i jogurt narularny :)) i duuuzo wody i herbatki ;];] dam rade !! musze . pozdrawiam. cel: 56, 57

Gość
ja dzisiaj zjadłam w sumie: 8 wafli ryżowych z serem, kawałek ryby, surówkę, 2x kawe zbożową, musli + mleko :). :D:)

Gość
Oczywiście, że się uda! :D:P:) Mam cel w kieszeni..... No prawie :):D

Gość stardustka
Hej dziewczyny, dołączam się do Was od jutra :) Mam 10/13 kg. do zrzucenia i wytrwam choćby nie wiem co :)

Gość babayaganamiotlefruwajaca
też się przyłączam. co prawda ja już się odchudzam od 1,5 miesiąca i spadłam z 60 na 53-55. miałam z tydzien przerwy ale teraz znowu wracam do odchudzanka bo działa. marzy mi się 49-51.

Gość wiktoria1767
hej, nie wiecie jak usunac konto na kafeterii jak nie znam hasla? a meila tez nie pamietam ;/