Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Anatevka -> no ja tak samo na glukoze morfologie i mocz:) A ty jak ten mocz oddajesz tez kupisz w aptece buteleczke malo i rano siku i oddajesz czy jak? bo ja wlasnie nie wiem jak zrobic...ostatnio jak mialam oddac mocz to poszłam bez buteleczki to pielegniarka tak dziwnie popatrzyła i powiedziala ze trzeba kupic swoj pojemnik;/dała mi jakis tam ich i poszłam zrobic ale dziwnie sie poczułam ;/

Gość denisowa
dziewczyny, a jakie miałyście pierwsze objawy, bo ja marzę o dzidziusiu, ale nie chcę od razu biec po test żeby się znów nie rozczarować, a ostatnio bolą mnie piersi i mam dużo śluzu, myślicie, że może zaskoczyłam? Czy już sobie wkręcam?

Mi sie pojawiły malutkie rozstępy na piersiach i od czasu do czasu pobolewają do tego zrobiły się naprawdę duże..... tak samo dół brzucha czasem coś zakłuje no i zgaga... która mi przeszła po prenatal complex... ehhh.....

denisowa -> ja to miałam takie objawy jak wlasnie bol piersi bardzo blesne i bardzo czesto oddawalam mocz chyba co 20minut latałam do kibelka w pracy i w domu!:) Ale myslalam ze mam problemy z pecherzem hehe:P Ale pozniej jak zaczely sie poranne mdlosci to wtedy kupiłam test i wyszły dwie kreseczki i bylo wielkie szczescie:) A te poranne mdlosci byly strasznie w pierwszych trzech miesiacach ciazy.. na ulicy nie moglam sie powstrzymac nieraz:(;/ ale na szczescie przeszlo :) tylko teraz ten bol krocza:( jakby rozrywało mnie :(

dziękuję Wam bardzo. Teraz jeżeli wierzyć testom jestem w kolejnej ciąży... oby ona była szczęśliwa.

Gorzka a te objawy to po terminie miesiączki? Bo ja jestem przed ...

Gość denisowa
ja też biegam siusiu co kilkanaście minut, ale z testem jeszcze poczekam

Gość denisowa
ja też przed

Ja nie mam mdłości :( nie chcę tak często siku.... :( buuuuuuuuuuuuu

Przyłączam sie do Was chociaz jeszcze nie jestem w ciazy. Jestem w trakcie @ ale od tego cyklu, po miesiaczce zaczynam starania o dzidziusia :) Joanna nie przejmuj sie, kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze :) A blada kreseczka... niewazna jaka jest, wazne ze jest :) Powodzenia :*

eh...nie wytrzymam tych 10 dn ;) na prawdę... chce myśleć optymistycznie MUSZĘ!

Gość denisowa
ja nie mam mdłości, ale każdy przechodzi przez to inaczej

dokladnie kazda ciaza jest inna:) ja niedlugo wybieram sie na zakupy po jakies bluzki :) moze cos polecacie?:) bo spodnie ciazowe mam zakupione juz i pare tam bluzek tez ale chcialabym cos eleganckiego sobie teraz kupić:) a nie moge nic fajnego znalesc

Gość anatevka
z tym moczem to kupilam w aptece pojemnik, chyba 0,50 gr kosztuje. i Rano po wczesniejszym podmyciu sie - oddalam mocz do pojemnika. To juz moje II badanie moczu, TY masz I?

Joanna jeslli chcesz miec pewnosc zrob sobie test z krwi - Beta Hcg. Kosztuje okolo 25 zl i jest pewny. Jesli bedzie pozytywny za 2 dni powtorz. Jesli beta bedzie rosla prawidlowo to znaczy ze z ciaza wporzadku :)

Czekoladka ja polecam Ci tuniki :) W sklepach mozna znalezc przerozne sliczne tuniki. Rosnacy brzuszek nie odkrywa sie bo tuniki sa dluzsze od normalnych bluzek a mozna kupic naprawde sliczne :)

Co do moczu to moje drugie badanie :) pisalam wczesniej ze pielegniarka mi dala "z łaski" swoj pojemniczek bo nie wiedzialam ze trzeba przyniesc swój . A teraz bede miała drugie wiec teraz juz pojde z "gotowcem" :) A co do bluzeczek tak tak wiem ze tuniki tylko wlasnie duzo mam takich jakby to powiedzieć ..hm:P nie takie eleganckie :) a chciałabym wygladac od czasu do czasu na prtawde elegancko :)

Czy uważacie że na 5 dni przed okresem mogę iść na bete?

Czekoladko musisz sie porozgladac. W sklepie mozna znalezc duzo i tunik i zwyklych eleganckich bluzeczek :) Joanno jesli minelo 14 dni od stosunku ktory mogl doprowadzic do zaplodnienia to mozesz isc.Taki test moze wykryc ciaze juz po 7 dniach od zaplodnienia ale Hcg zaczyna wzrastac od momentu zagniezdzenia sie zarodka a to nastepuje okolo tygodnia po zaplodnieniu wiec na bete najwczesniej najlepiej isc okolo 14 dni od stosunku. A jesli kochasz sie czesto i nie wiesz kiedy moglas zajsc to napewno wiesz ilu dniowe masz cykle. Jesli regularne, okolo 30 dniowe to mozesz juz isc na bete :) Trzymam kciuki. Daj znac jakby co

mój mąż właśnie mi powiedziałam żebym dała sobie spokój i spokojnie poczekała... jestem mu wdzięczna bo widzi że szaleje także dziewczyny ja sobie spokojnie czekam........ chyba tak bedzie najlepiej... co mi los przyniesie to przyjmę.... Ps. OH JAK BYM CHCIAŁA ŻEBY W KOŃCU MI SIE UDAŁO!!!!

Joanna - ciesz sie ze masz wsparcie:) to tez jest bardzo wazne:) A jakie plany macie na dzieijszy jeszcze dzień ?:) Ja zaraz bede zaczynała robic obiadek , narzeczony wraca po 19z pracy:) a takto siedze przed kompem w pizamce popijac herbatke:)

Gość drrrrrrrrrrrum
Joanna J, ja też straciłam pierwszą ciążę.To było puste jajo płodowe.W 8 tygodniu miałam zabieg.Lekarz zalecał mi odczekać 3 miesiące, ale ja ponownie zaszłam w ciążę dopiero po półtorej roku.Teraz jestem już w 22 tyg. i czuję się całkiem dobrze.Tobie też się na pewno uda.Trzymam kciuki. Bardzo się bałam kolejnej ciąży po tym co się stało.Na początku tez panikowałam,czy płód się rozwinie, czy nie poronię.Żyłam w stresie i niepewności .W 5 tyg. było widać tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka,za to w 7 tygodniu usłyszałam już bicie serduszka.U ciebie tez będzie ok.

Hej przyłącze się do was bo to też moja pierwsza ciąża tyle że termin mam na 8 lipca. Obecnie jestem w 31 tygodniu ciąży. Co prawda grozi mi wcześniejszy poród ale jestem dobrej myśli:)

chyba jednak pójdę na tą Bete :D sama nie wiem :D dam Wam znać :D

Dzidziuś już jest ułożony główką na dół od 27 tygodnia ale to jeszcze nic nie znaczy. Wcześniejszy poród bo mam nadciśnienie w ciaży i cukrzyce ciężarnych i przy tych schorzeniach 96% ciąż kończy się przed 36 tygodniem. Nawet dziś mnie brzuch boli jakbym okres miała dostać . Mam nadzieje że mój synuś jeszcze pobędzie w brzuszku przynajmniej do 36 tygodnia.