Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

wiec Mamusiu Milenki ja bym ci proponowała własnie taki zestawik łóżeczka hehe:) No ale to Ty wybierasz :) A teraz kochane zostawiam was i lece robic jedzonko dla Narzeczonego :D:)) Wejde tu jeszcze pozniej! Buziaki :*:)

Hej dziewczyny ja jestem w 34 tyg. termin mam na 19 czerwca, czyli już blisko godziny zero:-) To moje pierwsze dziecko ( dziewczynka) a lat mam 23

Hej dziewczyny ja jestem w 34 tyg. termin mam na 19 czerwca, czyli już blisko godziny zero:-) To moje pierwsze dziecko ( dziewczynka) a lat mam 23

bardzo chciałabym juz coś kupowac, szczegolnie gdy widze te sliczne ciuszki w sklpeach:) robiłyście juz krzywą cukrową?? ile gram glukozy przyjelyscie i jaka zrobilyscie - dwu czy jedno punktowa? bo mi lekarz niesprecyzowal, ale zrobiłam wywiad po znajomych i okazalo sie, ze najczesciej bierze sie 50 g i dwupunktowa; jak wy miałyscie? a i jak tam u was z wagą? bo ja to ostatnio przez doslownie dwa dni dwa kilo przybralam!! co prawda brzuszek mi mocno sie "wybrzusza":) ale jednak troszki mi to podcina skrzydelka... bo to juz 7 kg na plusie, 24 tydzien... jak u was?>?

Ja już łóżeczko mam kupiłam przez allegro takie najzwyklejsze sosnowe . Mam przy nim baldachim ale słysząc z opini to on nie jest wcale taki fajny bo zbiera kurz. Ale doszłam do wniosku że jak nie zda egzaminu to go po prostu odkręce. Wózek w przyszłym tygodniu przyjedzie. Ubranka, rożki,kocyki itp wszystko już wyprane i wyprasowane ułożone na półce. W sobote jedziemy z mężem i kuzynką kupić reszte sprzętów i pierdół których brakuje. Laktator jeszcze musze zamówić ale już znalazłam fajny na alegro. W sumie to ja już teoretycznie wszystko mam ze względu na możliwość wcześniejszego porodu. Pani.Kra Zdziwisz się jak szybko zleci nie tak dawno ja byłam w 10 tygodniu ciąży a tu już ostatni dzień 31 tc:) A co do bóli to rano nie moge z łóżka wstać tak mnie biodra kręgosłup bolą w nocy udze się co chwile żeby zmienić bok na którym leże:) A mały najwięcej bryka w nocy jak się tatuś do brzuszka przytula;)

Co do krzywej to ja miałam 50 gram i wystarczyło żeby stwierdzić cukrzyce ciążową i teraz jestem na diecie i lekach. Co do wagi to miałam już 10 kilo ale schudłam teraz 4 kilo w przeciągu 2 tygodni że teraz mam 6 kilo na plusie więc nie jest żle:)

bibi No to fakt coraz bliżej :) Pewnie się doczekać nie możesz

ja mam 11 kg na plusie jak na 34 tyg to nie jest tak źle a krzywą cukrową miałam robioną aż dwa razy bo za pierwszym razem wynik był dość wysoki 157 no i podejrzewano cukrzycę, całe szczęście, że druga próba nie potwierdziła tej diagnozy i wszystko jest ok, A co do wyprawki to już prawie wszystko mamy, jakieś tam pierdółki zostały do kupienia. Szczerze powiedziawszy to z każdym tygodniem zaczynam się bać coraz bardziej:-/

no juz wstawilam ziemniaki i kurczaka hehe:) Co do glukozy to ja sie wybieram teraz w poniedzialek i mam 50g. :) Ogólnie przed ciaza wazylam 49kg ateraz w 25tygodniu ciazy waze 57 :) wiec przytyłam 8kg :P nie wiem czy to duzo czy mało ?

no mi tez bardzo się spodobał choć za tani to on nie jest ale jeśli ma mi służyć do 3 latek dzidzusia to opłaca się . zgaga mnie męczy od rana chociaż dopiero co się dowiedziałam co to wogóle jest zgaga nigdy jeszcze nie miałam takiej przypadłości w życiu tak jakoś od paru dni mi sie przyplątała maluda mnie od czasu do czasu kopnie ach niech już będzie ten sierpień

Gość Grejs24
Witam wszystkie ciężaróweczki :) jestem w 32 tc i to moja pierwsza ciąża :) zazdroszcze że tak mało przytyłyście :D ja mam już ponad 20 kg na plusie :/

Gość denisowa
sie dziewczyny rozpisałyście, piekne te łóżeczka, wózeczki, kołyski obym była, bo też chcę już wybierać takie cuda

Jednak nici z tej nauki zapadam w śpiączke ucieka do spania miłego wieczorku życze wszystkim i trzymam kciuk za denisową powiem Ci tylko że ja 1 ciąże poroniłam we wrześniu a w pażdzierniku zaszłam ponownie a sapłam się dopiero 10 grudnia co potwierdziłam od razu u lekarza był wtedy 10 tydzień :) Tobie też się uda.

Denisowa na pewno ci sie uda :) Musisz wierzyc :*:) A mnie sie jeszcze spac nie chce...pewnie po 23 sie poloze.. Teraz to spogladam w tv i ogladam na wspolnej:) Czyli mowicie ze 8kg w 25tyg to nie duzo?:)

a mój wózeczek wygląda tak http://www.allegro.pl/item1028754001_wozek_gleboko_spacerowy_roan_marita_kolor_550.html jest dość cięzki ale mieszkam na parterze więc nie muszę dźwigać, najbardziej zależało mi żeby miał miękkie zawieszenie bo na nasze polskie chodniki to tylko taki:-) Dora ino twój wózeczek też super, mnie też męczy zgaga tak od połowy ciąży, czasami to jest masakra, dochodzą jeszcze wymioty:-(

Bibi ładny twój wózek:) Ja wczoraj widziałam na miescie sliczny wozek normalnie taki jakbym chciała ale na necie nie moge znalesc go :( Mnie tez meczy zgaga:( wlasnie teraz tez:( nie dosc ze bol przy chodzeniu to jeszcze ta zgaga... nieszczescie chodzace jestem hehe:P

Czekoladka a mówiłaś ginowi o tym bólu? moja malutka jest już bardzo nisko przynajmiej tak mi się wydaję a to przez to że wc odwiedzam kilka razy w ciągu godziny, no i ogulnie czuję jaki takie dziwne parcie w dół mam nadzieję że nie pospieszy się na świat poczeka do czerwca. :-) jutro mam wizytę, zobaczymy co tam mój ginek wybada. Uciekam już, miłej i spokojnej nocki dziewczyny pa

mamusia milenki -hm wydaje mi sie ze 5kg to malo :) moje 8kg to chyba tez malo sama nie wiem dlatego zapytalam :) Nie moj ginekolog jeszcze nie wie o tym bolu .. wizyte mam 25maja.. mialam isc wczesniej z tym bolem ale przeczytalam tutaj ze to normalne.

Pucia- ma nadzieję :) chciałabym juuż mieć to maleństwo obok siebie. We wtorek wybieram się na usg zbadać przeziernośc karkową. mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

Czekoladko, a te bóle masz na prawdę takie mocne ?? Co do wagi, to też mi się wydaje, że mało przytyłam, ale np. na począrtku ciązy w ogole nie miałam apetytu i wręcz zmuszałam się do jedzenia, no i jeszcze mdłości miałam i wymiotowalam. Ale na szczęście mimo to, ciąża rozwijała i rozwija sie prawidłowo. No i mdłości już w ogóle nie mam, teraz mam taki czas, że popołudniami bym spaaała :)

ehh dziewczyny zazdroszcze wam :) chcialabym byc znowu w ciazy to niezlykle piekny czas :) moj synek skonczyl juz roczek lobuzuje na calego, ale coraz czesciej lapie sie na mysli, ze ponownie chcilabym zostac mama :) te odliczanie do konca, cos pieknego oczekiwanie na najcudowniejsza istote na swiecie... porod nie jest straszny, boli owszem ale przynajmniej w moim przypadku poszlo szybko i rownie szybko o calym cierpieniu zapomnialam :)