Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość po co zakladac jescze raz taki
temat jak mozesz sie do tamtego przylaczyć? zal.pl

gratulacje... moj termin byl na 18 pazdzirenika 2oo9 ;p

Gość anatevka
witaj, ja mam termin na 15 września, też moja I ciąża, znoszę nadzwyczaj dobrze - pierwszy trymestr miałam ciężki, senność, mdłości, wymioty też się trafiały- rzadko, ale się trafiały. A później jak ręką odjął.Obecnie oprócz powiększającego się brzucha, braku okresu i kopnięć od środka nic nie czuję :)

witam kolejna ciezarna:* super masz ze nie masz zadnych bolesci mi sie zaczely straszne jak chodze w kroczu tak jakby mnie rozrywało no i jak sie w nocy przewracam na bok :( podobno to sie rozciaga macica czy jakos tak:) Straszny ból! A na usg co wykazano dziewczynke czy chlopca?:) Mi dziewczynkę :)

Gość drrrrrrrrrrrum
Cześć.Ja zaczynam właśnie 22 tydzień.Termin mam tak na połowę września.

hej ja jestem w 24 tygodniu termin na 24 sierpnia . boje się jak pierun najbardziej tego bólu nasłuchałam się trochę na ten temat . niestety jeszcze niewiem co będe mieć pod koniec miesiąca dopiero idę na kolejne usg ale przynajmniej wiem że dobrze się dzidziuś rozwija. jest to moja pierwsza ciąża przy wieku 27 lat :) z mężem jesteśmy prze szczęśliwi !!!

Dziewczyny.... 13 tyg temu straciłam swoją pierwszą ciąże w 5 tyg. obeszło się bez zabiegu. Dziś jest mój 24 dc za 5 dn powinnam dostc okres wczoraj robiłam test jest słaba kreseczka testowa. Boję się że znowu poronie Strasznie Wam zazdroszczę! Przepraszam że Wam się tak w temat wtrącam :(

dora super! mamy prawie taki sam termin :) ja na 19sierpnia:) ale wiadomo moze to byc troche pozniej badz wczesniej :) My z narzeczonym tez jestesmy przeszczesliwi!:) A jak wam brzuszek sie rusza?:D Bo moja dzidzi jest najbardziej aktywna wieczorami :) Kopie strasznie :) w dzien jest spokojniutka jak aniołek :) A więc wiadomo co mnie czeka hehe :) nieprzespane nocki :)

Też sie wtedy tak cieszyłam jak Wy. I nagle trach... nie wiem nie wiem... po co ja robiłam ten test.... pewnie nie uda mi się tej ciązy donosić o ile w ogóle to co pokazał mi test jest prawdą... ta kreseczka była bardzo słaba... :(

Gość anatevka
mnie wykazało chłopca :) Witam kolejne brzuszki. Porodu się nie boję, bede miala CC.

Gość anatevka
JoannaJ --> a co Ci powiedzial lekarz?

nooooooo jasne czuje kopniaki i to nawet coraz mocniejsze nawet można je okiem zauważyć przytyłam już około 5 kilo od początku ciąży niestety na udach pojawiły mi się roztępy ale aż tak się tym nie zamartwiam . również wieczorami jak leże to najbardziej dzidziuś jest aktywny ściska mnie na pęcherzu i chodzę często siusiu do tego mam płytki sen budzę się często niewygodnie mi. wczoraj byłam na glukozie i norma jest do 140 ja miałam 141 i lekarz powiedział ze powtórzy mi ta glukozę jeśli będzie znowu ponad normę wysyła mnie na leczenie do tego mam mało żelaza to też łykam w tabletkach je . ups ale się rozpisałam ale jest co pisać hihih .

Byłam wczoraj u lekarki ... powiedziała że w razie czego nie będzie mi teraz przepisywać duphastonu skoro jestem jeszcze przed terminem miesiączki. Okres mam dostać za max 5 dn. to będzie 10 - 11 maj powiedziała że jeżeli miesiaczka nie wystąpi do 16 to 17 mam przyść po duphaston... a ja jakoś podświadomie czuje że nie doczekam do 17 i znowu stracę ciąże... :O

W szpitalu powiedzieli mi że tamta ciąża to ciąża biochemiczna :( Wtedy test wyszedł mi w 28 dc bardzo pozytywnie. Teraz robiłam w 23 i 24 dc i wyszedł niby też pozytywnie chociaż ta kreseczka słaba bardzo, no ale pewnie za wcześnie...

ja wiem powiem ci że nie jest aż tak źle tak jakbyś sobie przesłodziła herbatę mi położna rozpuściła tą glukozę w kubku z wodą i sobie spokojnie łyczkami ją wypiłam nie jest źle tez mi inne laski gadały że ohydne ale nie jest źle

Gość anatevka
Gorzka_Słodka_Czekolaadaa --> też mam skierowanie na glukozę, morfologię i mocz.a ten ból to podobno w wyzszej ciżcy normalne - mnie jeszcze nic nie boli, wczesniej brzuch mnie ciagnal a teraz jakos spokoj. JoannaJ -> a nie wiesz co moglo byc przyczyna poronienia?

Gość denisowa
ciąża biochemiczna, a co to takiego?

ciąża biochemiczna.... macica sama się oczyściła... :(

żle zagnieżdżone jajo albo źle podzielona komórka, wadliwa itp. Boję się że znowu będę miała powtórkę z "rozrywki"