Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

konwaliaaa

Czy na kafe są mamy dzieci z małą róznicą wiekową

Polecane posty

dziewczyny jeszcze 2w1 ja teraz chciałabym wrócić czasem do czasów jak byłam z brzuszkiem:P myślałam że jak urodzę to będzie lepiej, ale czasami nie nadążam i widzę że wcale nie jest lżej:P a w ciąży myślałam że gorzej byc nie może jak latać za uczącym się chodzić brzdącem z mega brzucholem:P:P:P:P ale może - latać z 8 kg maluchem na ręku za biegającą 2 latką:P:P:P:P:P brzuszek przynajmniej sam się trzymał na miejscu ręce miałam wolne:P:P:P:P to w ramach żartu... zajrzę po wekendzie, bo jutro wyprawiamy urodzinki naszej córeczce i jestem w trakcie robienie tortu itp

Dominika Wiesz że ja też,jeśli miałabym sie zdecydowac na kolejne dziecko to równiez postapilabym tak samo. moja mala równiez przytula i całuje dzidziusia w brzuszku,to niesamowite:) kocham moje dzieci nadewszystko,i zrobię wszystko aby były szczesliwe:) ja mam to szczescie że moja córcia jest takim dzieckiem że uwielbia przeglądac ksiązeczki z rysunkami i udaje że czyta. więc jak posadze ja w kąciku zabaw to ładnie czyta sobie;) więc z dwa razy dziennie po godzince mam na nia oko i moge usiąśc i odpocząć. Tylko że ja jak to ja nie usiądę bo zawsze jest cos do zrobienia:)

Gość mama Sylwusi i Karoliny :)
Ja moją pierwszą corkę urodzilam 12 stycznia, natomiast drugą 18 grudnia :)

tego samego roku oczywiście i dodam, że obie byly planowane

Tak :) Marzyliśmy o bliźniakach, ale że nie wyszło, to postanowiliśmy działać :D Uważam, że to super sprawa, dziewczynki będą chodzić do jednej klasy itd. :)

Gość Dominika80
mama Sylwii i Karolinki - bardzo było ciężko???????????? ale za to dzieci dużo skorzystały na rozwoju, ja widzę jaki mój synek jest szczęśliwy bo jest z nim mama w domu, lubi babcie, dziadka ale mama i tata to skarby

ja mam brata blizniaka i nie wyobrażam sobie bez niego życia:) moje córy niestety,nie beda chodzic do jednej klasy róznicy bedzie prawie 18 mscy ale rocznikowo to rok:)

o dziewczynki widzę że topik się rozkręca:) Dominika - to bedziemy się niedługo rozpakowywać:) jak będę miała później chwilę to zajrzę na dłużej:)

Gość Dominika80
mummy o rzeczywiście Ty masz na ostatniego maja termin ja jak nie przenoszę to może już do tego czasu urodzę ;) a twój najstarszy synek ma na imię Kuba czy Jakub????????????????

Gość Mama Fabianka
Konwaliaaa, spoko. ;) Gdybyś miała jakieś pytania natury "technicznej" - czyli te z cyklu pt. "co i jak" z taką gromadką - to śmiało. :)

No i super że topik żyje:)... Ale wam dobrze ja to mam termin dopiero na koniec sierpnia:(, poczatek wrzesnia. W najgorszy upał będę chodzić z najwiekszym brzuszkiem. Ja w tamtym roku chodziłam w ciąży i w kwietniu dokładnie 17 urodziłam pierwsza córeczke:) wspaniały termin ,rodzic na wiosne. Całe lato przed wami:) spacery ach... pozazdrościć:)

mamo fabianka-dziekuje ,napewno będe miała mase pytań:) jak topik przetrwa to może nieraz zwróce się o poradę:) narazie dziewczyny powiedzcie kiedy wasze dzieci zaczeły chodzic w jakim wieku. Moja mała miała tylko 4 ptk apgar w 3 min zycia niedotlenienie i brak oddechu. Miała cięzki poród ale ma 13 miesiąc i nie chodzi ,zaczyna klękac od kilku dni,nie irwie sie do czworakowania ale sie boi. jest pod opieka pediatry i neurologa . niby wszystko ok,ale ja sie martwię:(

Gość Mama Fabianka
Konwaliaaa, nic się nie bój. Większość dzieci podciąga się i staje około 8 m., stawia pierwszy kroczek między 9-12 m., ale chodzi dopiero około 14-15 miesiąca. Mało tego, jest nawet sporo zupełnie zdrowiuteńkich dzieci które nie chodzą do 16-17 m. i jest to całkowicie naturalne! Never fear my lady. ;)

skoro mam sie nie bać to sie nie będę bajała;) mam jednak nadzieje że jak w końcu mała zacznie chodzic to zdąży sie nauczyc przed moim porodem:). A ja powioli żyję wakacjami i tym że w czerwcu zobacze w końcu morze:)

Gość Mama Fabianka
Do sierpnia powinna się wyrobić. :)

Dominika - ja już w piątek za tydzień mam się zgłosić do szpitala bo dzidziuś bardzo nisko a jeszcze mam szew założony i w sumie to na zdjęcie ale lekarz mówi że muszę zostać ze 2 dni bo coś się może zacząć dziać. a mój starszy synek ma na imie Jakub. a moi chłopcy zaczęli chodzić w wieku 12 miesięcy a męża kuzynki córka dopiero jak miała 1, 5 roku. tylko że z nia był problem bo ją po prostu utuczyli. i wiecie - wyglądała strasznie. w wieku 6 miesięcy była dwa razy cięższa od mojego Bartka a jest między nimi różnica 3 tygodni.

Gość Mama Sylwusi i Karoliny :)
Przyznam, że było dosyć ciężko, jak musiałam zajmować się moją kilkumiesięczną córcią z wielkim brzuchem ;) Ale pomógl mi mąż i daliśmy sobie razem radę ;) Dzisiaj moja mlodsza córeczka ma 9 miesięcy :) Nie żałuję decyzji, dziewczynki się "dogadują" , starsza córeczka dobrze przyjęla przyjście na świat siostry może dlatego, że byla jeszcze taka mała ? Jakoś tak naturalnie to wyszlo i nie bylo żadnych problemow. Teraz jest dosyć ciężko, bo starsza córeczka zrobila się strasznie ruchliwa i muszę mieć oko na obie, ale generalnie nie narzekam :)

mummy-nie martw sie będzie dobrze:) dzidzius niedługo przyjdzie na swiat,powiem szczerze ze tobie zazdroszcze tez juz bym chciała byc w 38 tyg:) i doczekiwac końca A tu brzuch coraz wiekszy i coraz ciężej sie poruszac. Nieee moja mała wazy 10 kg to chyba nie duzo;) tak normalnie,mimo że to straszny zarłok:) dobra dziewczynki na dzis starczy tego dobrego ja uciekam ,musze do sklepu podjechac jakieś zakupki zrobić. papa do jutra:)

Gość do Mama Sylwusi i Karoliny :)
twierdzisz, że masz teraz czasami ciężko bo starsza wszędzie wejdzie, a co dopiero jak druga zacznie wszędzie chodzić i wtedy dwie wszędzie wchodzące, to dopiero zapierdol, do tej pory to miałaś sielankę, bo jedna nie chodząca. Do tego obydwie chodzące, wydzierające sobie zabawki, bijace się o tą samą zabawkę, wrzask, krzyk, tak mam w domu. Wszystko tylko nie dwoje dzieci jedno po drugim. Mam dom wariatów.

i znowu głupio mądra sie odezwała:) no dziewczynki dzień dobry:),dzis mam dobre nowiny bo moja mała zaczeła na kolankach chodzić:)wokół łózeczka.

Gość andzia2525
witam ponownie. Przepraszam , że wczoraj nie odpisalam. Dziękuje za mile słowa, no nie jestem taka wytrzymała jak moglo by sie wydawac , miałam pare chwil zalamania, ale jakoś poszło. To byl bardzo trudny okres w życiu , no tak bywa i tak ludzie mają gorsze problemy np. jakieś przewlekłe choroby u dziecka , lepiej nie myśleć. Fajnie że tyle wpisów. Dziwie się tylko że jestem na pomarańczowo- dlaczego ?

andzia2525-zaczernij się:) masz racje sa gorsze rzeczy na świecie niz to że czasami dzieci daja popalić;) Ja dzisiaj też cały dzień robie porządki w szafkach,ale non stop ktos albo coś mi przeszkadza:). Albo obiad trzeba było zrobić ,albo małą przebrac i tak w kółko:) Ale w końcu od rana zrobiłam miejsce w szafkach na ciuszki dla mojej Hani. Wszystko juz wyprane ,jutro będzie prasowanko:) Nawet lepeij że będzie dziewczynka bo nie musze nic kompletnie kupować:) wszystko prawie nowe i bardzo zadbane mam po córci:) A dziewczyny powiedzcie mi cos na temat wózków rok po roku. Bo powoli sie rozglądam za takim. A może któras ma do sprzedania???

Gość andzia2525
Wózek od początku mam jeden , dosyć wcześnie starszy wędrowal przy wózku , jak się zmęczyl to brałam ich we dwóch do wózka ale oni nie należą do sporych dzieci , więc wózek wytrzymał. Jak młodszy już całkiem fajnie chodził to szliśmy na krótkie spacery bez wózka. Z tym ,że mieszkamy teraz na wsi , więc nie trzeba wszedzie brać dzieci ,( wiesz całe te taszczenie zakupów z dziećmi). Myślę,że to zależy gdzie mieszkasz , wtedy okazuje się jaka jest przydatność wózka i jaki się sprawdzi.

Gość Mama Fabianka
Ja mam taki dodatkowy wózek bliźniaczy który niejednokrotnie uratował mi życie jak Kornelia jeszcze nie chodziła, Erw - trochę i wyłącznie na krótkie dystanse, a do tego w domu pojawił się noworodek. Jeśli nie było koło mnie drugiej osoby do pomocy w czasie spaceru, to przenigdy nie dałabym bez niego rady wyjść z całą trójką na spacer. A tak to spokojnie ogarniałam towarzystwo bez mamy ani teściowej. Jest to spacerówka parasolka typu side-by-side (ja mam akurat Cosatto, model You 2) przystosowaną do przewozu dzieci od noworodka do 3 lat (ma specjalną wyściółkę i otoczkę na główkę noworodka). Spacerki wyglądały tak: Jak Erw chciał iść sam, to wsadzałam do spacerówki tylko Kornelcię i obok na drugim płasko rozłożonym siedzisku układałam owczą skórę z Ikei (Ludde) dla ekstra miękkości, na to nakładałam tę profilowaną wkładkę dla noworodka i zapinałam Fabianka pasami, przykrywałam kocykiem (czasami jeszcze okryciem na nóżki i to tyle. A jak Erwin chciał siedzieć w spacerówce, to jechał on z siostrą, a Fabiana brałam do nosidełka na brzuch Baby Bjorn (jak było chłodniej to zapinałam kurtkę albo bluzę tak że nosidełko było w środku) i też było super. :D

Ja mam dwa wózki ,ale nie zabiore dwóch naraz ze sobą. Więc trzeba będzie zakupic taki dla dzieci rok po roku. Bo moze byc tak że ktos weżmie jedno a ja drugie wieć dwa sie przydadzą. A ten bliizniaczy jak sama będę.A tak prawie jest zawsze:) Widzialam takie na allegro za 1000 zł to niedrogo dosyc jak na blizniaka:) a może macie jakies linki ze stronkami wózków blizniaczych???

Gość andzia2525
blizniak to swietny pomysł dla Ciebie konwalijko:) napewno tak będzie wygodnie . Warto zobaczyć na allegro . Ach zajrze na forum jutro ok 9 tej . POZDRAWIAM GORACO.

Cześć Dzewczyny. Ja spędzam sama dużo czasu z dziecmi. Często dużo spraw zalatwiam z nimi. Między innymi zakupy. Nie wyobrazam sobie bym obeszła się bez wózka. Ja mam taki. Tani i bardzo funkcjonalny.Nie będzie wielkiego bólu jak starsze dziecko szybko zrezygnuje z wózka, a wielka ulga w strategicznych momentach dla mamy.:) Dodatkowo można kupić nosidełko- gondolke dla młodszeo dziecka. http://www.allegro.pl/item1015990534_kees_tandem_deluxe_elegant_2010_blizniat_rodzenst.html

Gość Mama Fabianka
Sprawdź stronę internetową Cosatto. Mają w ofercie jeszcze jeden, trochę droższy typ wózków bliźniaczych, tzn. nie parasolkę, tylko tandem p przednim siedzeniem nie rozkładanym dla juniora, a tylnym rozkładanym na płasko z dodatkową miękką gondolką/śpiworkiem dla noworodka. Wyglądają tak: http://babyproducts.ie/images/duet-grap.jpg My też mamy osobne wózki i spacerówki, ale są w obiegu tylko jak jest wokół więcej chętnych rąk do pchania. :) Dla najmłodszego kupiłam używany Bebe Confort Trophy Air 6 z fotelikiem, ale bez gondolki i też się świetnie spisywał w terenie. Teraz dzieciaki już chodzą, najmłodszy przesiadł się po pojedynczej parasolki, ale tej bliźniaczej jeszcze się nie pozbywamy, bo jednak bardzo się czasami przydaje - szczególnie w podróży, na wakacjach, wycieczkach, kiedy się dużo zwiedza i dzieciaki lubią sobie usiąść, bo jednak trochę jeszcze małe nóżki trochę bolą jak się dzieciaki nachodzą.