Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Atamanalternate

Urodzeni po 1980 roku to pokolenie debili

Polecane posty

"Nie było tak samo. jest bez porównania większa ciężka przestępczość (gwałty, rozboje, pobicia, użycie noża, czy innych niebezpiecznych narzędzi, kibole itp.) Kiedyś nawet jak były pobicia, to nikt nie kopał człowieka na śmierć. jeśli uda Ci się uzyskać dostęp do prawdziwych policyjnych statystyk, a nie tych dla mediów, to je przejrzyj. Policja prowadzi takie wykazy, bo są jej potrzebne w pracy. Jak byłem w liceum, to byłem w różnych subkulturach. na co dzień miałem do czynienia z zadymami. I wiem jak jest dziś. Nie ma porównania. dziś zabicie człowieka dla wielu, to jak zabawa, czy gra." taaa? to ciekawe że jakoś od starych wiem że teraz tu gdzie mieszkam jest o wiele bezpieczniej niż kiedyś... więcej jest przestępstw bo wykrywalność jest większa!!!!! a nie dlatego że ludzie popełniają więcej przestępstw. kiedyś było tak samo tylko o wielu sprawach się nie mówiło.

Gość do Atamanalternate
Do mnie mówisz??? Ja do innych wpisów się nie przyznaję :D Sprawdź sobie po IP. Mogę nawet zeznawać podczepiona do wariografu ;)

Gość ju token to me?
Masz sporo racji, nawet co to starych czasow, duzo ludzi wspomina tamten czas jako bardziej bezpieczny, ludzie sie znali, nie taka anonimowosc jak teraz. Ale nigdy nie uogolniaj! Wprowadzasz tylko niepotrzebny chaos

Gość chanell000
potwierdzam ! autor ma 100 % racji!! nie znaja historii , nie znaja jezyka polskiego, nie czytaja ksiazek. urodzilam sie w 1989 i naprawde wiem o czym mowa!! nasi rodzice wiedza wszystko, pamietaja jezyk ruski z podstawowki , a my kilka lat po maturze , powiemy ze juz jezyka z liceum sie nie pamieta.

Gość do Atamanalternate
Ja też miałam w podstawówce, co prawda nie język ruski tylko rosyjski, ale tylko rok. Za to potrafię czytać alfabet i jeszcze co nieco kojarzę :)

Gość do Atamanalternate
Ale to było, przepraszam, do chanell000. Tylko nick mi został po Atamanalternate ;)

Gość chanell000
potwierdzam

więcej jest przestępstw bo wykrywalność jest większa!!!!! a nie dlatego że ludzie popełniają więcej przestępstw. Dzisiejsza wykrywalność ma się nijak do tej za komuny. Nie wiesz chłopcze co piszesz. wtedy każdy rozbój był wykrywany, była powszechna inwigilacja. Profilaktycznie zgarniano młodzież z ławki na komendę i co poniektórzy dostawali pałą, tak na przyszłość. Wtedy każdy znał swojego dzielnicowego. Roboje były wyjatkową rzadkością, prawie nie znane. Pamietam chyba w 87 roku jeden z pierwszych, które zaczęły falę rozbojów. Był nagłosniony w telewizji, jak trzech kolesi, latało po śródmieściu z nożem do tapet i przystawiało ludziom do gardła. Komuś przecięli twarz. Miałem nieprzyjemność też mieć wcześniej z nimi do czynienia. Gdyby nie to, że trenowałem karate i zrobiłem odruchowo blok, jak koleś stojacy na ławce kopnął mnie z czuba w oko, to dziś byłbym pewnie na jedno oko ślepy. To były pierwsze poważne rozboje w Warszawie. wcześniej przed tym praktycznie takie nie istaniały. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale zawsze istniały enklawy elementu społecznego. tak było na Pradze, przez lata wysiedlano tam biedotę, przestępców i margines. dziś praga diametralnie się zmienia, inwestuje się w nią, powstają nowe osiedla, sklepy, frmy, napływa masa porządnych ludzi. element jest zepchniety raczej do starych kamienic i pewnych obszarów ograniczonych ulicami. Nie wiem co Ci rodzice mówili, ja to przeżyłem.

do Atamanalternate Do mnie mówisz??? Ja do innych wpisów się nie przyznaję Sprawdź sobie po IP. Mogę nawet zeznawać podczepiona do wariografu raczej podczepię Cię do akumulatora i będę przesłuchwał :D

Gość do Atamanalternate
"Profilaktycznie zgarniano młodzież z ławki na komendę" A co ta inteligentna młodzież robiła na tych ławkach? Rozumiem, że rozwiązywali wspólnie zadania z fizyki kwantowej? Bo przecież nie pili taniego wina?

Gość do Atamanalternate
"raczej podczepię Cię do akumulatora i będę przesłuchwał" Proszę bardzo :D Już jadę, podaj adres ;)

Gość Oblatywacz
1984 1. O wypraszam sobie... to co jest za stwierdzenie, że przed 1980 rodzili się bystrzejsi ludzie... Ten argument to żenada... 2. płytcy - tylko kasa, zabawa, ciuchy, żadnych zainteresowań - czy to moja wina że urodziłem się w kapitaliźmie i że dzięki starszym pokoleniom mamy teraz pełne sklepy?? To mamy wprowadzić komunę, żeby nic nie było?? Nie rozumiem co jest złego w dążeniu do osiągnięcia sukcesu, również materialnego, co wiąże się z pieniędzmi.. 3. No ten temat jest faktycznie bardzo głęboki... Nadaje się na publikację do jakiegoś miesięcznika naukowego... 4. Faktycznie, niedość że głupki (patrz pkt 1) to jeszcze głusi, to i krzyczą.... 5. Jestem po studiach... A zresztą, istnieje cośtakiego jak tablice statystyczne.. Polecam sprawdzić odsetek studjujących ludzi teraz i 20-30 lat temu... 6. Z tym mogę się zgodzić, ale to wina błędów wychowawczych rodziców - ergo, starsze pokolenie zawaliło sprawę... 7. Każdy ma jakieś zasady kwestia priorytetów... Nawet agnostyk w coś wierzy... 8. Tak, jak ktoś ze mną rozmawia to ja uciekam, przedtem wyjmuję pałkę i w łeb go... Jak kobieta, to gwałcę... 9. nie mam tv, czy to moja wina że jedzenie przepełnione chemią, smog jest dla ludzi.. Czekam jeszcze na jakiś głupi/nieprzemyślany argument 1. Mało bystrzy 2. płytcy - tylko kasa, zabawa, ciuchy, żadnych zainteresowań 3. zakładają głupie i płytkie tematy na kafeterii 4. rozwydrzeni 5. większość nie chce się uczyć 6. brak wychowania, znajomości zasad savoir vivre. Brak szacunku do starszych i innych ludzi. 7. brak zasad 8. są dzicy. podejdź do takiego osobnika na ulicy i zagadaj, spojrzy sia na Ciebie ze zdziwieniem, czego chcesz. 9. Pokolenie niedorozwojów z mózgami zatrutymi MTV, przemocą w filmach, smogiem i chemią.

do Atamanalternate "Profilaktycznie zgarniano młodzież z ławki na komendę" A co ta inteligentna młodzież robiła na tych ławkach? Rozumiem, że rozwiązywali wspólnie zadania z fizyki kwantowej? Bo przecież nie pili taniego wina? spotykała się na osiedlu, jak to młodzież. ale nie chlali na ławce wina i nie mazali sprayami po murach. Nie darli pijani ryja na całe gardło w środku nocy. Zwykle do północy rozchodzili się do domów. Przepraszam, ale idę oglądać konfrontację sztuk walki, będzie niedługo walczył Pudzian.

Gość do Atamanalternate
To miłego oglądania!

do Atamanalternate "raczej podczepię Cię do akumulatora i będę przesłuchwał" Proszę bardzo Już jadę, podaj adres Nie narzucaj się :P Sam wole podrywać kobiety, to cała przyjemność z polowania, a nie kiedy same się pchają ;)

Gość do Atamanalternate
:D :D :D Ale ja nie na randkę jadę :) Zresztą to Ty mnie zaprosiłeś ;)

Gość -a ja jestem
rocznik 86 a mój mężczyzna 76 i jakoś nie odczuwamy tej różnicy pokoleń, o której tak tutaj się rozpisujecie

Gość nowaaaa
o kurde to pokolenie jest naprawdę nieteges, z jakiej dżungli oni się wyrwali :DDD

1. Mało bystrzy 2. płytcy - tylko kasa, zabawa, ciuchy, żadnych zainteresowań 3. zakładają głupie i płytkie tematy na kafeterii 4. rozwydrzeni 5. większość nie chce się uczyć 6. brak wychowania, znajomości zasad savoir vivre. Brak szacunku do starszych i innych ludzi. 7. brak zasad 8. są dzicy. podejdź do takiego osobnika na ulicy i zagadaj, spojrzy sia na Ciebie ze zdziwieniem, czego chcesz. 9. Pokolenie niedorozwojów z mózgami zatrutymi MTV, przemocą w filmach, smogiem i chemią. 1. moim zdaniem jestem bystrA. 2.NA KASIE MI ZALEZY, BO ZNOWU NIE MAM PRACY. A WOLĘ W DOMU SIEDZIECĆ pić winko z przyjaciółka, bo puby/dyskoteki mnie nie kręcą. zainteresowania niestetty mam rozległe:O na tyle, że nie wiem co studiować, bo nie mogę się zdecydowac. 3. nie mam w zwyczaju zakładać tu tematów. 4. tak:) 5. chcę, ale jak wyżej plus to, ze jeszcze zbieram:) 6. ziemniaków nożem się nie kroi, za to chleb jak najbardziej:) 7. zależy o co chodzi:) 8. tak, każdy ma:) 9.mtv oglądałam ostatnio 5 lat temu, wolę czytać, pale, bo tak.

Gość nowaaaa
a ja moim zdaniem jestem Kleopatra, jeśli ty jesteś bystra