Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Atamanalternate

Urodzeni po 1980 roku to pokolenie debili

Polecane posty

Gość To pokolenie super debili !!!

Gość pokolenie debili to te z lat
90 tych dzieci lat 80 tych mają przynajmniej w głowie poukłądane

Gość mały czubek:)
Ja jestem z lat 90 ale to nie znaczy że mam nasrane:P

Gość Salemka
Ciekawa jestem na jakiej podstawie wysuwasz wniosek, że aż 75% ludzi z mojego pokolenia to debile? Po forum? Litości...

ja jestem urodzona w 82 i wcale nie uważam się za debilkę, materialistkę, mało bystrą osobę, niewykształconą, niewychowaną.... itd. Uogólnienia nie mają najmniejszego sensu w takich tematach..... Chcesz wywołać burzę? to podlegasz pod przynajmniej 3 z wymienionych przez siebie punktów...

Facet o czym Ty mówisz, widziałeś kiedyś jakiegoś 30 latka piszącego na bloku? Ja widziałam co najwyżej gówniarza z gimnazjum. Który zdaje sie został wychowany przez ludzi z Twojego pokolenia. Być może kiedyś było inaczej, może i mieliscie inne pasje, ale ta niezależność i stawianie hobby jako wartosci samej w sobie odbiła się na takim wpojeniu zasad dzieciom jak sam opisujesz. Nie odp na moje pytanie, ile Ty masz już lat. Co do dziecka, to gratuluję. Napewno mu zorganziujesz życie i wybierzesz stosowane dla Ciebie hobby.

Gość dhdfdlkdfrla
To, że ktoś ukończył studia nie znaczy, że jest geniuszem. Wręcz przeciwnie, studia wieńczą dzieło szkoły stępiające ludzi i uczące ich awersji do wiedzy i do nauki. Historia na zawsze kojarzy się ze sprawdzianem, albo z zakuwaniem do sesji. Studia dają poczucie "mam papier, mam świat, jestem Bogiem" Wybitni ludzie zazwyczaj mają problemy w szkole. Często nie kończą studiów. Za dzisiejsze spłycenie młodzieży odpowiada 1. kultura masowa, papka medialna wbijana do głów 2. odizolowanie się od starszyzny. Człowiek stary to człowiek passe, nie potrzebny, człowiek którego utrzymujemy, człowiek, którego życia się skończyło. I na odwrót. dla człowieka starego człowiek młody to głupi gnój. Nie ma kontaktu. Nie przekazuje sie wiedzy, norm socjalnych, starzy ludzie nie fascynują - za to fascynuje Eminem. 3. Coraz niższy poziom oświaty i matury. Zdalem mature jest dojrzaly, jestem dobry. A pomyśleć, że ludzie nawet tak prostej matury nie zdają No a dalej to już perpetum mobile. Dodam, że mam 18 lat i nie moge patrzeć na ten świat!!!!! hehe

Gość AnkaSkakankaXXX
Aha, czyli skoro urodziłam się w 91, to co o mnie powiesz? Też jakoś uogólnisz? Dorzucisz kilka mocniejszych określeń? Skoro urodziłeś się przed 1980, och Ty wzorze idei, inteligencji, nowatorski podmuchu koloru w młodych latach kapitalizmu, to musisz mieć co najmniej 30 lat-i w tym wieku nie masz nic lepszego do roboty, niż wyżywać swoje frustracje, obrażając nieco młodsze pokolenie siedząc bezpiecznie przed ekranem komputera? Żal mi Ciebie. Naprawdę, żal. Wydawałoby się, że z takim bagażem doświadczeń wyciągniesz jakieś wnioski z życia-a po poziomie Twojej wypowiedzi wnioskuję, że emocjonalnie wciąż jesteś gdzieś około drugiej liceum. Skoro czujesz potrzebę krzewienia wyższych idei, to zajmij się tym, działaj! Uśmiechaj się do ludzi! A nie prostacko obrażaj młodszych, bo to świadczy o słomie, która wystaje ci z zapewnie najmodniejszej pary butów.

czyli twój potomek również będzie debilem? co oznacza że wychować debila potrafi ... tylko drugi debil :classic_cool: 💤 0/10

Gość termelke
osoba niestronna to chyba pan bog bedzie heheh w kazdym roczniku trafiają sie debile. i skad wiesz jakie tematy ty bys zakladala 20 lat temu jakby kafeteria istniala??? a tak na serio to pewnie zazdroscisz, ze przed nami cale zycie a ty juz stara baba i ci sie zmarszczki dawno zrobily. caly top zebybys sie podbudowac mogla

Limonetka2010 Facet o czym Ty mówisz, widziałeś kiedyś jakiegoś 30 latka piszącego na bloku? Gratuluję inteligencji :D Urodzona po 85 roku? ktoś zarzuca, że to moje pokolenie było niewykształcone. Nic podobnego. wchodziliśmy z liceum w 90 rok i agresywny kapitalizm, kidy wszyscy rzucili się na studia. sam mam 2 fakultety (studia wyższe), międzynarodowe certyfikaty, wczoraj skończyłem kurs systemu w firmach firmy Schneider, zamierzam skończyć kurs administratora sieci w Linux Cambridge. Cały czas się dokształcam i jestem naprawdę fachowcem w mojej dziedzinie. nbnnnnn - to właśnie o takich jak ty jest ten temat i to nie prowokacja. Salemka - lata obserwacji, dorastających nowych pokoleń, wypowiedzi wielu ludzi z mojego pokolenia. wreszcie możliwośc odniesienia, bo znam ludzi z tamtych czasów i dzisiejszą młodzież. dhdfdlkdfrla - nieprawda, studia dają wykształcenie. za granicą patrzy się na papier, ale w mniejszym stopniu. Żeby się dostać do firmy na dobre stanowisko trzeba zdać praktyczny egzamin ze swoich umiejętności. Dobre studia uczą myśleć i wykorzystywać wiedzę. dlatego kierunek i uczelnia mają znaczenie na świecie. Dlatego trzeba się uczyć też poza programem szkoły, jak chce się coś osiągnąć. Co do reszty tego co napisałaś, zgadzam się. Mam 38 lat

malinowa_dama czyli twój potomek również będzie debilem? co oznacza że wychować debila potrafi ... tylko drugi debil Brak logiki w twojej wypowiedzi.

Gość pfffffffffppppffff
zazdrosc zazdrosc zazdrosc stare zgredy sprzed 80 roku zal wam

Czego nam żal, skoro mamy wszystko to co Wy macie? Mamy więcej, bo się dorobiliśmy. Mieliśmy dużo więcej niż Ty, przeżyliśmy znacznie więcej ciekawych rzeczy, zwiedziliśmy, poznaliśmy dużo więcej fajnych ludzi. Robiliśmy w życiu to czego Ty nigdy prawdopodobnie nie zrobisz. Nawet mam lepsze zdrowie kondycję i wysportowanie, niż Ty. Więc napisz mi, czego mogę Ci zazdrościć?

Atamanalternate Limonetka2010 Facet o czym Ty mówisz, widziałeś kiedyś jakiegoś 30 latka piszącego na bloku? Gratuluję inteligencji Urodzona po 85 roku? Widzę, ze dobrze sie bawisz urządzając przy tym kpiny z innych. Gratuluję klasy.

Atamanalternate Czego nam żal, skoro mamy wszystko to co Wy macie? Mamy więcej, bo się dorobiliśmy. Mieliśmy dużo więcej niż Ty, przeżyliśmy znacznie więcej ciekawych rzeczy, zwiedziliśmy, poznaliśmy dużo więcej fajnych ludzi. Robiliśmy w życiu to czego Ty nigdy prawdopodobnie nie zrobisz. Nawet mam lepsze zdrowie kondycję i wysportowanie, niż Ty. Przechwałki na poziomie pięcioletniego dziecka. Nic dodać, nic ująć.

Gość ksjgvkfdfffff
Atamanalternate "tylko osoby postronne mogą was ocenić i nie jest to wyłącznie moje zdanie" No to ja jestem osobą postronną wobec 30-latków i twierdzę, że to kompletne miernoty. Sami 30-latkowie niestety, nie mogą się poprawnie ocenić.

Gość o kolejny jasnowidz na forum
:O

Wy dziś nawet nie wierzycie, że chłopak może się po prostu przyjaźnić z dziewczyną i nic więcej. Nie wierzycie w bezinteresowną przyjaźń. Postrzeganie wartości przez wiele osób z waszego pokolenia jest wypaczone.

Jak łatwo Wam idzie wrzucanie wszystkich do jednego wora to aż nie mogę wyjść z podziwu...

Gość ksjgvkfdfffff
Atamanalternate "przeżyliśmy znacznie więcej ciekawych rzeczy, zwiedziliśmy, poznaliśmy dużo więcej fajnych ludzi" A my to wszystko mamy jeszcze przed sobą :D Ja jestem pokoleniem lat 80-tych i do tej pory zwiedziłam pół świata: USA (4 lata), Kanadę (3 miesiące), Australię (2 lata), prawie całą Europę Zachodnią (w sumie 2-3 lata się uzbiera). Też poznałam wielu ciekawych ludzi i nadal poznaję! Życie jest przede mną!

Ty naprawdę albo żyjesz na odludziu albo masz takie fajne otoczenie wokół siebie ja mam kolegów i co, wmówisz mi, że jako dwudziesto pięciolatka nie mam prawa ich mieć bo to zarezerwowane dla Ciebie?

Gość kasieka
To tak jakby stwierdzic ze wszyscy urodzeni w 1975 to komunisci. Uogolnianie zwykle jest bardzo krzywdzace. Ja urodzilam sie po 1980 i nie uwazam sie za debila. Nie ogldam mtv, jako ze nie mam telewizji (z wyboru),nie mam mozgu stluczonego przez gry komputerowe jako ze nigdy tak owe mnie nie interesowaly,na dyskotece jako takiej bylam moze 3 razy w zyciu( nie uwazam za rozrywke kiwanie sie w przod i w tyl do tej samej melodii w towarzystwie narkomanow za zabawe),itd. Nie jestem zaknietym w sobie dziwakiem, po prosu nie lubie marnowac czasu na cos co w zaden sposob nie przyczynia sie do mojego rozwoju. Rozumiem jednak co chciales przez to powiedziec, dlatego ze zauwazam wsrod moich rowiesnikow( nie mowiac o mlodszych osobach) ze zupelnie zatracaja sie probujac nasladowac styl zycia ludzi z glupawych seriali.

Skoro masz takie niesamowite i dowartościowane życie to czemu wylewasz swoje flustracje na babskim forum i to już trzecią godzinę, może lepiej ten czas ze swoją ciężarną kobietą spędź :O

ksjgvkfdfffff Atamanalternate "tylko osoby postronne mogą was ocenić i nie jest to wyłącznie moje zdanie" No to ja jestem osobą postronną wobec 30-latków i twierdzę, że to kompletne miernoty. Zastanów się co piszesz, bo świadczy to o twojej niskiej inteligencji. Oceniasz 30-o latków, którzy żyją w twoim świecie i się do niego dostosowali. ale nie możesz ich ocenić kiedy mieli na przykład 20 lat. A piszemy o młodzieży, o młodym pokoleniu, które jest zdegenerowane i bez wartości. Jeszcze raz pytam, czy wy wiecie co to są zasady? ostatnio jakiś młody mądrala napisał artykuł, chyba na Makbecie, jakie beznadziejne jest SF i powoływał się na Lema. Od razu było widać, że chłopaczyna nigdy w życiu poza lekturą szkolną nie przeczytał ani jednej książki SF. Kolejni młodzi "dziennikarze" ze Sfory. ludzie co dziennie im piszą, że są debilami, a oni się tym nie zrażają i dalej płodzą idiotyczne newsy. Taką wiedzę maja młodzi ludzie. Pracuję ze starszymi i z młodymi w bardzo dużej firmie. Ponad 1000 osób w biurach w samym tylko tym jednym obiekcie. a budynki tej firmy są w całej Polsce. Stwierdzam, że dużo młodych to partacze. Aczkolwiek są też bardzo ambitne i kreatywne osoby, które mimo młodego wieku są świetnymi fachowcami. Ale wystarczy z nimi chwile pogadać, żeby zobaczyć, że są bardzo inteligentne i maja dużą wiedzę. To niestety, ta mniejszość młodych.

Limonetka2010 Skoro masz takie niesamowite i dowartościowane życie to czemu wylewasz swoje flustracje na babskim forum i to już trzecią godzinę, A dlaczego wychodzisz z założenia, że to frustracje? dziś jest taka pogoda, że nie chce mi się nic robić, więc w międzyczasie, w przerwach pomiędzy innymi zajęciami, wchodzę na temat i z nudów coś piszę.

Tym razem to znowu ja/ (acccca.m@gmail.com) ktoś to pokolenie musiał zrodzić więc wiesz ktoś te debilne geny przekazał. To nie geny, to środowisko.