Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Atamanalternate

Urodzeni po 1980 roku to pokolenie debili

Polecane posty

Gość była juz walka a teraz w tv
geny geny, środowisko nie wszystkich zmienia. trzeba być podatnym. słąbe geny mamy po pokoleniu z przed 1980r:/

Gość prawda w oczy kole niestety
Zgadzam się z autorem, mimo, iż jestem trochę młodsza (urodzona ciut po 1980, a dokładnie....6 godzin - 1 stycznia 1981 ;)) Najbardziej podoba mi się ta roszczeniowa postawa, atak jako obrona. Ale już zadać sobie trud przeczytania kilku wcześniejszych postów, aby dowiedzieć się choćby, że autor jest facetem to za dużo.... Najprościej stwierdzić : "zazdrosna stara baba" :P

Błędem pokolenia 30 latków było to, że żyli na luzie i ten luz chcieli dać dzieciom. Tylko, że dzieci były niedojrzałe i pod wpływem wypaczonego środowiska. Nawet do liceów wchodzą elementy kryminogenne, jak w więzieniu, wymuszenia, sex, robienie loda w kiblu i prostytucja nieletnich za byle ciuch, czy kosmetyk. 30 latkowie zapomnieli, ze ich jednak rodzice kiedy byli nieletni pilnowali i zabraniali im wiele. Potem mając 20 lat bardziej się pilnowali. Tylko to było błędem 30 latków. Bezstresowe wychowanie dzieci. Na szczęście po nieudanym eksperymencie zaczyna się to zmieniać.

Gość Wybacz, ale jesteś żałosnyyy
"Mieliśmy dużo więcej niż Ty, przeżyliśmy znacznie więcej ciekawych rzeczy, zwiedziliśmy, poznaliśmy dużo więcej fajnych ludzi. Robiliśmy w życiu to czego Ty nigdy prawdopodobnie nie zrobisz. Nawet mam lepsze zdrowie kondycję i wysportowanie, niż Ty." Taaaa, i skąd Ty możę wiedzieć takie rzeczy ? Na jakiej podstawie wnioskujesz co zwiedzilam, ilu i jakich ludzi poznałam . Po tym w którym roku się urodziłam jesteś w stanie to wywnioskować ? No wybacz, ale to jest śmieszne :) Nawet mi się tego komentować nie chce... Urodziłam się po roku 80 ale mimo to na pewno nie jestem taka, jak mi to zarzucasz i nie muszę tego nikomu udowadniać. A wypisywanie takich haseł jak "pokolenie DEBILI" na pewno świadczy o Twej dojrzałości i kulturze :) Mam nadzieję, że chociaż się dowartościowaleś tym topikiem, co Ci innego pozostało na starość ;) Nic, tylko powspominać młodość , w pewnym sensie Cię nawet rozumiem :D

Gość ksjgvkfdfffff
Atamanalternate - Ale mogę ich ocenić jacy są teraz, chyba aż tak radykalnie się nie zmienili przez 10 lat :D A skoro, jak piszesz, "dostosowali się" (do czego???), to chyba nie najlepiej o nich świadczy? :D Zresztą z mojej strony była to tylko ironia cyt: "A piszemy o młodzieży, o młodym pokoleniu, które jest zdegenerowane i bez wartości" Tak, za to pokolenie flower power to szczyt umoralnienia?! :D Zastanów się co piszesz :D A teraz przeczytaj uważnie to co napisałeś, bo napisałeś to O SOBIE :D - cyt:"Zastanów się co piszesz, bo świadczy to o twojej niskiej inteligencji."

Gość Wybacz, ale jesteś żałosnyyy
"Tylko, że dzieci były niedojrzałe..." trudno oczekiwać od dziecka, żeby było dojrzałe, prawda ? Ty , jako dziecko zapewne byleś wzorem do nasladowania i bardzo dojrzały:D I nie tłumacz takimi tekstami własnych błędow w wychowaniu :)

Atamanalternate Błędem pokolenia 30 latków było to, że żyli na luzie i ten luz chcieli dać dzieciom. Tylko, że dzieci były niedojrzałe i pod wpływem wypaczonego środowiska. Nawet do liceów wchodzą elementy kryminogenne, jak w więzieniu, wymuszenia, sex, robienie loda w kiblu i prostytucja nieletnich za byle ciuch, czy kosmetyk. rozumiem, ze mówisz o tych 30 latkach z pokolenia 1980? tylko zastanawia mnie fakt tych dzieci...bo mają one poweiedzmy max 10 lat jak się dobrze postarali..nie sądzę, zeby takie maluchy były już kryminalistami :O

Gość do Atamanalternate
[[[[[Pracuję ze starszymi i z młodymi w bardzo dużej firmie. Ponad 1000 osób w biurach w samym tylko tym jednym obiekcie. a budynki tej firmy są w całej Polsce]]]]] Założę się, że sprzątasz tam kible :p A po godzinach wylewasz żale na kafeterii, ponieważ szlag cię trafia, że jakiś młody szczyl zarabia 10 razy więcej od ciebie - dziadka klozetowego :D

i nadal nie odpowiedziałeś ile masz lat to już moje trzecie pytanie, a Ty je przemilczasz

Gość inteligentni ludzie
===== wchodzę na temat i z nudów coś piszę====== Ludzie inteligentni się nie nudzą:)

Gość inteligentni ludzie
Limonka odpowiedzial, ze ma 38

Dedykowałem ta piosenkę mojemu pokoleniu, ale dedykuje jej słowa również młodemu pokoleniu, bez celu w życiu, bez zasad, bez własnego stylu. http://www.youtube.com/watch?v=wIvus-LWTjA We are the children of the night And fight for the future of our nation Let's come together and unite Nothing's gonna stop us now We are the children of the night And fight for the future of our nation Let's come together and unite Nothing's gonna stop us now Let the fire burn inside Nobody can stop this generation Cause we're the children of the night Don't ever let them put you down Get up, get up, I get up Now is the time to change Get up, get up, I get up There is no time to waste Get up, get up, I get up Don't ever let them put you down Get up Come along and join the scene Live your life like a rave machine

czyli to wasza wina, pokolenia z przed 1980r:classic_cool: ja jestem rocznik 85r i byłem wychowywany totalnie bezstresowo a jakoś nie mam roszczeniowego nastawienia do świata, państwa ani nie jestem elementem kryminalnym:D a w życiu klapsa nie dostałem...

Wybacz, ale jesteś żałosnyyy 🖐️ piszesz o starości autora, ale zauważ ze on spodziewa się dziecka "Jestem szczęśliwym facetem, będę miał dziecko z laską podobną do tej z teledysku, tylko z prostymi włosami" więc raczej taki stary nie jest - wieku co prawda nie podał ale wnioskuję, ze jest w przedziale 31 - 40,

inteligentni ludzie ===== wchodzę na temat i z nudów coś piszę====== Ludzie inteligentni się nie nudzą Kto Ci tak powiedział? To jakaś twoja teoria, czy bezmyślnie powtarzasz po innych? Jeśli przeżyłeś już prawie wszystko, to możesz się nudzić.

Tym razem to znowu ja/ (acccca.m@gmail.com) czyli to wasza wina, pokolenia z przed 1980r ja jestem rocznik 85r i byłem wychowywany totalnie bezstresowo a jakoś nie mam roszczeniowego nastawienia do świata, państwa ani nie jestem elementem kryminalnym a w życiu klapsa nie dostałem... Za to często piszesz głupoty na Kafeterii :D

Gość lolita12345
jestem urodzona po 1980,ale mimo wszytsko zgadzam się z Tobą,gdyż widze co i ze mną sie dzieje..brak kultury,szacunku,pohamowania etc.. Tylko jak z tym gównem walczyc?:/

Limonetka2010 Facet pewnie ma ok 35 lat i pluje na nieco młodszych od siebie Wybacz, ale brak Ci inteligencji. jesteś na tyle niekompetentna i leniwa, że nie chce Ci się przeczytać wcześniejszych wypowiedzi. Albo czytasz i nie rozumiesz treści. Wiek podałem wcześniej. Jesteś modelowym przykładem, leniwej i mało bystrej dziewczyny. Typowa przedstawicielka twojego pokolenia. Nie wiem, czy zauważyłaś, ale z roku na rok są produkowane coraz większe buble. Taniej ,szybciej, byle jak. Niekompetencja i chęć zysku, oraz brak dbałości o markę, a tym samym o szacunek. To właśnie młode pokolenia wchodzą na miejsca starszych.

Gość do Atamanalternate
Nudzi się bo to dziad klozetowy :p Zazdrości młodym bo sam nie ma już większych szans na karierę; jego życie = gówno. A już najbardziej śmieszy mnie jego punkt nr 3 (odnośnie "pokolenia debili"): "3. zakładają głupie i płytkie tematy na kafeterii" - LOL!!! :D :D D: Albo: "8. są dzicy. podejdź do takiego osobnika na ulicy i zagadaj, spojrzy sia na Ciebie ze zdziwieniem, czego chcesz." - PEWNIE WYGLĄDASZ JAK MENDA, TO SIĘ DZIWIĄ! :p PEWNIE SIĘ ZASTANAWIAJĄ, CO TO ZA ŚWIR, MOŻE PSYCHICZNY?

Atamanalternate jesteś bardzo konfliktową osobą,mówisz o kulturze i wychowaniu a sam tego nie masz widzę, ze dyskusja nie ma sensownych argumentów, jedynie szukasz poklasku dla swoich licznych przeżyć, których my oczywiście nie przeżyjemy, wolę być szczęśliwa z tym co przeżyłam, niż popisywać sie na forum, plując jadem na wszystkich wokoło musisz być jednak bardzo nieszczęśliwym człowiekiem - powodzenia życzę 🖐️

"Za to często piszesz głupoty na Kafeterii " no a od czego jest kafe? przeciez nie od inteligentych und konstruktywnych dyskusji..od tego mam inne fora tematyczne a kafe lubie bo jest zabawnie;) aha, i jeszcze jedno...to że teraz smarkule sprzedają swoje wdzięki w galeriach a kiedyś nie...to wynika TYLKO z faktu że kiedyś nie było galerii🖐️ prostytucja nieletnich była zawsze. tak samo jak przestępcy. przemoc itd. ale to klasyk , "za moich czasów było lepiej", "moje pokolenie to było fajne teraz nędza" itd. a tak na prawdę nic się nie zmienia.

Gość urodzona przed 1980
jakieś statystyki przytoczysz, czy będziesz tak pieprzył bez sensu? (powyższe skierowane jest do założyciela tematu)

Gość do Atamanalternate
Nie do mnie to było wprawdzie skierowane, ale na jakiej podstawie twierdzisz, że zdanie "Facet pewnie ma ok 35 lat i pluje na nieco młodszych od siebie" świadczy o braku inteligencji??? Co z tego, Atamanalternate, że piszesz wcześniej ile masz lat? Może pokaż prawo jazdy, to Ci uwierzymy :p W Internecie każdy może sobie co chce napisać. Nie wiem od kiedy zgadywanie świadczy o inteligencji lub jej braku :D Świadczy tylko o tym, że niekoniecznie Ci wierzymy :p

lolita12345 jestem urodzona po 1980,ale mimo wszytsko zgadzam się z Tobą,gdyż widze co i ze mną sie dzieje..brak kultury,szacunku,pohamowania etc.. Tylko jak z tym gównem walczyc?:/ Po pierwsze odzwyczaj się od Kafeterii :P Po drugie, jak chcesz, żeby znajomi Cię szanowali, nie przeklinaj, miej zasady i nie ulegaj innym. Bądź zawsze sobą i nie graj. Bądź uczciwa, sprawiedliwa i powściągliwa w wypowiedziach. naucz się dotrzymywać słowa i dochowywać sekretów. Uśmiechaj się do ludzi i bądź otwarta i życzliwa. zobaczysz, że po roku inaczej będą Cię oceniać. To tyle na początek. Oczytanie dużo daje. zwiększa inteligencję i zasób słownictwa. wiesz czemu dresy tak podziwiają kobiety z klasa, a dresiar nie szanują? Nie wiem czy zauważyłaś, ale dres nie odezwie się wulgarnie i z lekceważeniem do kobiety z klasą. Będzie się za taką oglądał i pragnął jej.

Gość do Atamanalternate
JESZCZE RAZ: "3. zakładają głupie i płytkie tematy na kafeterii" To o Tobie, Atamanalternate!!!

Gość urodzony 1988
to samo co autor myślę o tych urodzonych po 1991 roku 🖐️ czyżby ewolucja naszego gatunku zataczała pętlę?:classic_cool:

Gość do Atamanalternate
"wiesz czemu dresy tak podziwiają kobiety z klasa, a dresiar nie szanują?" LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość do Atamanalternate
Atamanalternate do Atamanalternate "Jesteś kolejnym potwierdzeniem tego co napisałem" BRAK CI ARGUMENTÓW??? :D :D :D