Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodaMaMa1993r

Ciężarne nastolatki

Polecane posty

Gość patologia po prostu
żaklinka ,tylko sie nie zapowietrz:D trzeba umieć spojrzec realnie na sytuację - dla ciebie widocznie dosadny jezyk jest synonimem braku dojrzałości-mało jeszcze wiesz. Zreszta skad masz wiedziec, skoro twoim celem zyciowym jest produkcja dzieci

Gość młodaMaMa1993r
Do patologii Nikt z nikim nie musi być z powodu dziecka, tak jak i mój narzeczony. Gdyby nie chciał ze mną być to by mnie zostawił. Jesteśmy otwarci, więc rozmawialiśmy o tym a raczej ja zaczęłam temat i powiedziałam mu ofen - jesli będziesz ze mną tylko z powodu dziecka, to lepiej odejdź bo w takim układzie nic nie zrobimy i do niczego nie dojdziemy a prędzej czy później i tak się to zakończy rozstaniem. Powiedział że mnie kocha ...to było na początku ciąży. Teraz to on drazy temat o tym, by wziąsć ślub na przyszły rok, bo marzy się mu, abym została jego żoną, bo jestem najcudowniejsza kobieta pod słoncem, natomiast ja wolę jeszcze poczekać choć wiem, że i tak kiedys zostanie moim mężem ;) To tyle w tym temacie Koniec imprezy, dziekuję, dobranoc !

Gość za becikowe kupi
Patologia bedzie patologia, nawet ta teoretycznie normalna.

Gość akrylik
jeszcze nie zmarnowałaś sobie życia, ale będziesz miała trudniej. nie wiem jak z twoim chłopakiem, ale nie podejmuj pochopnych decyzji i się nie hajtaj. na razie jesteś młoda, pomyśl za 5-10 lat możesz tego żałować, bo gwarantuję ci dopiero wtedy będziesz wiedziała naprawdę czego chcesz...

Gość patologia po prostu
ojej , jak słodko :Da co on taki zdesperowany , hahaha

Masz 17 lat,z tego wynika że zaczęłaś współżyć w wieku 16. Myślę,że bardzo wiele nastolatków w tym wieku współżyje a z zabezpieczeniami bywa różnie-sama zaszłam w ciażę "z zabezpieczeniem", więc moim zdaniem to jakieś zakłamanie,że osoby takie jak Ty wytyka się palcami. Oczywiście,dziecko w tak młodym wieku to ciężka sprawa,ale nie dla otoczenia tylko dla tak młodej matki,więc nigdy też nie rozumiałam dlaczego ludzie czepiają się ciężarnych nastolatek. A obrywają niewątpliwie niesłusznie,bo o ile łatwiejszym wyjściem byłaby aborcja? Ale nie,tych,które "pozbyły się problemu" nie da się rozpoznać w tłumie,więc wytyka się te, które na przekór trudnościom zdecydowały się wziąć odpowiedzialność . Sama nie raz byłam świadkiem takiej sytuacji,gdzie stare baby prychały i komentowały widząc młodziutką kobietę w ciąży.I to tylko o nich świadczy źle.Nie rozumiem tej potrzeby społeczeństwa do napiętnowania kogo się da.Przecież tak łatwo się pomylić,jak można osądzać kogoś nie znając jego sytuacji. Żeby było jasne:nie pochwalam wczesnego współżycia,ale jednocześnie wręcz podziwiam młode dziewczyny,które mają odwagę to dzieciątko donosić,urodzić,wychować.Mimo przeciwności losu i tego,że ludzie jeszcze im jeszcze dowalają z każdej strony.

Nie pouczajcie jej bo Wy za nia zycia nie przezyjecie. To jej sprawa, jej zycie i to ona bedzie ponosic konsekwencje

Gość patologia po prostu
nie zapomnij lekcji odrobic, mamusiu

Gość młodaMaMa1993r
Do patologii Bo mnie poprostu kocha i wie ze chce ze mną być ^^ Co do wypowiedzi innej osoby - no własnie nie chce się narazie hajtać, mi to ogólnie nie potrzebne ;) Chcę poczekac z 4 lub 5 lat ...

Gość patologia po prostu
jaka naiwna :/

Gość aciena21
Ty Patologia jestem jakas poje.......!!!!!! z tego co wnioskuje . Młoda Mamusiu życzę Ci powodzenie w życiu i wierzę że dasz radę :) myślę że miały byśmy dużo wspólnych tematów . Nie przejmuj sie wypowiedziami tej głupiej idiotki pewnie ma trudne chwile za sobą i tak gada bo gada Zal m Ciebie Patologia!

Gość babcia sie ucieszy
bedzie miala wnuka 24h/dobe obok siebie.

Gość patologia po prostu
tak kocha, ze az musiał dmuchac nieletnią :P n ale przeciez to dowod miłosci, tak w bravo chyba pisali, nie

Gość aciena21
nie rozumiem po co tłumaczysz się takiej *****

Do patologia. Czy możesz mi spokojnie beż obraźliwych określeń napisać co w życiu autorki jest twoim zdaniem patologią?

Gość młodaMaMa1993r
Ja już lekcji nie odrabiam, dorga patologio :) Nie chodzę do szkoły od miesiąca :) A jednak zdałam pierwszą klasę ... Bez problemu ... Łaaaa.. Boisz się ?? :D haha

Gość patologia po prostu
ciaza w wieku 17 lat to patologia, rozumiem,ze dla was to norma?

Gość babcia sie ucieszy
Ona cofnela sie w rozwoju do sredniowiecza ;) , wiec jest juz stara panną :D

Gość patologia po prostu
zdałas pierwsza klasę, no brawo!!! co za wyczyn

Gość patologia po prostu
a rozmnazanie na biologii juz było?

Gość aciena21
14 latki*

Gość babcia sie ucieszy
Ble ble ble.

Gość Do Młoda Mamo
Młoda mamo zazdroszczę Tobie. Jak miałam 17 lat też myślałam że wpadłam. To było straszne gdy test pokazał mi że jestem w ciąży, a straszne bo mój chłopak też był tak młody jak ja. Poszłam do lekarza i okazało się że jednak w ciąży nie jestem. Radość i ulga to jedyne co czułam. Zaraz po tej sytuacji poprosiłam lekarkę o pigułki, wcześniej ich nie brałam bo mało kto bierze je przed pierwszym razem. Minęło prawie 11 lat od tamtego czasu, tamtejszy chłopak jest moim mężem od 3 lat, skończyliśmy studia, uwiliśmy gniazdo, od prawie 5 lat nie biorę pigułek i czekam... czekam na dziecko... Moja mama zawsze mi powtarzała "TRAGEDIĄ I KOŃCEM ŚWIATA NIE JEST DZIECKO, TRAGEDIĄ JEST TO KIEDY ICH NIE MOŻNA MIEĆ" i miała rację. Co ja bym dała aby tamta wpadka w wieku 17 lat była naprawdę wpadką. W Polsce co piąte małżeństwo ma problemy z płodnością i założę się że niejedna para oddałaby "wyjścia na dyskoteki" za małego bobasa. Dziękuj Bogu za to co masz, bo dziecko jest prawdziwym błogosławieństwem które, owszem drze się i nie daje spać, ale rośnie i odda Ci to co Ty mu dasz.

Witam.Nie mam czasu czytac całosci,ale jedno,co rzuca sie w oczy na PLUS Młodej Mamy 1993r. to to,że NIE ROBI tylu błędów ortograficznych(wcale ich nie robi!) , co jej starsze kolezanki po 20-stce,30-stce,a nawet 40 -stce. I tym nad większością tu z forum GÓRUJETrzymaj sie Młoda! Bedzie dobrze.

Gość patologia po prostu
"Teraz to on drazy temat o tym, by wziąsć ślub na przyszły rok" ale to tylko dlatego,że odmiany czasownika "wziąć " jeszcze nie przerabiali. Naprawdę nie róbmy z pisania bez błędów ortograficznych jakiegos nieziemskiego wyczynu...

obrazanie i ocenianie kogos nie jest dosadnym jezykiem tylko wlasnie niedojrzaloscia. a jesli ty rodzenie dzieci to ze ktos chce je miec nazywasz produkcja.... brawo :) co ty mozesz wiedziec o mnie i o moich celach zyciowych? ty tutaj tylko wszystkich oceniasz i krytykujesz. mam wrazenie ze masz jakos problem ze soba. musisz byc bardzo zakompleksiona i nie wierzaca w siebie osoba, bo widocznie krytykowaniem innych podbudowujesz swoja wartosc. uwierz w siebie :) ;) ale nie oceniaj innych bo nie znasz nas. i prosze cie nie mow ze jak ktos chce miec dzieci to juz jego celem jest tych dzieci PRODUKCJA... jak mozesz tak mowic ? no ale tak ty nie chcesz miec dzieci to jak ktos chce je miec to to juz jest zle bo odmienne od twojego :) aha jak bede chciala sie zapowietrzyc to sie zapowietrze, tobie nic do tego :) Pozdrawiam Cie

Gość patologia po prostu
dobrze, ze ty nie oceniasz nikogo, dzieciaku :D