Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodaMaMa1993r

Ciężarne nastolatki

Polecane posty

Gość 0_0 ??????????????????????
Babcia się ucieszy. Swoim słownictwem udowadniasz, że nim jesteś.

Gość babcia sie ucieszy
Nie potrafi odpowiedziec na proste pytania tylko wiecznie jakies wymijajace odpowiedzi.... chyba ze jest uposledzona.

Babcia się ucieszy. Skoro przeszkadzają Ci nastolatki zachodzące w ciąże to może zadbaj o stworzenie programów profilaktycznych np. o antykoncepcji albo włącz się w jakąś organizację, które będą temu zapobiegać ?

Gość babcia sie ucieszy
Im nic nie pomoże, one sa "madrzejsze". Jak dziecko "ja wiem lepiej, ja sama potrafie". Grochem w sciane.

Gość szisziszi89
Ten topik to najlepszy program profilaktyczny. Jak taka jedna z drugą przeczyta jak to super jest mieć dziecko w liceum to już w ogóle nie będą się kontrolowac. A nie w każdym przypadku rodzice mogą utrzymać młodą mamusię z dzieckiem, i nie każdy młodociany ojciec zostaje z matką swojego dziecka na całe życie. Czasami pozostaje już tylko dom samotnej matki.

Ja wiem lepiej czego chce. Ja wiem lepiej czego potrzebuje. Ja wiem lepiej jakie błędy popełniłam. Ja wiem lepiej jak wygląda moje życie. Ja wiem lepiej kim chce być- MATKĄ.

szisziszi89 nie zauważyłam, żeby któraś pochwalała taką decyzję. Może warto autorce i innym młodym mamom doradzić, żeby dziecko nie przysłoniło jej planów na dalszą edukację? A nastolatkom wcześnie rozpoczynającym inicjację seksualną uświadomić jakie mogą być tego konsekwencje?

Gość szisziszi89
Wybacz, ale stanowisko młodych matek tego topiku jest jasne: nie żałują niczego i są z siebie dumne.

Gość moze nagrode dostaną
dyplom dla najmlodszej mamy w szkole albo cuś :D

Dlatego ten topik powinien uświadomić, nie tylko autorkę, ale inne młode dziewczyny, że nie do końca jest tak różowo jak się pozornie wydaje, ale nie w ordynarny sposób i bez żadnych konkretnych argumentów.

Jak mozna przekonac bez argumentów hahhahahahahahhah

Czytanie ze zrozumieniem się kłania :)

Spuchnięte 16 zdecydowanie mają z tym problemy.

No tak bo jak w ciąży i nieletnia= głupia jak but, we wszystkim.

W rzeczy samej.

Dziewczyny dajcie sobie spokoj,bo te stare, bezdzietne klukwy i tak nie zrozumieja sensu Waszych wypowiedzi. Pozdrawiam (klukwy tez):P

Klukwy pozdrawiaja mamusie pierwszoklasistki.

Gość szisziszi89
to jak ktoś jest bezdzietny to jest be?

A dziekuje za pozdrowienia :) ale pierwszoklasistki to masz na mysli podstawowke czy gimnazjum,a moze liceum?Bo nie wiem czy dla mnie te pozdrowienia..:o

Gość a ja napisze tak..
malolaty w ciazy przyjely postawe agresywna bo co one moga innego? zalamac sie i plakac? juz na pewno nie jedna noc przeyczaly.Teraz przyjely postawe typu: najlepsza metoda jest atak. Szkoda ze tak jest, pogaraszaja tylko swoj wizerunek.

Gość a ja napisze tak..
mialam x lat lemu taka kolezanke co wapdla ajac 16 lat chyba, raz poszlam z nia do ginekologa osiedlowego, Boze jak sie ludzie na nia gapili!! a ona wsciekla jescze z morda na nich wyskoczyla, ale mi potem bylo za nia wstyd. Kontakt potem szybko nam sie ural, ja tez nagle be sie stalam bo ciagle bylam dziewica wiec o czy miala ze mna rozmawiac? to chyba najlepiej swiadczy o nastolatkach w ciazy,

Gość szisziszi89
Właśnie, a Anka323 przeszła samą siebie i wróciła z powrotem. Nie słyszałam jeszcze żeby ktoś skrytykował 21-latkę, że nie ma dzieci (tyle mam tal, to wynika z niku, no chyba, że myśli, że mam 89lat i dlatego mówi "stara klukwa").

Gość a ja napisze tak..
no stara klukwa to ja jestem bo urodzialm majac 30 lat. zaraz uslysze ze zycie sobie zmarnilam.

Twoja sprawa,ze uwazasz,ze to bylo akurat do Ciebie.Nie napisalam,ze ta i ta to stara klukwa-uogolnilam...Kazdy odbiera co chce i jak chce

Co znaczy "zmarnilam"? W szkole kamieniami sie rzucalo,co?Albo rzuca..

Gość szisziszi89
No właśnie, motyw zmarnowania życia też jest niespójny, bo np. młode matki twierdzą, że w młodym wieku dziecko absolutnie nie przeszkadza i nie ogranicza, ale już cenią sobie to, że w wieku 30 lat będą miały większą swobodę, bo odchowają, a my dopiero będziemy się "męczyć". To jak to jest, dziecko OGRANICZA czy nie??

Gość urkasta
Ha ha ha, mlode mamuski wmawiaja sobie, ze zycia sobie nie zmarnowaly, ze beda mialy 0k 40 i odchowane dzieci i wtedy zacznie sie dla nich raj. Nic bardziej mylnego panieneczki :D Wasze dzieci moga sie puscic w wieku nastu lat i zamiast cieszyc sie spokojnym zyciem bedziecie na wnuki zapierdzielac. Wyksztalcenie bedzie marne, doswiadczenie zawodowe marne to i na te "stare lata" mopem bedziecie zarabiac na wnusie :D Jak to mowia - niedaleko pada jablko od jabloni. Teraz was musza wasi rodzice utrzymac, potem wy bedziecie utrzymywac wnuki. I z zycia nic nie bedziecie mialy, w mlodym wieku wlasny dzieciak, pozniej wnusio :D:D:D:D:D

Ogranicza-nie przeszkadza,bo takie stwierdzenie jest chore. Teraz tak powaznie,bo wczesniej robilam sobie jaja: uwazam,ze tak mlode mamy,to glownie wina rodzicow i szkol.Skad takie dziewczyny maja wiedziec jak sie zabezpieczyc,jesli w naszym kraju to jest temat tabu?Wszystkiego maja w necie szukac?? Moja mama rozmawiala ze mna na temat seksu,wiedziala,ze nie da sie tego powstrzymac i jesli bede chciala isc do lozka z chlopakiem , to i tak to zrobie,wiec przynajmniej wyjasnila mi "co i jak"