Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZainteresowanaTematem

Nauczyciel a kurs na wychowawcę kolonijnego

Polecane posty

Jestem po licencjacie, na studiach nauczycielskich(2 kierunki, Kolegium Nauczycielskie i Uniwersytet), miałam 2 lata praktyk w szkole, potem pracowałam w zawodzie przez pół roku. Czy muszę mieć ukończony kurs na wychowawcę kolonijnego, żeby wyjechać z dzieciakami na wakację? We wszystkich ofertach piszą, że trzeba mieć ukończony taki kurs, slyszałam jednak kiedyś, że będąc nauczycielem nie trzeba już go mieć. Jak to jest?

Nikt nie wie?

raczej tak, nam proponowali kurs jak byłam na studiach pedagogicznych.

jak robiłam taki kurs to prowadząca powiedziała, że bez względu na to czy w przyszłości będziemy nauczycielami czy psychologami to aby być opiekunem wycieczek potrzebny jest taki właśnie kurs, także podejrzewam że tak.

Oj bo kurcze w niekórych ofertach jest napisane w wymaganiach np: ukończony kurs na wychowawcę kolonijnego(nie dotyczy nauczycieli). Nie jestem bezpośrednio po studiach tylko pracowałam już w szkole i na świetlicy szkolnej także sama nie wiem:/

jesli masz specjalizacje pedagogika opiekunczo-wychowawcza nie musisz miec takuego kursu

Gość kapow
Jeśli organizujesz wycieczkę w szkole to musisz mieć ukończony kurs na kierownika wycieczki, nawet jeśli jesteś nauczycielem. Możesz jechać jako opiekun, ale musisz mieć ze sobą osobę ze skończonym kursem na kierownika wycieczki. Z kolonią może być inaczej i może każdy opiekun musi mieć taki świstek, sama nie wiem... Skoro wszyscy wymagają, to pewnie musisz.