Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZaniepokojonaMłodaMama

CO jest mojemu synkowi? POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość ZaniepokojonaMłodaMama

Witam Was! Mam problem. Jestem bardzo zaniepokojona, ponieważ mój synek 3 razy dziś już wymiotował. Tzn nie wiem.. wydawało mi się, że wymiotuje, ale może mu się ulało tak obficie ? obawiam się tej nocy, ponieważ boję się, że jak będzie spał w łóżeczku i nie daj Boże to się powtórzy, to się zachłyśnie i coś mu się stanie. Błagam .. powiedzcie co mam robić. Może to normalne ? Ma 4 tygodnie bez 2 dni i wypija dziennie po 100 ml mleczka (Bebiko1) co ok 3 godz .

podłóż pod nóżki łóżeczka coś (np ksiażki) co podniesie łóżeczko pod główką maluszka. chyba że masz specjalny klin dla niemowlaczków, który powoduje ze główka jest wyżej od reszty ciała. wtedy mniej mu się będzie ulewało. połóż maluszka na boku, to ryzyko zakrztuszenia będzie mniejsze. może to być ulewanie bardzo obfite. mój synek ulewał bardzo mocno, wręcz chlustał pokarmem aż do 10 miesiaca życia! ile ja się nerwów najadłam jak on spał!!! ile razy się zakrztusił tak ze powietrza nie mógł złapać! ale niestety trzeba z tym żyć :)

Ulewanie a wymioty o różnica. Przy wymiotach dziecko bardzo szybko może się odwodnić( sucha śluzówka, skóra na brzuszku wzięta w 2 palce nie wraca do poprzedniego stanu). Wymioty to chluśnięcie, poza tym odczujesz inny zapach. Moja córka przy wymiotach się zakrztusiła i zaczęła tracić przytomnośc, niestety skończyło się w szpitalu na kroplówkach. Jeżeli ulewa to połóż na boku i podnieś materac albo pod nóżki łózka połóż książki, żeby głowa była wyżej, najlepiej to obserwuj dziecko.

Gość a czy dziecko beka
po wypiciu mleczka ?

Gość sdkjsafhsff
Jeżeli dziecku się nie odbije to będzie ulewać, co w konsekwencji prowadzi do czkawki.

mój synek też bardzo ulewał,i nie wiedziałam czy to jest ulewanie czy wymioty aż którejś nocy,po karmieniu już wiedziałam jaka jest różnica,on był cały mokry i ja też! Jeśli będzie z niego chlustało obficie zrób synkowi ogólne badanie moczu,gdyż u małych dzieci często występuje zakażenie układu moczowego,co może objawiać się właśnie wymiotami,tak jak było w przypadku mojego synka!