Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lexapro

Lexapro (escitalopram)

Polecane posty

Gość Lexapro

Czy ktos leczy lub leczyl sie tym lekiem? Prosze o opinie :)

Gość Lexapro
Ktokolwiek wie, ktokolwiek slyszal ?

Gość ja się leczyłam
pomógł mi, już po 3-4 tygodniach lęki się bardzo obniżyły, tylko bardzo drogi, zwłaszcza, że brałam 2 tabletki (160 zł na miesiąc niecały, bo 28 tabletek)

Gość ja się leczyłam
dodam jeszcze, że nie miałam skutków ubocznych oprócz senności i ciągłego ziewania, ale to pikuś przy tym, jakie przezywałam jazdy przy innych tabletkach (próbowałam 3 albo 4 rodzaje)

Gość Lexapro
Dzieki za odpowiedz, leczysz sie nim nadal, czy juz odstawilas ? Wlasciwie chodzi mi o to jak samopoczucie po odstawieniu bo jestem w trakcie zmniejszania dawek. Nerwica nie wrocila ? To, ze pomaga, wiem z wlasnego doswiadczenia, u mnie to byl strzal w dziesiatke :)

Ja juz próbowalam dwa leki po jednej tabletce tj. rexetin i asentra i było fatalnie wiekszosc objawów z ulotki / Lekarz zapisał lexapro ale w szpitalu nie kazali brac więc: "taniej niż w aptece sprzedam leki lexapro i lexotan (razem lub odzielnie) kilka dni temu kupiłam w aptece ale nie musze brac , tak zdecydował lekarz kontakt na mail marcelina67@poczta.onet.pl "

Gość h_elga
lexapro jest dobrym lekiem! naprawdę skutecznie pomaga, mi przede wszystkim na napady lękowe bardzo pomógł. Jak koleżanka wspomniała jedyną wadą jest generalnie cena, ja zużywam podobne ilości, ale akurat jakieś 2 tygodnie temu znalazłam tanią aptekę juventa w łódzkiej manufakturze i za taki zestaw płacę tak na oko 25-30% mniej, także już znacznie lepiej.

Gość RLZ
Witam, co do lexapro to lek naprawde gitara. Brałem go przez 1,5 roku i odstawilem sam, poczatkowo z 10mg na 5 tak przez 2 tyg a pozniej juz nic. Wczesniej przez 8 miesiecy brałem rexetin ale poczatkowe skutki uboczne byly mocne. Ogolnie dzialal super(rexetin) i byl tani ale najgorsze ze z seksu to moja dziewczyna tylko mogla cos miec bo ja zeby szczytowac to musialem sie nameczyc jak diabli. Przypadkowo po przeprowadzce do warszawy poszedlem po recepte prywatnie do lekarza. Wypytal sie co i jak i po rozmowie przepisal mi lexapro na zamianke. Po zmianie ze szczytowaniem bylo o niebo lepiej lek na wszystkie moje lęki tez dzialal super. Ale no wlasnie jest jedno ale ja po odstawieniu bylem jeszcze zdrowy jakies 4 mce i teraz wszystko wrocilo, znowu czuje sie jak warzywo, wszystkiego sie boje! Musze wrocic do lexapro bo jest zle. Co do alkoholu po tym leku pilem kilka piw normalnie ale wodki odradzam bo wtedy branie leku jest bez sensu. Szkoda ze taki drogi ale niestety musze brac nie wiem jak to dlugo bedzie trwalo. Pozdrawiam

Gość do RLZ
łykałam prawie 5 lat i nagle przestał działać. Nie dosć, ze musimy leki łykać prawie w większosci wypadków do konca zycia to jeszcze problemy z działaniem.

Gość jaca55
Potrzebuję kupić Depralin lub Eliceę. Ma ktoś?

Gość Suvren
Witam, Mam do sprzedania Lexapro 10mg, 26szt - 2 tabl. zużyte, za 60zł wraz z wysyłką - pocztą na terenie kraju. Kupiłam ok miesiąc temu w aptece, zużyłam 1op i 2 tabl. z kolejnego. U mnie totalny niewypał. Szkoda mi pieniędzy, a widzę że innym pomaga i może się przydać. Termin ważności do 2014r. W przypadku zainteresowania info na maila suvren@o2.pl

Gość emgie122
Czy ktos z was chudł po tych lepkach? ja biore mozarin, i chudnę po nich, a że biorę je z racji hipochondrii to już umieram..miał tak ktoś??

Gość gość
Ja po escitalopramie mam normalny apetyt, więc nie chudnę, ale brałam miansec i prawie otarłam się o bulimie, jadłam bez przerwy bo po 30-40min od zjedzenia obiadu juz byłam głodna, psychiatra mi go zamieniła na trittico ale zostałam z wagą nie 55kg ale 69...no i kupiłam sobie rower moze schudne, warto ja biorę rok leki i teraz juz zyje tylko porannym, na noc nie potrzebuję, a rzucałam leczenie dwa razy bo juz nie wierzyłam ze z tego wyjdę. Zaufajcie lekarzowi i bierzcie zgodnie z zaleceniami leki, nei experymentujcie jak ja bo przyłaciłam to tym ze potem lek na mnie juz nei działał i musiałam kupować następny.

Gość Aleksandra6371
Nie zaprzeczam, że lek ten może działać. Jednak zawiodę was, że ma on jedynie działanie wspomagające, a nie WYLECZAJĄCE. Problem tkwi w was, w waszej zranionej duszy. Ale nie jestem w stanie się wypowiedzieć co tak naprawdę każdemu z was dolega, bo każdy z was miał inne w życiu przykre doznania, które tak intensywnie oddziałały na waszą psychikę. Polecam więc książkę Beaty Pawlikowskiej ''W Dżungli Podświadomości''. Jest świetna, klarowna i opisuje mechanizm działania podświadomości człowieka. Tak naprawdę tylko w ten sposób sobie pomożecie. Dowiadując się CO doprowadza was do częstej lub nawet codziennej frustracji, CO jest przyczyną niewyjaśnionej depresji. Z całego serca życzę powodzenia ;)

Gość gość
BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ< czy lexapro pomaga zwalczyć bezsenność.po jakim czasie zażywania wraca sen? bardzo proszę o opinie osoby które go zażywają.

Gość ola811
Mnie też nurtuje pytanie czy po escitalopramie jest łatwiej z zasypianiem. Od tygodnia biorę esci, wcześniej przez miesiąc brałam triticco - na spanie pomogło, ale źle się po nim czułam. W dzień byłam poddenerwowana, miałam bóle głowy, ogólnie miałam gorsze samopoczucie. Lekarz zmienił mi na esci i bóle głowy się skończyły, mam lepsze samopoczucie - a to dopiero tydzień brania leku, zobaczymy jak będzie dalej. Jedynym problemem jest ta bezsenność. Wspomagam się Senzopem, ale to lek, który uzależnia i staram się go nie brać zbyt często. Dlatego chciałabym się dowiedzieć czy komuś pomógł ten lek (esci) na bezsenność, która ewidentnie jest problemem psychicznym ( inne badania hormonalne i badania innych organów nie wykazały żadnych nieprawidłowości).

Gość gość
podbijam

Gość gość
Witam Brałam Lexapro dwukrotnie przez kilka miesięcy i uważam, że jest w porządku, chociaż na mnie nie działał zjawiskowo, dlatego go zmieniłam i próbuję z innym. Mam do sprzedania półtora opakowania za 110 zł . Lek Lexapro 10 mg na depresję 1,5 opak. + 4 tabletki (46 tabletek), data ważności 2018 rok. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na maila: justaj@vp.pl