Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla_mama

Kolor poscieli dla dzidzusia. Prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość przyszla_mama

Witam. Za niedługo zostanę mamusią i mam problem z pokojem dla dzidziusia (Będę miała dziewczynkę). Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jaki kolor pościeli i zasłon wybrać dla niej. Pokój jest pomalowany na koniczynową zieleń. Jest to jasny odcień zieleni ale bardzo wyrazisty i żywy. Jedni mówią żebym kupiła jasnoróżowe dodatki bo taki kolor przyćmi intensywność zieleni, inni zaś doradzają mi pomarańczowe zasłonki i kremową pościel, a ja już kompletnie nie wiem co mam zrobić. Bardzo proszę o pomoc!

Gość Żółty lub pomarańczowy
Ewentualnie błękitny. Ale różowy do zielonego ?? Bleee, nie.

Kremowe czy tam beżowe :p mam tak w sypialni i wygląda super:) ale jestem facetem to się nie znam:P Różowy? okropny kolor

Gość brzoskwinia pasuje

Do takiej zieleni (mam podobną w sypialni) pasują: silny żółty, pomarańczowy, czerwony, lawendowy, indygo. Róż zdecydowanie nie :) Pozdrówka :)

Moja córeczka ma błekitną tapetę a pościel kremową, myślę że bezowa będzie bardziej pasować niż róż...

ja robie pokoik zielono zolciutki taki bardzo wiosenny i cieply, jezeli nie wiesz jakie kolory do zieleni dobrac wystarczy spojzec na przyrode ona zawsze podpowie ladne kompozycje ;]

Gość spierdziuelaj
najlepiej taki w kolorze sraczkowatym bo jak znam zycie to bedziesz urobiona po pachy i na pranie nie bedzie czasu ..

Gość FIOLET BRZOSKWINIA ZIELEŃ

Gość kukuruza
no faktycznie,straszny problem.

też proponuje brzoskwinie albo morelke... mam nadzieje ze ten zielony nie jest jednak zbyt oczojebny bo dzieciak oslepnie :P

Gość od kiedy
to różowy nie pasuje do zielonego? moze cos w kolorach ekri zeby bylo odbicie? odwiedz salon Eurofiran, zajebista jakosc materialu, profesjonalna obsluga. ale za to ceny... kosmiczne. ale naprawde warto;)

Gość nie do reki
oj tam ,na pewno sama znajdziesz jakis sliczniutenki koloreczek dla poscieleczki i na firanczeki i zasloneczki....

pomarańcz, beż albo żółty. zdecydowanie nie róż! wg mnie tragiczne połączenie!!! my mamy zielone ściany w sypialni i do tego żółte zasłonki i beżową pościel, pięknie się komponuje :)

Gość Bellaa_________
wypowiada sie dekorator wnętrz: nie widzialm koloru jakim masz pomalowane sicnay,ale blady roz jak najbardziej pasuje.pomarancz raczej do zgnilej bądz oliwkowej zieleni, ale nie do koniczynkowej:)

Gość Emil i Ida
Dzidziuś nie powinien spać w pościeli. Pościel jest przeznaczona dla dzieci po 12 miesiącu życia. Wcześniej tylko prześcieradło, koc i flanela pod głowę. Ochraniacz na szczebelki około 4 miesiąca. PS Patrz zagrożenie SIDS.

Gość gg23
żółty lub brzoskwiniowy.nie różowy!!!

Gość Bellaa_________
koniczynkowa zielen wyobrazalam sobie troszke ciemniejsza,ale roz tez pasuje. wiecie jak najbezpieczniej dobierac kolory w mieszakniu? tak jak wystepuja w naturze.tak nas uczyli w szkole!:) to sa najbezpieczniejsze polączenia. przykład: ciemna zielen do bladego rozu, intensywnego rozu tez = rozowa roza,prawda?liscie i kwiatek. błękit i beż = plaza, prwada? , pomarancz tez by pasował bo: owoc pomaranczy + intensywnie zielone liście. ale do pokoju dziecka zbyt inetnsywne kolory nie sa wskazane, bo draznia delikatne i wrazliwe oczy dziecka, mogą sprawiac ze dziecko bedzie...hmm...moze nie agresywne, ale...nerwowe poprostu. mam nadzieje ze przekonała,:) wez rozowy autorko i sie nie zastanawiaj!

Gość zgadzam się. dzidziuś nie może
mieć pościeli. dopiero roczniak!

Gość przyszla_mama
tak zdaje sobie sprawę z tego że nie może mieć:) Na razie będzie jej służyć jako ozdoba (chyba się wtedy nic nie stanie). Co do Belli to dziękuję bardzo myślę że mnie przekonałaś z tym różem bo właśnie pomarańcz z tym moim zielonym wydawał mi się zbyt ostry. Dziękuje wszystkim za pomoc;)

Ja mam tak pomalowana sypialnie. Zaslony mam pomaranczowo-zielono-zolte. Ladnie sie koponuja z kolorem scian.

a mnie w szkole plastyczka uczyla ze niektore kolory dobrze wygladaja tylko na kwiatku.... zielen jest dosyc trudnym moim zdaniem kolorem,pasuja odcienie bezowego,kremowego,jasnego brazu nawet,ale naprawde jasnego,jesli roz to tylko jasniutki,prawie bialy,choc nie jestem do tego 100% przekonana.

Gość zgadzam się. dzidziuś nie może
ale w jakim sensie ozdoba? przecież nie położysz dzidziusia na kołdrze, ani ochraniacza mu nie założysz, żeby nie blokował cyrkulacji powietrza, więc nie bardzo rozumiem co ma ona ozdabiać?

Gość ewewe
Moim zdaniem roz pasuje super! Z jakims pomaranczowym to dopiero bedzie wsciekly duet.. A co do poscieli to czemu w Polsce nie mozna kupic jakiejs ladnej? Np w kratke? Wszedzie te misie sloniki itp. Kolory tez w wiekszosci wsciekle