Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nevershout

Co studiowac żeby dobrze zarabiac?

Polecane posty

Gość plk
Nie ma czegos takiego, jak kierunek, po ktorym dobrze sie zarabia.

Gość plk
A skad wiesz, czy wszyscy ktorzy prawo pracuja w zawodzie?

Gość plk
A skad wiesz, czy wszyscy ktorzy skonczyli prawo pracuja w zawodzie? Tak samo z informatyką. Mozna skonczyc studia na sile i gowno umiec. Samo skonczenie nic nie daje.

pisalam o prawnikach pracujacych w zawodzie, ze nie slyszalam nigdy aby skarzyli sie na zarobki, czyli chyba musza dobrze zarabiac prawda? nie mowiac o tym ile maja perspetyw-sad, wlasna kancelaria, porady prawne, wyklady na uczelniach... itp.

i mowimy tu o ludziach, ktorzy koncza studia z czyms w glowie, ktorzy chca pracowac, a nie o tych, ktorzy koncza cos bo koncza i mysla ze jak pomachaja dyplomem to praca sobie po nich przyjdzie :o

to prawda... tylko ze teraz aby byc prawnikiem musisz miec znajomosci lub kogos w rodzinie kto ma kancelarie. Zazwyczaj to interes rdzinny i obcego do tego nie przyjmą... chyba ze załozysz swoja ale to są duze koszty.

przepraszam wszystkiego nie czytałam :) no wiec nie radze sie za to zabierac jesli nie masz znajomosci bo tylko stracisz kilka lat na studia..

Gość studentka, że ho ho
wyobraz sobie ze juz prace mam ustawiona po BEZPIECZENSTWIE NARODOWYM... a mozliwosci jest tysiace !! wystarrczy miec ambicje a nie isc na studia bo isc zeby starzy sie nie czepiali albo zeby znajomi nie gadali... ambicje i checi to podstawa.

Gość wybór studiów technicznych
jezeli masz kłopoty z fizyką a lubisz matematyke to raczej wybierz cos z finansami są to łatwiejsze studia niz techniczne techniczne studia jak juz mówiłam same w sobie nie gwaratują dobrej pracy i studiowanie na politechnice jest dosc , ze tak powiem specyficzne

teraz wiecej sie zarabia jak sie nie ma studiow :D budownictwo dobre studia tylko mija srednio 10 lat az sie zacznie zarabiac sporo (czyli po zrobieniu uprawnien) to samo z inzynieria srodowiska a jesli nie lubisz fizyki to wybierz finanse, bo na polibudzie fizyke znac tzreba

Gość leonzawodowiec@onet.pl
Wybieranie kierunku " bo teraz jest na to zapotrzebowanie " to największy błąd. Idź na to co cię interesuje.

Gość nevershout
słuchajcie, a jak wygląda właściwie praca po budownictwie? robie uprawnienia, a potem - kieruje robotnikami na budowie? wybaczcie naiwnośc pytań, ale nie znam osobiście nikogo po tych studiach.

zalezy jakie masz uprawnienia mozesz robic projekty albo kierowac budowami albo jedno i drugie

Gość kix
Idź na język. Ja znam rumuński (bez uprawnień na razie) i nie narzekam.

Gość platekkkkkkk
z tego co slyszalam jest duzy nabor na inzynierow czyli nauki techniczne ,przyrodnicze.Absolwent PK badz tez AGH znajdzie szybcie prace niz absolwent Uniwersytetu.

Gość leninkx
jak się mieszka w północnej albo środkowej Polsce to warto studiować na Uniwersytecie Technologiczno - Przyrodniczym w Bydgoszczy, po tej uczelni naprawdę łatwo można znaleźć dobra pracę. Wiem bo ja i wielu moich znajomych ukończyliśmy UTP.

5 lat prawa plus 3 aplikacji to 8 lat. Jesli juz prawo, to tylko zaocznie a w tygodniu praktyki - nawet darmowe - w jakiejsc kancelarii lub firmie. Chociaz na dzien dzisiejszy aplikantow jest jak psow i juz teraz jest problem nawet dla nich z praca, a co dopiero ze studentami dopiero zaczynajacymi. Na ta chwile zaczynaie prawa to marnotrawstwo czasu i nerwow.

poza tym nawet jak sie teraz zacznie studiowac niby przyszlosciowy kierunek, to tak naprawde nie wiadomo, czy to bedzie aktualne za kilka lat:)

Gość AnonimAnonim
jeśli nie masz samozaparcia to prawo odpada. Na tym kierunku nie widzę osób, które idą tylko dla pieniędzy lub "bo rodzice kazali". Za dużo stresu, nerwów, materiału do wkucia na pamięć. Bez własnych szczerych chęci szybko się można wypalić

Gość gość
Bardzo wazne jest studiowanie nie tylko dla papierka, Ty masz się tam faktycznie czegos nauczyc co będziesz pozniej musial wykorzystac. Dlatego ja poszedłem do szkoly prywatnej www.cswi.edu.pl chce się czegos nauczyc!

Gość gość
Politologia lub złodziejka tylko te kierunki przynosza dobre dochody

Gość gość
Studiuje budo. Nie polecam. Od tego roku zaczne jeszcze inny kierunek to moze bedzie lepszy wybor

Gość gość
No i jezelu masz smykalke do informatyki to nawet sie nie zastanawiaj. Obecnie najlepszy kierunek

Gość gość
a ja chciałam studiowac farmacje skończyłam za granicą kierunek medyczny w szkole średniej, miałam anatomie, przedmioty o zdrowiu, leczeniu, rozszerzoną chemie i co? musiałabym napisać rozszerzoną matrue z biologii i chemii poniewaz mam obywatelstwo polskie jeśli byłabym Holenderka lub Irlandczykiem miałabym wstep bez niczego

Gość gość
W branży biotechnologicznej powstaje ostatnio bardzo dużo mijsc pracy na pewno warto wybrać kierunek Bitechnologia