Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katherine

Do Katolików, wierzących i mądrych życiowo...

Polecane posty

Gość plotkarkakafeteryjna
Ja to się tylko zastanawiam gdzie ten Donald Trump sie zmył? Pewnie , że może iść szyby myć u niego bo interesy z Trumpem? Jak będzie miał PRZYNAJMNIEJ 1 miliard. A on ma 2000. To tak jak ktoś ma 2 tysiące dolarów i 1 dolara. No niby jest o czym rozmawiac, ale... :( I to jest PRAWDZIWY poziom rezysera Pasji - INTERESY, ale z KIM? :(

Wiecie kim on jest teraz w USA? dupkiem żołędnym z 1 Oskarem. Naprawdę. No to w sumie jest gwiazdą. I tyle... :(

jak to przestrzegać 10 przykazań a jak jest ojciec który gwałci swoje dziecko to też przestrzegasz tych przykazań? czcisz swego ojca który cię gwałcił za młodu?

W sumie jest jak ojciec Andżeliny Jolie, ale on ma aktorskiego Oskara, a Mel za rezyserię. I teraz - po oni mu dali tego Oskara. Teraz będzie , że ma tego Oskara jak ta baba w tym roku - nie wiadomo za co. Ale wiecie... ona to jest reżyserem, a on? Wraca do Mad Maxa? Mad Max 4 to on :(

Gość ggggg - plotkarka
poplątały ci się chyba nicki i tematy..... ps. nie ważne, pod jakim nickiem piszesz, my i tak cię rozpoznamy:)

Umartwianie się ma wielki sens i jest dobrze widziane przez Boga, a osoby depresyjne są milsze Mu niż wesołe i tańczące.... :O Miałam niedawno okrs umartwiania się, klęczenia godzinami aż do niesamowitego bolu kolan, łzy mi leciały z bólu na Różaniec, interesowałam się żywotami pokutników..... :O Teraz musiałam zrezygnować z pokutowania, albowiem jestem blisko rozwiązania, ale po porodzie zacznę umartwiać się z nową pasją :)

MUSISZ bo tak jest napisane. Ja też mam mieszane uczucia co do tego przykazania. No ale wiesz - karmił Cię. Człowiek rodzi się sie niezdolny do życia samodzielnego. Mało kto gwałci noworodka. No a dalej? Kiedy potrafisz sam się wyżywić. Niekiedy NIGDY. A co jest najważniejsze? Seks?

czy ty jesteś normalna? gdyby mnie mój ojciec gwałcił to mało tego że nie szanowałbym go to jeszcze fiuta bym mu obcięła żeby nigdy więcej żadnego dziecka nie dotknął

najlepsza jest moja mama ona pyta mnie skoro w boga tak nie wierzą ludzie to dlaczego jak się uderzą to mówią o boże albo matko boska

Wyraźnie jest powiedziane: czcij Ojca swego i Matkę swoją :O Czylimusisz ich czcić pomimo wszystko, jednak, gdy jesteś gwałcona przez ojca, możesz zlożyć donos na policji, albowiem prawo ziemskie też jest ważne, choć mniej od Boskiego :O Gwałt we wczesnym dzieciństwie to gwarancja depresji, a więc życia w sumie pożytecznego i rozumnego :)

Uratują Mela jak mu Violet Kowal usuną. Bo Grigorjewa to tam i tak sie musiał przyznać, ale Pasja i Violet Kowal.

Dzieci, wy jesteście własnością swoich rodziców, a rodzice wraz z wami własnością Boga, ktory was stworzył :O Pamiętajcie o tym.... :O

Bachleda nie czci rodziców, więc pójdzie do piekła, to tyle na ten temat i wynoś się owco z tego topiku :O :O :O Im szybciej pogodzicie się z waszym przeznaczeniem, tym szybciej doznacie pocieszenia :O

Wiesz kiedy ktoś jest czyjąś własnością? JAK SE CIEBiE KUPI. No to moi rodzice mają bardzo ograniczone prawa do mnie jako swojej własności - 1% im daję. Że mnie zrobili. Ale człowiek robi dużo rzeczy co nie znaczy BYNAJMNIEj że są one jego. I to by było na tyle w temacie dziecko własnościa rodzica. Moje zdanie.

i widzisz smarkaty brunecie, że chrześcijaństwo to gwarancja niezrównoważenia umysłowego, masz juz dwa przykłady, plotkara i służebnica, nie wzięły tableteczek przepisanych, przez pana doktora i są efekty.......

Nie wiesz czy czci rodziców czy nie. Nie możesz tego pisać. a zresztą - co Ty dajesz dziecku? Nic trwałego. Nie jest ono wiec Twoją własnościa. No pewne rzeczy moższ mu przekazać trwałe i o tyle jest ono Twoją własnościa, ale jedzenie, picie, mieszkanie, ubranie, zawód - to tam tyle ile ci policzą. No to coś za coś i tyle. A co to warte? Coś tam warte, ale ile dokładnie?

Gość o jakiej wolnosci wy mowicie
Żaden bóg nigdy nie dał człowiekowi prawa do wolności przekonań

Gość ekogroszek
skoro adam i ewa mieli dwóch synów to jak oni się dalej rozmnożyli?

:O :O :O Kyrie eleison Chryste eleison. Kyrie eleison Chryste, usłysz nas Chryste, wysłuchaj nas Ojcze z nieba Boże, zmiłuj się nad nami Synu, Odkupicielu świata, Boże Duchu Święty, Boże Święta Trójco, jedyny Boże :O :O :O Święta Maryjo, nieszczęśliwych nadziejo i utrapionych słodkie pocieszenie, módl się za nami Najświętsza Matko Chrystusa Bogurodzico Dziewico Najczystsza z Matek Matko nienaruszona Ze wszystkich dziewic najpierwsza Zawsze Dziewico Łaski Bożej pełna Córo Króla wiekuistego Matko i Oblubienico Chrystusa Świątynio Ducha Świętego Święta Maryjo, niebios Królowo Pani Aniołów Drabino do Boga Bramo Raju Matko nasza i Pani Prawdziwa nadziejo nasza Matko nasza Zaufanie wszystkich wierzących Święta Maryjo, pełna miłości Boga Władczyni nasza Źródło słodyczy Matko miłosierdzia Matko Księcia nad wiekami Matko rządząca najszczerzej Matko głęboko wierząca Zmartwychwstanie nasze Święta Maryjo, wszelkiego stworzenia odnowienie Światła wiekuistego Rodzico Któraś nosiła Stwórcę wszechświata W której Słowo Ciałem się stało Komnato skarbu Bożego Rodzicielko Sprawcy wszechrzeczy Tajemnic Bożych Powiernico Wybawicielko nasza prawdziwa Święta Maryjo, skarbie wierzących Najpiękniejsza Pani Tęczo pełna radości Matko prawdziwego wesela Drogo nasza do Pana Orędowniczko nasza Święta Maryjo, Gwiazdo na niebie najjaśniejsza Nad księżyc światlejsza Blaskiem słońce przyćmiewająca Matko Boga wiekuistego Święta Maryjo, która rozpraszasz ciemności wiecznej nocy Która niweczysz wyrok naszego potępienia Źródło prawdziwej mądrości Światło rzetelnej nauki Radości nasza bezcenna Upragniona nagrodo Pożądanie wzgórz wiekuistych Zwierciadło, w którym Boga oglądamy Nad wszystkich świętych święta Wszelkiej chwały najgodniejsza Święta Maryjo, najłaskawsza Pani Pocieszycielko szukających u Ciebie schronienia Dobroci pełna We wszelką słodycz obfitująca Wspaniałości Aniołów Kwiecie Patriarchów Pokoro Proroków Skarbie Apostołów Chwało Męczenników Chlubo kapłanów Ozdobo dziewic Lilio czystości Święta Maryjo, między niewiastami błogosławiona Ratunku zagubionych Sławo sprawiedliwych W Boże zamysły wtajemniczona Ze wszystkich kobiet najświętsza Najjaśniejsza Pani Perło Boskiego Oblubieńca Święta Maryjo, Pałacu Chrystusowy Panno niepokalana Świątynio Pańska Chwało Jerozolimy Radości Izraela Córo Boża Najukochańsza Oblubienico Chrystusa Gwiazdo morza Święta Maryjo, wyciągnij rękę Twoją i dotknij serc naszych, aby oświecić i wybawić nas grzeszników Diademie na głowie Najwyższego Króla Czci najgodniejsza Pełna wszelkiej słodyczy Zasługo na życie wieczne Bramo Królestwa Bożego Bramo zamknięta, a dla nas otwarta, przez którą wchodzimy do Pana :O Różo, która wiecznie kwitniesz Kosztowniejsza od całego świata Ponad skarb wszelki upragniona Nad niebo wyższa Od Aniołów czystsza Wesele Archaniołów Wszystkich świętych rozradowanie Czci i chwało, sławo i ufność nasza :O Maryjo, Córo Boża, wejrzyj na nas Maryjo, Córo Joachima, kochaj nas Maryjo, Córo Anny, daj nam spocząć po smutkach wygnania :O Módlmy się: Prosimy Cię, Panie Boże, za przyczyną Błogosławionej i Chwalebnej Bożej Rodzicielki Maryi wraz ze wszystkimi świętymi, ochraniaj nasz dom i nasz zakon od wszelkich przeciwności oraz osłaniaj łaskawie od zasadzek wrogów. Przez Chrystusa Pana naszego. Amen.

to ty jesteś brunecie kretyn, bo to jest BMB Londyn, a ja jestem szatynem, chyba cię JHWH opętał i masz zwidy, czy jesteś ofiarą molestowania przez księdza, jak byłeś ministrantem....

Gość o jakiej wolnosci wy mowicie
ekogroszek-dobre pytanie!!!

Gość ekogroszek
to pytanie spędza mi sen z powiek juz od dawna, moze jakis katolik jest w stanie na nie odpowiedziec?

Ten blondyn jest niewieściały i pierwsza żona jego umarła nie mogąc z nim może wytrzymać.... :O Jest nienajpierwszej młodości, na łbie siwy włos, w gębie nie ma zębów, zajmuje się więc wróżbami i dokuczaniem religijnym, bogobojnym kobietom takim jak ja... :O

brunecik, ministranciku, księżulo cię molestował, że cię litanie podniecają, buhahahahaha