Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maybee81

jak wysterylizować laktator ręczny tommee tippee?

Polecane posty

Gość maybee81

jeszcze nie używany...chcę go wysterylizować do szpitala... kupiłam go razem z pojemnikiem - wszędzie piszą, że może służyć do sterylizacji lub do przechowywania - tylko że nigdzie ni piszą jak użyć go do tej sterylizacji...

Gość maybee81
kupiłam na allegro za 74zł... wg opinii w necie warty kupienia ja swojej opinii jeszcze nie mam ;) bo maleństwo jeszcze w drodze, ale lada chwila już na tym świecie :) zaczynam pakować torbę :)

W szpitalu powinni miec elektryczny (bynajmniej tam gdzie rodziłam była sala laktacyjna, 2 laktatory elektryczne ). Każda kobieta któa chciała po porodzie chodziła i odciągała pokarm, butelki dawali w szpitalu. :) Elektryczny jest duzo lepszy niż ręczny:)

Gość maybee81
jeśli będę musiała kupię elektryczny... mam opór przed używanym sprzętem- dosyć intymnym... dlatego mam swój laktator - z tym że na razie ręczny (może będzie potrzebny, a może nie) i CHCIAŁABYM go WYSTERYLIZOWAĆ w pojemniku dołączonym do kompletu- czy ktoś poradzi mi jak? zamknąć go szczelnie ze wszystkim w środku? nalać wody do srodka i wstawić na kilka minut do mikrofali? nie mam pojęcia jak to zrobić będę wdzięczna za odpowiedzi

ja uwielbialam ten laktator. Co prawda nie uzywalam nigdy elektrycznego ale TT sprawdzil sie doskonale. Ja rozbieralam na czesci, wsadzalam do gara gotowalam we wrzatku kilka minut. Po kupnie wymylam plynem do mycia naczyn , wyszczotkowalam i tez zalalam wrzatkiem.

Gość Emil i Ida 27 tc
Dokładnie, przecież musi być do niego załączona instrukcja i w niej na 100% jest napisane krok po kroku jak się zabrać do sterylizacji. Ja też kupuję ręczny, ale tańszy (Mothercare). Słyszałam, że elektryczne są może nie tyle lepsze, co szybsze, ale jak ktoś ma czas i nie ma za dużo kasy, to ręczny też się nada. Zresztą nawet nie wiadomo jak długo będzie człowiek z takiego czegoś korzystał i czy w ogóle, bo przecież różnie może być.

Po pierwsze trzeba go trochę rozebrać, bo się w całości nie zmieści do tego pojemnika - sterylizatora. Nalać 100 ml zimnej wody, zamknąć sterylizator, otworzyć tą silikonową zatyczkę i do mikrofali na 6 minut przy mocy poniżej 800 w, a na 4 minuty przy mocy pow. 850 w. Laktator mam i uwielbiam! ściągałam pokarm kilka razy dziennie nawet w nocy. Pierwszy raz poszedł gładko aż się położne w szpitalu dziwiły, a inne dziewczyny męczyły się wypożyczonym elektrycznym, który tak boruczał aż się dzieci budziły.

Gość Lidkaaaaaana
najnajnaj dzięki ja też nie mogłam znaleźć jak to zrobić