Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość micro flex

Kobietki- czy czujecie rane po nacieciu krocza?

Polecane posty

Gość micro flex

U mnie mija 4 miesiac od porodu a bardzo czesto czuje miejsce po nacieciu. KIedy sie myje , dokladnie czuje linie ciecia i lekki dyskomfort. Czesto na zmiane pogody odczuwam to miejsce.Podczas seksu takze- mysle nawet, ze zostalam zle pozszywana. Czy ktoras z Was miala takie dolegliwosci> Czy one w koncu minely?

Gość sdfghjk
Ja jestem, 1,5 roku po porodzie. Byłam nacinana i założoych miałam 7 szwów. Rana po nacięciu szybko się zagoiła. Jak oglądam w lusterku to prawie w ogóle jej nie widac. Jest blada i nie wypukła choc palcem ją mogę wyczuć. Do pół roku czułam jak ciągnie. Podczas seksu czasem szczypała. Teraz już wszystko jest dobrze !

ja czułam przez 3 miesiące. Najgorzej było czuć w toalecie. Podczas sexu nie wiem, bo wtedy nie uprawiałąm:) po 3 miesiacach wszsytko minęło i tak jest do dziś...ale to nie jest kwestia złego zszycia..

Gość micro flex
daga= a czego? Dodam jeszcze, ze u mnie widac slad po ranie , takze przy wejsciu do pochwy widac "rozgalezienie " skory, dlatego mam wrazenie , ze lekarka zle mnie zszyla ( okropny lekarz, niedbaluch.Przy sciaganiu szwow ordynator mi powiedzial, ze mogla zrobic to lepiej).

wiesz ja jestem dobrze zszyta, praktycznie nic nie widać nawet...mi moja gin powiedziała, że u niekórych osób rana tak się goi i powiedziała mi, ze mogę ją odczuwać ok 3 miesięcy i tak było. Bolało mnie tylko jak byłam w toalecie, tak to nic nie czułam. Sexu nie uprawiałam w tym czasie. Bo nawet chęci nie miałam iw ogóle z innych przyczyn. Tak czy siak teraz jest dobrze i na sex nie narzekam:) a wręcz przeciwnie:P

Gość micro flex
Prawie 4 miesiace.Seks uprawiam bardzo sporadycznie -tez ze wzgledu na dyskomfort. Ale u mnie dochodzi takze problem z obnizeniem scianek pochwy - mialam bardzo szybko porod i dziecko "wyciskane" na sile. Moze dlatego czuje bardziej te rane i krocze.

Gość mleczko....
ja jestem 4 miesiaca po porodzie... 2 tyg.po porodzie zrobil mi sie stan zapalny...musialam smarowac rane mascia z antybiotykiem...szwow nie mam..od 2 miesiecy nic a nic nie czuje... co dziwo jak sie myje nie wyczuwam juz nic, zednego zgrubienia itp

Gość tak to już jest
to przy okazji zapytam, jestem 4 tyg po porodzie i mam jeszcze w sobie szwy rozpuszczalne, czy to normalne? niby same mają wyjść, ale po jakim czasie? jak u was było?

Gość mleczko....
tzn...szwy mialam zalozone;);) tyle ze juz niz sie nie rozuscila,polozna mi zdejmowala

Gość mleczko....
tak to już jest ja mialam 4 tyg. bolalo mnie najbardziej miejsce gdzie byl supelek..pozniej polozna sama mi zdejmowala, bo powiedziala ze jak juz sie nie rozpuscily to i sie nie rozpuszcza, i dobrze ze mi sciagnela bo poczulam ogromna ulge od tamtej pory nic a nic nie czulam...ani przy seksie ani w toalecie

Gość tak to już jest
mleczko a po jakim czasie? mi te normalne po 4 dniach ściągnęła, a tych rozpuszczalnych nawet nie czuję tylko jak dotykam to wiem że są, a bolało? bo mi jak ściągała te pierwsze to bolało masakra

Gość tak to już jest
aż się boje jak o tym pomyślę, to chyba było gorsze niż cały poród, nacięcie i szycie, te ściąganie szwów

Gość micro flex
mi rozpuszcalne wyszly dopiero 7 tygodni po porodzie

Gość micro flex
zmienilam raz gina- zbagatelizowal sprawe. Powiedzial, ze rana to rana.Kazal cwiczyc miesnie Kegla. Ciezko trafic na fachowca

do autorki- ja tez miałam bardzo szybki poród...wiec moze coś w tym jest. Na Twoim miejscu darowałabym sobie sex. moze się szybciej zagoi. Jaka jest przyjemnosc z sexu jak boli....a zagoi się na pewno, spokojnie

Gość micro flex
mleczko - wlasnie dlatego mam wrazenie, ze u mnie jest cos nie tak. Czuje blizne dokladnie, dokucza mi lekko.

smaruj mascia Alantan, mi tak gin poradziła. Znajoma polożna powiedziała abym smarowała mascią witaminową albo przemywała Tantum rosa. Też uwazała, ze czasami moze się tak goic. Wiesz nie widze tej rany, ale może jak tak bardzo boli to idż do innego gin

a mnie wcale miejsce po szyciu nie bolalo, ok 3tyg po porodzie sie super czulam a teraz kiedy jestem w 2 ciazy mnie to boli i to coraz mocniej i bardziej :/ boje sie co bedzie podczas porodu :((( a to juz ponad 2 lata minelo prawie 2,5 roku a to zaczyna teraz bolec...

Gość fffftttgg
to jak facet wytrzymuje z wami 4 miesiace bez seksu

micro flex...kurcze a moze warto przejsc sie do innego lekarza?? napisze szczerze, ze ostatnio mnie siostra zapytala czy jak czuje miejsce gdzie bylam nacinana, powiedzial, ze nie, a siostra 9 lat po porodzie a ona dalej czuje dyskomfort przy seksie...niwiem czy to jest kwestia zszycia czy gojenia.....

Gość Czerwone strugi deszczu
Ja jestem 4 lata po porodzie i też czuję dyskomfort. Czasami jest wszystko ok, a czasami miejsce gdzie byłam szyta szczypie i boli.

hehehe sa rozni faceci :) moj facet np pierwsza ciaze wcale mnei nie dotknla pzrze cale 8mcy jakie bylam w ciazy bo nie chcial, teraz moze by chcial ale sie nie da :/

Gość nic juz nie czuje
jestem 10 m-cy po porodzie,wlasciwie o tym zapomnialam. Przemywaj moze tamtum rosa, ja od razu po porodzie sie tym podmywalam i w sumie bardzo szybko sie zagoiło.