Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guigigi

Kiedy niemowlę-tłuścioszek powinno zacząć szczupleć?

Polecane posty

Gość guigigi

Wiem że w trzecim kwartale dziecko się wyciąga. U mojego jeszcze tego nie widać. A jak to było u was, jeśli jesteście mamami niemowląt z wałeczkami ciała i drugą brodą? Kiedy dzieci stały się szczuplejsze?

Gość a;ala
mojej kolezanki mały sie nie wyciagnał a ma juz 1,5 roku nadal jest tłusty :-(

Jeśli to nie kwestia przekarmiania ani zaburzeń zdrowotnych - waga stanie, gdy Mała zacznie się ruszać (raczkować, potem chodzić).Tak było z moją córką i wieloma innymi dziećmi.

Gość guigigi
Aha! Dzięki! No właśnie motywuję dziecko do raczkowania ale na razie dopiero trochę pełza. No to nic dziwnego że jest takim klocuszkiem.

Moja zaczęła raczkować mając 8 miesięcy i było to w normie, więc spokojnie czekaj ;)

Gość pani doktorowa
mój synek zaczął sie "wyciągac" od około 13-14 miesiąca życia, teraz ma 22miesiące i jest szczuplutki tylko nóżki mu zostały tłuściutkie:D

Gość Mama Alanka________________
guigigi napisz dokladny wiek malucha oraz jego wage i wzrost to napisze Ci czy faktycznie jest tluscioszkiem:D

Gość u nas tlusciochem byl do czasu
kiedy zaczal biegac spinac sie itd... nawet jak juz chodzil to waga nadal rosla, ale odkad ma duzo ruchu to wyciagnal sie, tylko ze aby zaczal chodzic i biegac to zeszlo sporo bo wlasnie przez ta wage nie umial raczkowac, ani sie podniesc :/ teraz wage ma pokaznych rozmiarow ale za to wyglada jak normalne dziecko a ostatnio nawet za chudzine go biora obcy dopoki go nie podniosa :D jak mial rok wazyl ok 14kg, teraz ma 2,5 roku i ma 18kg wiec widac jak ta waga stanela, urosl od 1 urodzin 14cm a przytył tylko 4kg :)