Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błękitna..

dziwne wrażenie i odczucie...

Polecane posty

Gość błękitna..

ost @ mialam 7 maja .. ale byla to większosć plamien co mi sie niezdarza przy @.. w zeszłym cyklu co dwa dni sie z mężem kochalismy bo staramy sie o dziecko.. ale ze ta niby @ przyszla 7dmego choć troche za wczesnie to stracilam nadzieje.. ale byy to bardziej plamienia.. i od tego czasu co pare chwil kłuje mnie w podbrzuszu .. i mam wrazenie ze i przeczucie ze jestem w ciąży..czy juz mi odbija czy byloby to mozliwe?

Gość błękitna..
UP UP

Gość błękitna..
tak wiem.. regularnie chodze do swojego ginekologa i własnie radził aby kochac sie co dwa dni nie częsciej... masz racje

Gość błękitna..
hm;) dziekuje ze mnie nie wyzwałas od wariatek.. a myslisz ze byloby to mozliwe?

Wiele kobiet ma okres nawet i do 4-go miesiąca i bardzo późno mają objawy ciąży, tak więc krwawieniem się nie przejmuj. Odżywiaj się dobrze, dbaj o zdrowie, bierz kwas foliowy i...próbujcie dalej. Jeśli czujesz, że to już - odczekaj i zrób test. Samymi objawami się nie sugeruj, bo często bywa tak, że bardzo pragnąc dziecka objawy pojawiają się, ale wywołane wyłącznie przez nasz mózg i usilne pragnienie potomstwa. Próbujcie,próbujcie i próbujcie - to zwiększa szanse na ciążę :) A od wariatek nie mam co wyzywać, normalna to rzecz chcieć dziecka.

A ja mam pytanko czy jezeli sa krwawienia i bol jak przy normalnej @ to jest szansa ze ciaza jest?

Jest szansa, oczywiście. Niemniej jednak polecam zazwyczaj odczekanie kilku tygodni (choć wiem, że ten czas baaardzo się dłuży w oczekiwaniu) i wykonanie testu. Różne kobiety - rożne objawy. Czasem ciąża bywa bezobjawowa baaardzo długo, a czasem od pierwszego tygodnia wiadomo już, te to właśnie to...

Gość błękitna..
dziekuje za rady:) zrobie inaczej.. poczekam czy sie pojawi ta zblizająca sie @.. a itak "działamy" :)

Gość gru35
krwawienie typowe zawsze wyklucza ciaze, chyba ze jest to delikatne plamienie. trzeba to rozróżnić. odnośnie bólu brzucha często on towarzyszy zagnieżdżeniu się zarodka, więc jest mozliwy.

No u mnie jest sytuacja taka ze dostalam @ 4 dni po terminie i jest ona dosc obfita do tego bole podbrzusza. Dzien wczesniej zrobilam test i wyszedl pozytywny(druga kreseczka wyszla bardzo bladda) no i przyszla @:( Bylam pewna ze jestem w ciazy intuicja itd. no ale jak dostalam okres to nadzieja zgasla:(

Gość błękitna..
gru ale ja te bóle mam od tej dziwnej @ która byla za wczesnie.. od tej pory czuje jakbym zaraz miala dostac kolejną @

Gość gru35
pomyślcie racjonalnie- jeśli pojawia się miesiączka, czyli błona sluzowa złuszcza się i nie ma mowy o zagnieżdżeniu, czy rozwoju zarodka, wszystko zostaje " wypłukane" typowe krwawienie w ciazy jest zawsze patologią, wiem co mówię bo w tym siędzę ;) ale cuda się zdarzają...;) najważniejsze nie tracić nadzieji.. a jeśli chodzi o próby, to polecam nie co 2- i dzien, wtedy plemniki sa zmęczone, tylko miedzy 9-17 dniem cyklu, w zależności od długosci cyklu. zrobiłam tak 2-u krotnie i udalo sie od razu!;) czego i wszystkim zainteresowanym zyczę!

Gość gru35
jeśli mialas miesiączkę 7 maja dodajemy 9 dni, mamy 16 maj...czyli teraz masz dni płodne! nie siedz tu, tylko zmykaj do meża;)! powodzenia!

Gość gru35
w położnictwie nie ma niczego na 100%, ale zazwyczaj nie sa to typowe isiączki, sa krótsze, skąpsze, tylko zazwyczaj kobiety odhaczają je w mysli, ze w danym msc. była. gratuluje zdrowego malucha!;)

Gość gru35
czy codziennie..? jak dacie radę, to proponuję codziennie!;)

Najgorsze jest to ze test pokazal pozytyw ale trudno zaczniemy w tym cyklu od nowa:) Dziekuje za rade i zycze milej nocy:)

A i jeszcze jedno pytanko jezeli cykle mam 24-26 dni a wczoraj przyszla @ to kiedy najlepiej sie starac?

Gość błękitna..
hehe gru no dzis przerwa bo kochalismy sie przedwczoraj i wczoraj.. woec jutro znowu ;D

Gość gru35
pamiętaj ,że cykl zaczyna się w 1 dniu miesiaczki i trwa do dnia poprzedzającego kolejna miesiączkę, 24 dni liczysz od 1 dnia@ do przedwczraj, czy inaczej? bo to jest podstawowa sprawa. 24 dni to bardzo krótki cykl

Gość gru35
do wczorajszej daty dodaj 9 dni i przez kolejny tydzień powodzenia!

witam a ja mam pytanie gru moje cykle sa 29-31 dniowe teraz trwal 29 dni i ostatnia @ była 23 kwietnia to kiedy wypadala moja owulacjaw tym miesiącu bo sie boje ze przegapilam

Gość gru35
myślę, ze najwieksze szanse miałas ma majówce i kilka dni po..czyli gdzieś pomiedzy 2- 11 maja

dzis robilam test owulacyny bo tak naczytalam sie i zostal mi wiec zrobilam dzis moj 27dc i wyszly mi 2 kreseczki jasne bo jasne ale dwie i takie same co to moze znaczyc sorki ze tak truje

Gość gru35
jeśli masz cykle 29 dniowe, to za 2 dni najprawdopodobniej dostaniesz@, dni przed miesiączką są dniami niepłodnymi w cyklu. teraz raczej nic poza przyjemnościa z tego nie będzie. jeśli dostaniesz miesiączkę np. 23 maja to zacznijcie od 31 maja do do 8 czerwca. póki co zbierajcie siły, plemniki niech będą silne i szybkie w dużej ilości! życze powodzenia!

dziekuje bardzo za odpowiedzi pozdrawiam serdecznie dobranoc

gru moze powinnas miec dyzury na kafe i sluzyc rada wielu dziewczyna przydala by sie Twoja pomoc i dobra rada:)