Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NFZ- DLA IDIOTOW

Czy uwazacie ze powinno sie sprywatyzowac sluzbe zdrowia?

Polecane posty

JA jakoś wszystko w szpitalach załatwiałem bez łapówek. Raz dostałem propozycję od lekarza wprost to na korytarzu przy ludziach się go zapytałem czy aby jest pewny że chce łapówkę . Ludzi którzy dają i biorą łapówki uważam za przestępców i to najwyższego kalibru. Nie dość że siedzą na garnuszku państwa to jeszcze okradają. Wybacz ale łapówkarzy powinno się strzelać. A jeśli myślisz że prywatyzacja zlikwiduje łapówkarstwo to się mylisz. W prywatnych firmach "managerowie" z koziej dupy trąby zresztą potrafią brać łapówki za podpisanie kontraktu na obsługę z konkretną firmą !!!!!!!!!!!!!!!!! Działając w sposób oczywisty na szkodę tej. Wiec nie licz że prywatyzacja wiele zmieni w społeczeństwie złodziei. Dopóki nie zmienimy mentalności to będziemy w takim byle jakim gównie żyli.

dhfdgfksdgfkrfgkejwgdgbrgh Przychodnie są prywatne!!!!!! Podpisują kontrakty z NFZ a za to że nie leczą dodatkowo prywatnie za bezdurno mogą kożystać ze sprzętu i lokali pozostałych po państwowych przychodniach.

Gość NFZ- DLA IDIOTOW
mysliciel odnosnie lapowek to ciekawe jakie mialbys podejscie do tego jakbys musial byc powaznie zoperowany (czas dziala na twoja niekorzysc) a jestes na szarym dlugim koncu listy. Co czekalbys cierpliwie ryzykujac zycie na rzecz biedniejszych? Jesli tak to super ale wiekszosc ludzi walczy o swoje zycie. Opisalam tu przypadek mojej ciotki ktora mogla oslepnac po tak dlugim oczekiwaniu, moj kuzyn jakby czekal rok na operacje serca to pewnie bylby juz na tamtym swiecie:O ludzie chca zyc zdrowi i dlatego placa

Gość nieeeeennnnnnssssssss
mysliciel masz 100 procent racji, trzeba najpierw zmienic mentalnosc bo tu tkwi problem. Smieszni jestescie, wiecie ile kosztuje np przeszczep nerki , leczenie dializowe ? To sa ogromne pieniadze dla przecietnego czlowieka. Co z bezrobotnymi , samotnymi matkami ?

Płacą i muszą płacić coraz więcej..... Nie nie zapłacił bym byłem w takiej sytuacji. Co więcej zdaj sobie sprawę że dając łapówkę twoja ciotka zepchnęła kogoś w kolejce dalej. Czy ten ktoś przeżył? Czy może ona jest winna jego śmierci?

Gość dhfdgfksdgfkrfgkejwgdgbrgh
raczej miałam na mysli szpitale ;) Prywatne przychodnie na nfz funkcjonują ok!

mysliciel masz dałna jednak :D:D:D: Fajnie, że w obliczu swojej śmierci będę się przejmować kimś tam?? :D:D On by się mną przejął myslisz?? ;)

Gość NFZ- DLA IDIOTOW
wiesz mysliciel moj kuzyn mial wtedy 3 latka i uwierz mi ze rodzicow nic tak nie obchodzi jak to ze wlasne dziecko moze przezyc. Zaplacili by ratowac jego zycie a inne dzieci czekajace w kolejce? Przykro mi ale jak bedziesz mial dziecko to zrozumiesz ze jego zdrowie bedzie dla ciebie najwazniejsze. A ciotka tez nie jest samarytaninem by poswiecac wzrok dla innych. Moze ty dalbys sie oslepic w imie zasad ale wiekszosc ludzi nie.

mysliciel a kto byłby winny śmierci cioci, jeśli ona nie miałaby pieniędzy i nie doczekała się operacji????????????????

dhfdgfksdgfkrfgkejwgdgbrgh No tak ludzie wchodzący na wały żeby ratowac je przed zarwaniem to też idioci bo przeciez mog zginąć a o ile łatwiej by było ogrodzić workami własną działkę.... Twoje myślenie jest typowe dla polski, liczę się ja inni niech zdychają .

mysliciel nie odpowiedziałeś na moje pytanie: mysliciel a kto byłby winny śmierci cioci, jeśli ona nie miałaby pieniędzy i nie doczekała się operacji???????????????? czekam

bo takie dawno jak mysliciel, to jeszcze z ciotki takiego nieeeeennnnnnssssssss potrafiliby zrobić morderczynie :):):)

Gość NFZ- DLA IDIOTOW
kurde mysliciel fajnie ze mozesz byc slepy, mozesz ryzykowac zycie wlasnego dziecka (choc domyslam sie ze nie masz dzieci) i fajnie ze umarlbys za biednych w naszybym kraju. Ale nie kazdy ma ochote byc kaleka czy trupem w imie zasad ktorych jestes zwolennikiem zrozum to wreszcie

NFZ- DLA IDIOTOW widzisz ja mam i to nie jedno dziecko co więcej syn ciężko chorował ocierając się kilka razy o śmierć przeszedł kilka ciężkich operacji. Więc pod zły adres takie ckliwe gadanie że jak byś miał...

widzisz nieeeeennnnnnssssssss jaką masz ciotke zbrodniarke, morderczynie wg myśliciela ;) ;)

samarytanin mysliciel poswiecilby zycie wlasnego dziecka "dla zsady" Boze, dobrze, że nie trafilam na takiego ojca, bo też by mnie tu już nie było...

Gość NFZ- DLA IDIOTOW
skoro masz dzieci i przeszedles ich chorobe to nie wierze ze jakby danie lapowki bylo jedynym rozwiazaniem by ratowac ich zycie to bys tego nie zrobil:O

NFZ- DLA IDIOTÓW To trzeba było sobie zapłacić za ta operację prywatnie! Jak jesteście bogaci i was stać. Przecież w czym problem? A jak was nie stać to w zwykły sposób wpierdoliliście się przed kogoś kto tak samo jak wy płacił na ZUS i się mu należało. Wasze sumienie wasza sprawa co nie zmienia faktu że jest to nieuczciwe i patologiczne i w dodatku przestępstwo. dhfdgfksdgfkrfgkejwgdgbrgh Oj widzę że zabolała cie wstawka o łapówkach. Czuła struna? Zapewniam cie że nie oni by byli winni jeśli by zrobili wszystko co uczciwie można zrobić. A i jeszcze pytanie do was czy zabilibyście kogoś na ulicy żeby zabrać mu pieniądze które potrzebujecie na operacje bliskiej osoby? Niestety ale kupienie sobie miejsca jest porównywalne...

no to powiedz mysliciel KTO byłby winny??????? Masz problemy z odpowiedzią na takie proste pytanie????? I co znaczy "zrobili wszystko" ??? Skoro po łapówach DAŁO SIĘ ZAŁATWIĆ to znaczy że było to możliwe do zrobienia, nieeeeeeeeeeeee?????

NFZ- DLA IDIOTOW Nie nie dał bym bo nie chce żeby moje dzieci żyły w kraju oszustów i złodziei mając za ojca człowieka bez zasad który nie cofnie się przed niczym.

Gość NFZ- DLA IDIOTOW
nie zabilabym dla kasy na operacje aczkolwiek dalabym w lape lekarzowi jesli od tego mialoby zalezec zycie moje czy tez mojego dziecka.

dhfdgfksdgfkrfgkejwgdgbrgh Skoro łapówka jest dal ciebie uczciwą metodą to tylko pokazuje jaką jesteś osobą. Nie wszystkiemu ktoś jest winien.

NFZ- DLA IDIOTOW To miej świadomość że ktoś przez takie twoje działanie może nie przeżyć . Oczywiście twój wybór twoja wola...

Gość NFZ- DLA IDIOTOW
switnie to ujales "nie cofnie sie przed niczym":O oj mysliciel ty bys przed smiercia wlasnego dziecka sie nie cofnal. No ale coz byli i sa rozni fanatacy:P

no ale w tym wypadku raczej jest!!! Skoro dając łapówki ciocia mogła załatwić sobie operacje, a nie dająć nie mogła to chyba czyjaś jest wina nieeeeeeeee????? Nie była to sytuacja bez wyjścia, czy operacja której się nie dało przeprowadzić, prawda????????? W tym wypadku jest ewidentna czyjaś wina, jeśli płacąc da się załatwić. O złym losie czy niczyjej winie można by mówić, kiedy operacji nie dałoby się przeprowadzić zarówno na nfz jak i po lapówkach A DAŁO SIĘ. Tym samym ciocia nie jest winna, że ktośniby przez nią nie doczekał na kolejkę, tylko jest to wina tej samej "osoby", która jej nie zapewniła możliwości na przeżycie. Kropka.

NFZ- DLA IDIOTOW wiesz jest masa ludzi którzy zamiast dać łapówkę szukają środków na sfinansowanie operacji dziecka jak muszą to chodzą po domach. Naprawdę można inaczej niż odbierając innym nadzieję dla ich dziecka bo ich na łapówkę nie stać. Popatrz na to inaczej jakie to uczucie by było dla ciebie jak nie mając na łapówkę czekając na operacje dziecka dowiadujesz się że ta operacja przesunie się o kolejny tydzień i kolejny.... Bo przyszli tacy co na łapówkę mają? A jak już wszyscy zaczniemy dawać łapówki to co? Będziemy się przelicytowywali kto da więcej? MYŚLEĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sam myśl dałnie myślicielu :O Mój post wyżej skierowany był do ciebie

"Tym samym ciocia nie jest winna, że ktośniby przez nią nie doczekał na kolejkę, tylko jest to wina tej samej "osoby", która jej nie zapewniła możliwości na przeżycie. Kropka." Tak przecież mogli się licytować na łapówki :D gratulacje bezmyślności

myśliciel - nie trzeba było się licytować. Po łapówkach wszyscy są obsłużeni jak należy, bo dopiero wtedy służba zdrowi zaczyna funkcjonować tak jak powinna. Gratuluje dałna.

dhfdgfksdgfkrfgkejwgdgbrgh A tak na marginesie wiesz coś o zespole Downa ? Bo próbujesz obrażać ale przy okazji robisz z siebie nie dość że chama to i kretyna.