Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luthienn.

KUPUJECIE SOCZEWKI KONTAKTOWE PRZEZ INTERNET???

Polecane posty

Gość luthienn.

Pytam, bo zauważyłam, że w necie soczewki są tańsze niż w sklepach/u optyków... Ale trochę się boję zamówić np. na allegro. Ktoś z Was kupuje i jest zadowolony? Może polecicie coś? :)

Gość luthienn.
upup

Gość ja kupuję przez neta
i na allegro -kwestia wyboru sprzedawcy z dużą liczbą komentarzy i na szkła.com

Gość esteeeeeee
juz pisalam na bardzo podobnym watku : szkla.com - polecam ! kropka :P

Gość nie boj sie i kupuj
duzo tak nakupowalem, jest kilku sprzedawcow ktorzy nie oszukaja wiec spokojnie mozesz zamawiac

Ja kupuję :) od zdroweoko i BarwyOczupl Polecam, nie było żadnych problemów, a soczewki w porządku ;) Pozdrawiam

Gość LadyLady24
a czy macie nietypową wadę wzroku tzn. z astygmatyzmem czy to są normalne soczewki bez większej wady? Ja nie kupuje przez neta dlatego, że u mnie na jedno oko idą inne a drugie inne (chodzi mi o osie) wiec zamawiam u optyka.

Ja mam jedynie różne moce na P. i L. Lady24 skoro wiesz jakie kupić, bo optyk Ci już odbrał to można poszukać takich np. na allegro. Może akurat się trafią :)

Gość ja kupiłam ostatnio

Gość ja kupiłam ostatnio
takie parametry jak potrzebuje. są ekstra. i o połowe tańsze (dwutygodniowe j&j u optyka kosztują 130zł/6szt, ja kupiłam za 57zł). Jestem zadowolona.

Gość SoczewkiKontaktoweNosze
ja też ostatnio zamówiłam soczewki i płyn przez allegro i jestem super zadowolona, przesyłka przyszła bardzo szybko i wszystko dostałam takie jak chciała.

a może? warto zastanowić się nad soczewkami "na stałe"? w sumie drogo chyba musi wychodzić kupowanie co chwile nowych soczewek, a słyszałam ostatnio jak byłam u okulisty że robią soczewki "na stałe" - jakoś chyba wszczepiają, ponoć w razie czego można je wyjąć, nie wiem dokładnie jak to działa ale pomysł wydaje się ciekawy :)

hmmm O soczewkach na stałe nie słyszałam, zresztą ja w tym temacie nie jestem mocno obeznana (noszę okulary na co dzień bo są dla mnie wygodniejsze). Ale może warto pomyśleć o operacji?

Gość Anula_33333
Soczewki na stałe?? Chodzi Ci o takie miesięczne, czy zrobili jakieś na jeszcze dłużej? Ciekawe, napisz proszę o co chodzi :)

Gość SoczewkiKontaktoweNosze
ale gdzie tu ryzyko ? ja też na początku się bałam kupować przez internet, ale wygoda zaważyła. a przede wszystkim to duża oszczędność. jak kupujesz ciągle w tym samym miejscu, w internecie, to nic Cię nie może zaskoczyć, a jeżeli coś nie gra w zamówieniu, to zawsze możesz je zwrócić

Gość bywaaa
Też mialam obawy, bo jednak różnica w cenie wydawała mi się za duża, tzn, dużo taniej przez net niż u optyka...no ale są ok, moja znajoma wiele lat używa, jednak czasem jeszcze kupuje u optyka...

Gość gimikiss
Ja tez kupowałam na allegro i dalej kupuje od sprzedawcy soczewkowo. Zamawiam u niego Jonson&Jonson Acuvue brazowe. Sa super i od 2 lat sie nie zawiodlam jeszcze

Gość garfieldowa
Ja kupowałam już 3 razy na www.kontaktowe.pl Jestem zadowolona, towar zgodny z zamówieniem, szybka przesyłka, soczewki z długim terminem ważności, a różnica w cenie w porównaniu do sklepu stacjonarnego wręcz powalająca. Już nie kupuję u zwykłego optyka, gdzie za opakowanie Acuvue Oasis płaciłam 120zł, a w internecie mam za niecałą stówę takie same soczewki + 335ml płynu. W innych sklepach nie próbowałam, ale sądzę, że do tych bardziej znanych też można mieć zaufanie.

ja mam astygmatyzm, różne wady na prawym i lewym oku i kupuję na allegro. mam zaufanego sprzedawcę i odbieram u niego w zakładzie w katowicach. za 6 soczewek torycznych i 6 zwykłych miesięcznych + 2 płyny zapłaciłam 200zł. naprawdę się opłaca. kiedyś kupowałam w internetowym sklepie soczewki.net.pl i jako stały klient miałam tam rabaty. niestety ostatnio zmienili system promocji i podnieśli ceny. i już się nie opłaca. natomiast najdrożej jest na soczewkowo.pl i innych bardzo rozreklamowanych portalach.

bo przecież większość sprzedawców na allegro ma swoje stacjonarne sklepy, normalne optyki. tyle, że przez net sprzedają taniej. a już w ogóle nie opłaca się kupować w vision express! ceny mają z kosmosu!

Gość garfieldowa
Vision express to nieporozumienie. Chyba nikt normalny tam nie kupuje:-p

no właśnie ile razy przechodzę obok VE to widzę tam tłumy :P i się zastanawiam czy Ci ludzie oczu nie mają? po co przepłacać i jeszcze użerać się z niemiłą obsługą? (byłam w dwóch VE i w obydwóch trafiłam na naburmuszone panienki)

soczewki fakijne czy jakoś tak się nazywają, widziałam je w klinice do której chodze na badania (przy grzybowskiej w warszawie) ale więcej niestety wiele nie wiem, trzeba poczytać ,albo lekarza zapytać, - na piątek mam wizyte to się zapytam i może coś więcej napisze

Ja kupuję na www.optyline.pl. Jestem zadowolona.

Gość pocowogole kupowac
ludzie ile można bawic sie z soczewkami czy okularami :/ jak zrobiłam korekcje 3 miesiące temu i polecam każdemu to samo, widzę zaje...ście no i nie musze szukać soczewek :p

Gość w zasadzie
w zasadzie masz racje, korekcja przynajmniej raz a dobrze rozwiązuje problem wady wzroku :) a jak tam rehabilitacja po zabiegu? jak szybko wzrok się przyzwyczaił do nowej jakości widzenia?

Gość francuzik_vi
co najważniejsze te zabiegi są bardzo bezpieczne, w Stanach po przeprowadzeniu badań na ten temat stwierdzili znikomy ułamek procenta występowania ewentualnych powikłań po zabiegu. zresztą wszczepienie soczewek fakijnych jest równie bezpieczne i efekty są podobne

Gość laseroweoko
ja też miałem korekcje i troche śmieszy mnie take gadanie (jak sobie sam siebie przypomne, a to soczewki a to okulary) pytam się _ PO CO sie męczyć, ja zbierałem na zabieg 1,5 roku i w tym czasie wiele się dowiedziałem o samym zabiegu, nie tylko z internetu, bo nic nie zastąpi wizyty u lekarza, który ew bedzie prowadzil zabieg, bądź takiego który takich zabiegów przeprowadził już wiele, a efekt jest wręcz genialny, koniec zastanawiania sie nad tym co mogę a czego nie, można powiedzieć, że znów jestem wolny :)

troche zapomniałam to tym wątku :/ ale zgodnie z zapowiedzią jest dodatkowe info, nie mam zbyt dużo czasu dzisiaj więc na początek link - okolaser.pl - tam w zasadzie są wszystkie informacje :)