Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna N

Stres, miesiączka czy może ciąża?

Polecane posty

Gość Panna N

Witajcia :) to znów ja. Pisałam kilka dni temu tu, że 14 maja kochałam się z chłopakiem przez stosunek przerywany. Moje cykle są bardzo krótkie. Ostatnia miesiączka zaczęła się 3 maja. Od poprzedniego wtorku bolą mnie piersi ale tylko przy mocniejszym dotykaniu i od środy od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak przed miesiączką. Między dniem dzisiejszym a czwartkiem spodziewam się okresu. Zauważyłam, że od wczoraj piersi praktycznie w ogóle przestały mnie boleć a do tego stały się strasznie miękkie, takie "rozlazłe" i "galaretowate". Dziś koło południa poczułam silny ból w okolicy podbrzusza i dołu pleców. Miewam czasami taki ból podczas okresu lub przed. Śluz jest żółtawy i nie jest go zbyt dużo. Poza tym w ostatnim czasie miałam sporo stresu, więc nie dziwiłaby mnie spóźniająca się miesiączka. A i w ten piątek (14 dni po stosunku) planuję zrobić test. A Wy jak myślicie? To zbliżająca się miesiączka? Ciąża? Chociaż moim zdaniem to na objawy chyba za wcześnie.

Gość kamila1253
powiem tak: Miałam takie same objawy będac w ciąży(bolał brzuch jak na okres ale nie było go, piersi nabrzmiały a później już nie...i czesto oddawałam mocz) ...i tak samo miałam stosunek przerywany...miesiączka spóźniała mi się dwa tygodnie...i poszłam do lekarza...potwierdził ciążę...ale niestety tydzień później pojawiło się krwawienie i poroniłam...nie życze Ci tego. Leć jak najszybciej do lekarza!

Gość Lizia
Mam podobny problem,boję się zrobić test. Miałam dostać okres pod koniec kwietnia i do tej pory nic.Zapisałam się do ginekologa mam termin 29.05 dam znać jak wrócę jaka byłą przyczyna braku mięsiaczki.

Gość przyszla mamaa?!
Sprawdz najlepiej szyjke macicy, u mnie jest strasznie rozpulchniona nigdy taka nie byla

Gość kamila1253
tez bałam się zrobić test. ale odważyłam sie...dzien przed wizyta u gina. wyszedł pozytywnie...a lekarz tylko potwierdził.

Gość ninka18
witam wszystkich. Kochałam się z moim chłopakiem 1,5 tyg temu o oczywiście z zabezpieczeniem i był to stosunek przerywany dokładnie w 4 dzień po moim okresie. Bardzo się boję, że mogę zajść w ciąże. Teraz mam jakieś dziwne objawy: pulsujący brzuch(czytałam, że to może być spowodowane przez nerwy) i bóle podobne do menstruacyjnych z moich obliczeń wynika, że okres powinnam mieć 7 czerwca. Czy to mogą być objawy ciąży ?

Gość kamila1253
ninka...cztery dni po miesiączce daje małe prawdopodobieństwo do tego abyś zaszła w ciażę. brzuch moze pulsowac od nerwów...a na wczesne objawy to jest nawet za wcześnie...:) nie martw sie...a dla pewności zrób test. bedzie ok:)

Gość ninka18
a czy myślisz że jakbym zrobiła test w ten piątek to byłby wiarygodny ?

Nie zgodze sie poniewaz to zalezy od dlugosci cyklu np ja mam cykle trwajace 24 dni i ok. 5 dnia cyklu zaczynaja sie u mnie dni plodne dodatkowo dochodzi jeszcze to ze plemniki w dogodnych warunkach moga przezyc nawet 5 dni wiec mozliwosc zaplodnienia jak najbardziej istnieje jezeli stosunek byl pare dni po miesiaczce:) Nina w Twoim przypadku nie ma mozliwosci o ciazy:) Chyba ze Twoj partner ma plemniki terminatory;) Staraj sie nie myslec o tym bo moze to opoznic miesiaczke przez co najesz sie niepotrzebnie nerwow:)

Gość ninka18
Cykl w sumie mi się dopiero unormował od 3 miesięcy i mam ok 30 dniowy

Gość ninka18
8 maja

sorki pomylilam sie ;) wiec owulka byla u Ciebie slonce ok 24 maja:) Ale w Twoim przypadku nie ma szans zebys zaszla w ciaze:) Nie czytaj na necie o objawach i ogolnie staraj sie o tym nie myslec i @ przyjdzie w terminie:)

Gość ninka18
Troszkę ciężko teraz o tym nie myśleć. Z tego powodu od czasu kiedy odbyłam stosunek z chłopakiem mało co jadam i się nie wysypiam. Ale w razie czego chciałabym, zrobić ten test. Nie wiem, czemu ale wydaję mi się, że jak na nim mi wykaże brak ciąży będę spała spokojnie. Tak, więc myślisz, że jakby tak kupić test, który wykrywa po 10 dniach w pt wynik będzie wiarygodny skoro współżyłam z chłopakiem 15 maja ?

Gość kamila1253
najlepiej zrób po dwóch tygodniach...wiarygodniejszy bedzie...

Gość ninka18
czyli tak jakby w sobotę tak ?

Gość kamila1253
skoro współżyłaś 15 maja to dodaj dwa tygodnie. czyli 27 maja zrób test...

Gość ninka18
Dziękuje bardzo, tak zrobię. Ale myślicie, że mało prawdopodobne jest to, że jest to ciąża? a jaki jest mniej więcej koszt takiego testu ?

Gość ninka18
a i co oznaczają pulsujące piersi, bo też mam takie objawy ..ale to już nigdzie nie wyczytałam tylko przy okazji zauważyłam

Gość kamila1253
Moim zdaniem na 99,9% to nie jest ciąża... A test kosztuje od 10-15zł...w tych granicach...ja osobiście 10zł płaciłam :)

Gość ninka18
Aha. A to jak mam poprosić o zwykły test ciążowy czy powiedzieć , że taki który wykrywa po 2 tygodniach, bo słyszałam ,że różne są?

Gość kamila1253
poproś o zwykły...wszystkie testy wykrywają ciaże praktycznie dwutygodniową...napisz co tam wyszło :) chociaz ja osobiście juz znam wynik :)

Gość ninka18
Dobrze z pewnością napisze :) mam nadzieję, że potwierdzę tylko Twoją prawie, że pewność :D a te pulsujące piersi to co ? wiesz może ?

Gość ninka18
a czy to, że ciągle mi się "siusiu" też może być związane z nerwami ?

Gość kamila1253
czeste oddawanie moczu moze być objawem ciązy...ale wydaje mi sie ze to byłoby za wcześnie. moze pecherz przeziębiłaś...

Gość ninika18
Dobrze ja lepiej może przestane o tym myśleć tylko zrobię test.. ale mam nadzieję ze to tylko jakieś schizy.. choć w sumie nie oddaje tak często moczu.. powoli chyba mam jakieś urojenia wierze, że wszystko będzie dobrze :)

Gość ninika18
obawiam się jedynie tych bóli brzucha..

Gość sgam
ninka mam taki sam problem jak u Ciebie. kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia w dni płodne, wiem wiem . to szalony pomysł. to było 8 maja. wczoraj popołudniu zrobiłam test ciązowy. bo to już prawie trzy tygodnie po stosunku, a okres spoznia mi sie od 19 maja. czyli 6 dni. jak myslisz? wyszedł negatywny :) jestem teraz od razu spokojeniejsza. dla pewności kupiłam następny i robię go w czwartek.. chociaz mysle ze to jest zbędne :) a uwierz mi, że bóle brzucha piersi to równie dobrze przed miesiączką ale i przez stres. na dodatek mój śluz wskazuje na to, że nie zbliża mi się okres. jest codziennie inny. no zobaczymy. dam znać dziewczyny a za Ciebie ninka trzymam kciuki :) bedzie dobrze, zobaczysz

Gość ninka18
Sgam ja robiłam to z zabezpieczeniem i wydaję mi się, że ten 4 dzień po okresie to chyba niepłodny.. Uważam jednak, że skoro pierwszy wyszedł negatywny to za 2 też będzie taki sam wynik :) ale zawsze warto się upewnić. Mam nadzieję, że i w moim przypadku też taki będzie, bo nie jestem jeszcze gotowa na dziecko.