Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna N

Stres, miesiączka czy może ciąża?

Polecane posty

Dzisiaj zrobilam test 2 tygodnie po stosunku z chlopakiem. Jedna kreska byla mocno widoczna a druga nie widoczna na pierwszy rzut oka tylko pod swiatlem i to tylko pod katem pewnym. Jak myslicie ciaza czy nie?

Gość Panna N
Ja bym radziła dla pewności zrobić drugi test, w końcu to nie majątek. A tak druga słaba kreska może oznaczać zarówno i ciąże jak i jej brak. Trudno stwierdzić. U mnie np nie było nawet cienia drugiej kreski. Na obydwóch testach była tylko jedna.

no u mnie tez nie bylow normalnym swietle.tylko pod swiatlo sloneczne pod katem jak patrzylam to widac taka cienka kreske. ja pierdziele juz jakies schizy mam;/ moze odczekam pare dni i znow zrobie test...

Gość Panna N
tak będzie najlepiej :) upewnisz się a i parę dni później to i wynik wiarygodniejszy :)

Gość moszczyrek
mam podobny problem i praktycznie nie wiem, czego mam sie spodziewac.. przed kazdym okresem szyjka macicy u mnie jest na dole i jest taka scisnieta. teraz tez tak mam, ale okres spoznia mi siie 4 dzien. kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia, ale byl to seks przerywany, wiec nie mogl we mnie dosc ;) teraz sie zaczelismy tym stresowac no, dzien przed okresem (ktory mialam normalnie dostac) mialam zawalone gardlo i mase kataru, jescze ta zmiana pogody.. czy moze przez to spozniac mi sie miesiaczka?

Gość Panna N
oczywiście, że może :) ciąża nie jest głównym powodem spóźnienia się miesiączki, jest wiele innych. najlepiej się upewnić testem ciążowym lub z krwi :)

Gość a1b1c1
Drogie Panie! W ciąże nie jest łatwo zajśc, same wiecie ile par ma z tym problem, jak idealnie trzeba trafic w owuację. Co dopiero z zabezpieczeniem w dni pozornie niepłodne.. Nie siejcie paniki, bo takie przypadki są znikome. Plemniki to nie mega super silne stworki, które przeżyją wszystko. Pozdrawiam, Ola

Gość moszczyrek
a1b1c1: tyle, że była mowa o stosunku bez zabezpieczenia : ) hmm no właśnie ja tym spóźniającym się okresem jestem tak zestresowana, że z tego wszystkiego dostałam rozwolnienia :P myślę, że dostanę miesiączkę w przeciągu tych paru dni.. no ale skoro zawsze miałam regularny (w sumie w styczniu miałam 8.01, w lutym dostałam 7.01, a w marcu dostałam 4.03 i w maju podobnie), a teraz mi się spóźnia tyle dni to może coś być..

Gość Panna N
może ale wcale nie musi :) i to prawda, że w ciąże nie jest łatwo zajść ale właśnie najszybciej można ot tak "z przypadku" hmm mnie po dwóch negatywnych testach, okresie pod koniec maja i owulacji (no na jakieś 80-90%) bolą piersi przy mocniejszym dotyku, do okresu ponad tydzień ale przed poprzednim też mnie zaczęły boleć ponad tydzień przed. Mam nadzieję, że to objaw miesiączki, ewentualnie owulacji. Chociaż piersi mnie bolą od wczoraj, czyli jak już się skończył ten śluz przezroczysty i ciągnący.

Gość moszczyrek
no właśnie mnie przed miesiączką zawsze bolą piersi, a teraz? nic ;/ nei wiem, nie powinanm się chyba tak stresować tym wszystkim :) w piątek rano się okaże..

Gość Panna N
wytrzymasz :) też to przechodziłam, czekałam 2 tyg na pierwszy testm, później jeszcze tydzień na następny.. to była udręka i stres ..

Gość moszczyrek
noo a ja czekam na ten okres :p jakbym była pewna, że poczekam 2 tyg i dostanę to bym się już przemęczyła ten czas jakoś :p a tak to ani w tę ani wew tę

Gość Panna N
ba ja to byłam pewna na 90% że okresu nie dostanę a tu pojawił się i to w tych dniach co powinien :) ciekawe jak teraz wyjdzie ... wiesz co? ja bym na Twoim miejscu chyba się przemęczyła i poczekała do tego okresu, a może jednak dostaniesz? :) a nawet jak nie to może co innego spowodować jego opóźnienie a za te 2 tyg i test będzie z pewnością wiarygodniejszy :)

Gość moszczyrek
tylko to tak trudno jest przeczekać, jak się o niczym innym nie myśli, a o tym, czy się nie wpadło czy też wpadło ;/ jeszcze dzisiaj miałam sen, że urodziłam synka xd co innego mogło spowodować spóźnianie się okresu? już sama nie wiem.. no dzisiaj powinnam mieć taki dość spokojny dzień miesiączki a jutro powinna mi się skończyć. a jej jak nie ma tak nie ma :(

Gość Panna N
wiem, że trudno i to bardzo, ale dałabyś radę :) to tylko moje zdanie a zrobisz jak sama uważasz :)

Gość moszczyrek
:) jakieś 15 min temu zrobiłam sobie test - wynik? negatywny :) wiem, że powinnam zrobić z samego rana, ale naprawdę nie mogłam już wytrzymać :/ nawet najmniejszego śladu kreseczki przy " T ", więc czy zrobiłabym rano czy wieczorem to i tak byłby niegatywny :) nie mylę się? ;> czy lepiej powtórzyć..?

Gość moszczyrek
jest ok, dostałam okres :)

Gość bnvcnvc
W moim przypadku brak @ okazal sie ciaza :]

Gość bnvcnvc
dziewczyny powtarzam (tylko i wylacznie dlatego, ze mialam regularne @ co do dnia!!) od poczatku okresu jak bylam nastolatka, wiec wiedzialam co to znaczy.. , wiec kazda z was powinna mniej wiecej wiedziec co ja czeka

Gość Gosiaczek123456
Okres powinnam dostać 3 dni temu. Dzis zrobiłam tes w samo południe. Wyszedł negatywny. Czy test jest wiarygodny? Czy zrobić go jeszcze raz za tydzień?

Gość Panna N
Powinien już być raczej wiarygodny, choć najlepiej gdyby był robiony z porannego moczu. Jeśli chcesz możesz powtórzyć dla pewności :)

Gość Mininka11
witajcie pisałam ostatnio tutaj na forum o moich obawach . byłam w środę u lekarza zbadał mnie i powiedział ze brzuch obolały jest przed okresem i ze okres może się spóźnić przez zapalenie które miałam . brzuch mam wzdęty strasznie okres powinnam dostać 16 a tu dalej nic brzuch boli :( a ja się nadal martwię . kazał mi przyjść jeżeli się nie pojawi do tygodnia . zwariuje od tego czekania:(

Gość Czernulka111111
Hej dziewczyny Kochamala sie z chloapkiem tydzien przed okresem ale dokladnie w terminie zaczela sie moja miesiaczka i trwala tak jak zawsze 4-5 dni. Od ostatniego okresu minal juz miesiac i dalej nic nie wiem co mam robic :/ Pomiedzy miesiaczkami zazwyczaj mam odstep od 19 do 23 dni. Czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy ? Dodam ze nie mialam zadnych objawow ciazowych. Od 2 dni bola mnie jajkini ale zawsze bylo tak tylko przed okresem Pomozcie !

Gość heeeeej
hej dziewczyny :) prosze o opinie co do mojej sytuacji okres mi sie nie spóźnia,dzis jest 14 pazdziernika,ostatnia miesiaczkę dostalam 17 wrzesnia, uprawialam seks z chlopakiem tydzien temu,8go pazdziernika,wydaje mi sie ze mialam wtedy dni nieplodne prawda? Teraz od 2-3 dni bardzo bolą mnie piersi,są nabrzmiale(zawsze mam tak przed okresem),ogolnie boli mnie podbrzusze i plecy,tez tak zwykle mam przed okresem. Na bieliźnie raczej sucho,aczkolwiek dzisiaj zauwazylam taki zaschnięty żółtawobiały śluz. Co myślicie??

Gość Kajusia876
Witam. mam pytanie: Zrobiłam 2 testy ciążowe: jeden 2 dni przed spodziewaną @ (14 dni po "zdarzeniu" Pre-Test; rano ) a drugi 3 dni po spodziewanej @ (19 dni po "zdarzeniu", Kinder Test; po południu ) oba wyszły negatywne ale dalej @ brak. Mam cykle dosyć długie (ok.32 dni) i nie zawsze regularne. Muszę też dodać, że ostatnio byłam dosyć chora i miałam dość dużo stresu. Czy mogę wierzyć tym testom? Z góry dziękuje za odpowiedz. :)

Gość bzzziummmm
ja też się schizuję strasznie, 3 dni temu kochałam się z partnerem, niestety trafiliśmy idealnie w 14 dzień cyklu, a cykle mam 28-29 dniowe. Oczywiście zabezpieczalismy się prezerwatywą, ale przy nakładaniu gumki pomyliłam stronę i rozwijałam ją na członku odwrotnie. Powinnam była ją wyrzucić i by było po problemie, ale mój chłopak ją zdjął i założył jeszcze raz ...://// I teraz nie jem i nie śpię... na test chyba jeszcze za wcześnie

Gość jestemgosciem
mam pytanie odnośnie tego czy możliwe jest abym zaszła w ciąże w inny sposób niż przez stosunek, chciałabym zaznaczyć, że mam 19 lat i jeszcze nie uprawiałam seksu, ale podczas ostatnich zabaw z moim chłopakiem trochę spermy pociekło mi między nogi, co prawda tylko na bieliznę, ale miałam wtedy dni płodne i było trochę "mokro" czy możliwe jest żebym zaszła w ciąże? okres spóźnia mi się cztery dni, mam taki sam ból piersi jak zawsze przed okresem i nie wiem co to może oznaczać, czy opóźnienie równie dobrze mogłoby być spowodowane stresem lub tym, że niedawno chorowałam? dziękuje bardzo za odpowiedź jeszcze warto dodać, że wczoraj bardzo bolał mnie brzuch i już myślałam, że dostanę okresu, jednak pojawiła się tylko jedna plamka na majtkach, nic więcej, zastanawiam się czym mogłoby to być spowodowane