Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Mrowka ja zrezygnowalam z butelek TT wlaśnie ze względu na kiepski przepływ przez smoczek. A zagęszczonego mleka to już w ogóle nie można przez nie podać. Przeszłam na butelki Canpol i zagęszczane mleczko podaję przez smoczek rozmiar 3 ( 12m. +) a niezagęszczane przez 2 ( 6 m.+). Czasem mieszanka się zbija kiedy jest szykowana w zbyt niskiej temperaturze, albo źle zmieszana z wodą.

Aniu jesli chodzi o porod z oksytocyna to ciezko mi powiedziec,bo nie rodzilam naturalnie. Prawdopodobnie bole wywolane wlasnie ta substancja sa gorszze,no ale ja poki co nie mam ich jak porownac :) Moze tym razem porod sam sie zacznie :) Ogolnie jest ciezko nie ma co oszukiwac jednak gorsze dla mnie od samego porodu bylo naciecie krocza :/ pisalam tu juz wczesniej dziewczynom na forum, ze meczylam sie z bolem prawie 3 miesiace :/ rwalo mnie niesamowicie. I tak naprawde to tylko tego sie teraz boje. Pierwsza ciaze znosilam lepiej z ta jest troche gorzej. Mam mega anemie z ktorej nie moge wyjsc, zadne tabletki nie pomagaja, najprawdopodbniej mam problemy z przyswajaniem żelaza. Bole w miednicy i spojeniu lonowym rowniez mi towarzysza i cos mam przeczucie ze tym razem rozdwoje sie szybciej :) Pierwsza corke urodzilam 9 dni po terminie. Atmosfera na porodowce byla ok, nie bylo zadnych niemilych nispodzianek. Teraz jest ponoc jeszcze lepiej wiec zobaczymy :)

Któraś z mam pisałą że jej dziecko żle stawia stópkę, no więc troche przeszlam i dalej przechodzę ze złym stawianiem stóp mojej córki, mamy dobrego ortopede we wrocławiu ale nie wie czy bedziesz chciaął jechac taki kawał, jesli tak to podam namiary. Na te chwile powiem tyle , że dziecko jak zaczyna chodzić musi miec kapcie specjalne najlepsze w zdrowej stopce, na pierwsze kroki, potem sa buty "postęp" jak dziecko żle stawia nogi np (moja córka) do srodka, czyli koslawi. POtem jak nic nie pomoże to ortopeda zaleci kolejne buty z podklejeniem np od wew str .

Ja używam butelek lovi, są super można sterylizować w mikrofalówce i mają rożne smoczki: od 0+, od 6+, maja też smoczki inteligentne z róznym przepływem tzn są na nich naamlowane kropelki 1,2 i 3 z odpowiednia siła ssania, mają też smoczki do kaszy z większą dziurka, czy też z krzyżykeim. U mnie się sprawdziły przy pieerwszej córce i teraz tez sie sprawdzaja.

Dzięki dziewczyny za odzew :) Narazie mam już coś nagrane. Jak to nie wyjdzie to będę dalej szukać. Zosia od kiedy zaczęła chodzić to nosiła dobre buty. Od niedawna zaczęła mi krzywic jedną stópkę na zewnątrz.

Kinga byłam dzisiaj w tchibo w galerii piastów i tam były kombinezony jedno i dwuczęściowe, zarówno dla chłopców jak i dziewczynek. rozmiary widziałam około 104. koszt około 100 zł.

Gość mrowka912
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie butelek i smoczków. kupiłam smoczek z krzyżykiem - może się sprawdzi. Staram się dobrze i długo mieszać mleko. po prostu bebilon ha 2 ma takie drobinki jak kasza manna i to one zatykają smoczek. jak stosowaliśmy bebilon ha 1 nigdy coś takiego mi się nie przydarzyło. Kiinga, a mam pytanie. pisałaś kiedyś, że robisz mleko na gotowanej mączce kukurydzianej i porcja starcza Ci na kilka karmień. Podgrzewasz tą mączkę zanim wsypiesz mleko, czy robisz mleko w temperaturze pokojowej? I mam jeszcze jedno pytanie. Pisałaś, że jesteś specjalistką od skazy białkowej:) napisz proszę, jakie biszkopty czy herbatniki podawałaś przy skazie? bo chciałabym coś dodać synkowi do startego jabłuszka itp.

Anka dzięki za info, dzisiaj podejdę zobaczyć :) Mrowka, mączkę gotuję w rondelku i kiedy wystygnie wstawiam do lodówki, a przed karmieniem podgrzewa do takiej temperatury, w jakiej przygotowuje się mleko. Z tą mączką jest jeden minus, że kiedy stygnie robi się kożuch i albo trzeba czekać aż całkiem wystygnie i wtedy zdjąć cały kożuch, albo w czasie studzenia mieszać co kilka minut i wtedy kluchy się nie robią. Jeżeli chodzi o skazę, to moja córka do dziś z niej nie wyszła. Kiedy skończyła pół roku, zaczęłam jej zastępować mleko innymi produktami, bo nie chciała pić Nutramigenu. Wtedy zauważyłam, że w każdym posiłku znajdzie się jakieś białko...Biszkopty zaczęłam jej dawać po ósmym miesiącu, w postaci papki - biszkopciki łamałam i zalewałam soczkiem. Kupowałam zwykłe biszkopty, ale dawałam w rozsądnych ilościach ;) Kiedy widziałam, że z buzi schodziła skaza, to pozwalałam sobie też na podanie Danonka albo kaszki mlecznej. Twój synek chyba nie ma silnej skazy skoro jesteście na Bebilonie? Oli buzia wyglądała jak poparzona :(

A ja mam problemy natury kobiecej. Dziś mój cykl trwa już 41 dzień( poprzedni trwał 18 dni) i nawet nie zanosi się na okres. czuję się cięzka, pełna i spuchnięta. Wczoraj nawet zrobiłam test ciążowy, chodź i tak była pewna, że nie mogę być w ciązy. We wtorek idę do ginekologa, bo już nie wiem co się dzieje...Wydaje mi się, że jednak znów będę musiała brać hormony, bo mój organizm rozregulował się na maksa :(

Gość mrowka912
Dziękuję Kiinga za odpowiedź. mój synek jest na pograniczu skazy białkowej. ma taką wysypkę-kaszkę troszkę na kolanku, brzuszku i na udach, i oczywiście na buźce - na policzkach, brodzie, brwiach. teraz trochę się powiększa, bo wprowadzam nowe produkty. nasza pani doktor zaproponowała podanie biszkoptów i po kilku razach wysypka się nasiliła.

Gość mrowka912
Współczuje Twojej Oli takiej skazy - biedactwo. A u Twojego synka jest lepiej? W sprawie cyklów nie pomogę, bo do 4 miesiąca karmiłam piersią, więc teraz kończy mi się dopiero drugi cykl. Zyczę zdrówka i pozdrawiam!

Jej moja Zosia wczoraj wieczorem miała 38,2 stopni i tak do rana. Dostała w sumie 2 dawki nurofenu i dziś jest już normalnie. Nie mam pojęcia skąd ta temperatura. Ania ja miałam podawany gaz przy pierwszym porodzie.

Ania ja miałam gaz rozweselający przy porodzie ale jakos tak kiepsko mi po nim bylo,jego trzeba wdmuchiwać do srodka a ja za nic nie moglam sie na tym skupic bo co wdech to mi jakos tak serce kołatalo po nim,a momentami nawet mnie mdliło,wiec wydaje mi sie ze działa jak placebo raczej:)Kinga to chyba hormony ci buzuja niezle,idz moze da ci na wywolanie cos.Ja jeszcze okresu nie mialam i powiem szczeze ze boje sie tego pierwszego po takim czasie,a najbardziej tego ze mnie zlapie gdzies z nienacka i pozalewa:(Choc zawsze czulam miesiaczke juz na dwa dni przed wiec nigdy mnie nie zaskoczyla ,aj uz tuz przed mialam taki bol ze od razu sie zabezpieczalam,mowia ze po porodzie miesieczki sa mniej bolesne,a jak u was?

u mnie po porodzie wszystko jest na minus niestety. nic mi się nie poprawiło itp. a pierwszy okres miałam mniej więcej miesiąc po porodzie. teraz biorę pigułki ale nie ze względu na zabezpieczenie tylko wyrównanie poziomu hormonów i złagodzenie migren, które nękają mnie co miesiąc. zrobiłam sobie dzisiaj dzień w garach, coś mnie naszło na kucharzenie, wszyscy w domu co rzadko się zdarza, więc się zachciało sałatki, bigosu i rurek z kremem na deser.

Ja nie dostałam gazu ani za pierwszym ani za drugim razem. Ania ja chyba coś źle zrozumialam jak Ty rodziłaś pierwsze dziecko? Bo nie naturalnie a miałaś nacinane krocze? Czy ja coś źle czytam? A okresu też jeszcze nie dostalam. Ale pamiętam po pierwszym dziecku, że dostałam dopiero jak przestałam karmić. Czy mniej bolesny to nie wiem (ja mam dość wysoki próg bólu) ale na pewno dużo mocniejszy. Zresztą każdy następny powodował, że cała pływałam. Kinga a Ty idź do lekarza i pogadaj z nim, że źle reagujesz na hormony a bez nich też jest źle. Może potrafią to w inny sposób wyleczyć. Szkoda się męczyć.

Ja też nie dostałam gazu teraz, a za pierwszym razem w 2010r to nie był dostępny. Jeśli chodzi o miesiączki to mój cykl wynosi 49-50dni. Nic sie nie poprawiło po porodzie pierwszym teraz biore pigułki więc mam regularnie. Kiedyś moj lekarz mi powiedział że będę musiala całe zycie brac pigułki z takim cyklem. A ja zrobiłam sobie wolne od garów, wyjelam mielone ktore mialam zamrozone ziemniaki szybko obire a mąz na zakupach ma kupić buraczki. Dzisiaj odpoczywac będe :) Obie córki w domu wiec bedziemy miec czas dla siebie, szkoda tylko ze pogoda jakas niezbyt piękna :(

Kasia jeżeli pytasz o mnie to ja oboje rodziłam naturalnie i 11 lat temu i rok temu też. jak mnie dzisiaj boli głowa, już w nocy czułam ból ale myślałam, że do rana mi przejdzie. zaraz po ścianach zacznę chodzić tak mnie napieprza.

Anka witaj w klubie. Ja też ledwo żyję :( i jak na złość dzieci mi w nocy marudziły i teraz też. Ja chcę wiosnę

Manka też się ze dwa trzy razy obudziła z płaczem a ja nieprzytomna wstawalam. Mi pomogły 2 polopiryny i 2 panadole. jutro muszę wykupić leki od neurologa to może będzie lepiej

Gość marusia35
hej mam do sprzedania tanio używane rzeczy dla chłopca od rozmiaru 68 do 80. Body długi rękaw,pajace frotte i bawełniane ,body krótki rękaw, kombinezon, śpiworki, kaftaniki. Wszystkie zakupione w smyku noszone parę razy ze względu na to że nasz syn szybko rośnie.Chętnych zapraszam do poczty miew@vp.pl

U mnie ciąże i porody wcale nie wpłynęły korzystniej na cykle czy ból w czasie okresu. Leje się ze mnie przez 3 dni ciurkiem, przez kolejne 3 plamię,a ból jest tak silny jak był. Dziś po 43 dniach dostałam okres, więc wizytę muszę przełożyć na przyszły tydzień. Gazu oczywiście przy porodzie nie dostałam, za to miałam znieczulenie podpajęczynówkowe ;) Ach no i zgłaszając się z bólami dostałam domięśniowo zastrzyki z Hydroksyzyną i NoSpą. Ale mi nie uśmierzyły bólu ;)

Dziewczyny ile kosztuje teraz porod rodzinny? W 2008r. jak rodzilam pierwszy raz placilam 100zl. Z czego 80zl to byla "darowizna" dla dzpitala a 20zl ubranie :) A czy mozna zaplacic wczesniej jakos? Bo co jesli zlapi mnie w nocy i pojedziemy na porodowke a kasa bedzie w tym czasie zamknieta?

Anita poród rodzinny kosztuje teraz tylko za ubranie około 25 zł. Można zapłacić wcześniej w kasie i mieć tylko rachunek przy sobie. Myślę, że nie będą też robić problemu gdy przyjedziesz rodzić i zapłacisz na miejscu. Ja rodziłam z mężem zapłaciłam wcześniej ale nie sprawdzali w trakcie porodu. Jejku jak się strasznie zimno zrobiło. Nienawidzę takiej pogody. Wolę już mróz i śnieg.

Gość mrowka912
Kiinga, napisz mi proszę, gdzie kupujesz butelki z canpola, bo kupiłam kolejne smoczki z TT i dalej się zatykają:( a mój bąbel teraz przeziębiony, to wścieka się podwójnie jak mleko nie leci, a najgorzej jest w nocy:(

Mrówka butelki z campolu dostaniesz w kazdym rossmanie i markecie jak widze nieraz.A ja tam sie ciesze ze moj nie zdarzył na poród rodzinny:)A Kasiek powiedz prosze jaka kaszke kupujesz Nadii w tej ekspozycji na gluten?bo ja kupilam zwykla blyskawiczna, bo na kazdej dla dzieci prucz tego ze cholera wie ktora wziasc, bo i mleczne i ryzowe i jakies tam, to na kazdej pisze ze bezglutenowa, wiec zwykla wzielam i co z woda ja gotowac?czytalam ze lyzeczka dziennie przez okres 2 miesiecy a potem juz gluten bez ograniczen.

Kiinga miałaś znieczulenie podpajęczynowe ale przy porodzie naturalnym? zadziałało na Ciebie? na czym wogóle polega to znieczulenie? ze od pasa w dół nic nie czujesz? ach i dlaczego leki przeciwbólowe nie zadziałały?

Mrowka, Canpole, tak jak Tusia napisała, możesz kupić w Rossmanie lub w niektórych marketach,na pewno w Auchan, Piotr i Paweł. Najłatwiej kupić butelkę 250 ml ze smoczkiem 3, ale lepiej niezagęszczanego mleka nie podawaj małemu od razu z tego smoczka, bo może się zakrztusić. Jeśli zagęszczasz to będzie akurat. Ja niezagęszczone daje ze smoczka nr 2. Smoczki też bez problemu możesz dokupić i są naprawdę tanie. Ania z tym znieczuleniem to był troszkę żart, bo ja je dostałam ze względu na cesarskie cięcie. U nas w szpitalu takiego znieczulenia do porodu siłami natury nie podają, bo podobno zbyt mało jest anestezjologów. A No Spa, nawet w domięśniowej formie, raczej nie jest w stanie załagodzić bóli porodowych ;)

Gość mrowka912
Kiinga i tusia dzięki za odpowiedź. Tusia ja co 2-3 dni dodaję do obiadków kaszę mannę. podczas gotowania warzyw dodaję łyżeczkę zwykłej błyskawicznej kaszy manny. tak nam poleciła nasza pani doktor.