Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ta z wystającym brzuszkiem

Od którego tygodnia widać brzuszek ciążowy??

Polecane posty

Ja jestem w 11 tygodniu, a właściwie to w czwartek zacznę 12. tydzień i mam wrażenie, że mi już sporo odstaje. Moja mama twierdzi, że tak wcześnie, to jeszcze niemożliwe i że na pewno przesadzam. Dodam, że w spodnie nie mogę się zapiąć od ponad miesiąca :o A u Was kiedy było widać?

Gość ja jestem w 13
tygodniu i mam na prawde spory brzuch... Koleżanka w 8 miesiącu (2 jej ciąża) też mówiła że w 1 ciąży to nie możliwe, do momentu kiedy mnie nie zobaczyła ;)

Gość ja jestem w 13
przed ciążą ważyłam 53 kg przy 163 cm wzrostu, teraz mam 2 kg na plusie więc nie ma mowy o tym, żeby brzuch był z otyłości :P

To mogą być wzdęcia, tak mi tłumaczył mój ginekolog. 5-centymetrowe dziecko chyba jeszcze tak nie rozciąga macicy?? Ale to jeszcze kwestia tego, czy jest się szczupłym czy nie. Bo jak ktoś był chudy jak (za przeproszeniem) patyk i miał brzuch płaski jak stół, to pewnie będzie widać szybciej :D

Gość ja jestem w 13
Kasiulek ale ja nie twierdze że 5 cm dziecko tak mi rozpycha brzuch, jest też macica - która teraz jest już dosyć spora, no i wzdęcia też robią swoje ;)

Gość ja jestem w 13
Kasiulek ale ja nie twierdze że 5 cm dziecko tak mi rozpycha brzuch, jest też macica - która teraz jest już dosyć spora, no i wzdęcia też robią swoje ;)

Gość babielatoooo
ja jestem w 10 tygodniu u jak podniose bluzke lub zaloze opinajaca koszulke to widac juz wiekszy brzuch

Gość pani doktorowa
macica puchnie u jednych szybciej u drugich wolniej, do tego organy się przemieszczają.. różnie bywa, ja w pierwszej ciąży rosłam od początku, juz w dwunastym tygodniu baa w ósmym już było widac, za to w drugiej ciąży do 17ego byłam praktycznie płaska:) nie ma co się tym przejmowac, kup spodenki ciążowe - będzie Ci wygodniej i do tego zdrowiej dla brzuszka:) powodzonka

Ja miałam brzuch strasznie wielki :) W 11 tygodniu kupowłam spodnie ciążowe bo się nie mieściłam w swoje. Poród na wrzesień a mnie pod koniec kwietnia się pytali"to już na dniach,co?" lub często były pytania "bliźniaki?" A że mieszkam w malej mieścinie to każdy uczepił się myśli że będę mieć bliźniaki a może trojaczki :D Aż sama w to zaczynałam wierzyć z tego wsyztskiego ;):P

choć byla plaska na brzuchu dopero moj brzuszek uwidocznil sie 22 tc. tak jakbym tylko troszkę przytyla wczesniej nic a nic nie bylo widać. Teraz jestem na koncówce 26 tc. i przytylam tylko 4,5 kg brzuszek mały jak na ten tydzien dziewczyny w tych tygodniach maja 2 razy wiekszy .

Gość Ja też w ciąży...
.. dopiero 10 tydzień, a brzuchol to głównie od wzdęć jest duży i to od dłuższego czasu:) I też musiałam zakupić ciążowe spodnie, bo w starych się nie mieściłam. Jeszcze o niskim stanie są ok, bo na brzusio nic mi nie naciska. Ale w zwykłych.. no już mam duży poziom dyskomfortu. :)

Gość Bez dużego brzuszka
Na mnie wszytskie spodnie troche wiszą, te 3 kg dały znać, ale już w niedługim czasie pewnie też trzeba bedzie pomyślec o czyms większym:) a jak tam Wasze maleństwa? Ile mają mm:)? lub już cm:)

Gość blackyyy
ja mam 14 tydzien.. i praktycznie nic nie widac XD tylko jakby troche tyłek urusl.. bo tez nie mieszcze sie w spodnie T_T

ja jestem w koncowce 26 tc i mieszcze sie we wszystkie spodnie:) narazie nic nie kupowalam ciazowego tylko tuniczki ale i zawsze w nich lubilam chodzić nawet dlugo przed ciaza wiec po ciazy tez sie przydadza

Gość chyba 2 dzien kolejnego cyklu
u mnie w pracy dziewczyna jest w 13 tygodniu i ma brzuszek jak druga ktora jest w tygodniu 30.. ta co jest w 30 ma naprawde maly brzusiu, a ta pierwsza jest lekko okragla tak w ogole :)

Hehe to widzę, że nie jestem sama :) A już myślałam, żę tylko mi ten brzuch tak wywaliło. Tylko tak sobie pomyślała, że skoro już teraz takie mamy, to co będzie potem????

Gość pfuj dlacezgo ona ma takie ???
dlaczego ona ma takie włosiska??????????? bleeeee

Gość eeej no to
tu cie chyba wyobraznia troche poniosła... powaznie myslisz ze to brzuch kobiety? od razu widac ze to brzuch faceta a obejmuje go kobieta i tyle:)

Gość eeej no to
heh... i wogole te opalone dłonie... dziewczyny nie robcie sie takie głupie

Mój brzuch był już mocno zaokrąglony w 8tc. teraz jestem w 15 i jest już widoczny. Dużo osób także mówiło mi, że to niemożliwe bo to moja pierwsza ciąża i że tak szybko brzucha nie widać- a jednak. Przybyło mi póki co 3 kg.

Gość blacklyyy
JA jestem w 13 a ile Ci przybyło wagi?;>

Gość 11 tydzień
ja jestem w 11 tygodniu i już mi widać brzuszek ciążowy. Noszę spodnie ciążowe bo w swoje się już nie mieszczę i ciążowe wygodniejsze. A jeśli chodzi o wagę to na początku ciąży schudłam 1,5 kg i do tej pory nic nie przytyłam :)

Ja jestem w 13 tc i już brzuszek widać,nie dopinam się w swoje spodnie a jak na razie mam tylko 1 kg na + i nie narzekam na wzdęcia czy na zaparcia.

Gość wy sie nie znacie
Mi bylo widac od 5-tego miesiaca a mam 170cm wzrostu i waze 50 kg, czy przed ciaza czy po ciazy.

Gość wy sie nie znacie
Robicie panike niepotrzebnie i codziennie ogladacie sie z kazdej strony przed lustrem. To dziecinne. Glupie jestescie. 13 tydzien ciazy i juz wam brzuchy wystaja! Przeciez to smieszne!

Gość buziaczkipl
Sama jestes glupia. To niby skad te spodnie ktore sie nie dopinaja, jak dziewczyna przytyla tylko 1 kg?

Gość wy sie nie znacie
Wkreca sobie i tyle. Niech lepiej cierpliwie poczeka a nie dzieciaka w brzuchu strsuje.

Gość buziaczkipl
Moim zdaniem jestes niedouczona. Moze jakies ksiazki poczytaj?