Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alliska

fotelik samochodowy szukam porady

Polecane posty

Gość alliska

mam zamiar kupić taki fotelik, jednak zupełnie nie wiem jak montuje się foteliki w aucie i czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co oznacza ta informacja na czerwono w linku? ja mam samochód 3 drzwiowy a pasy zwykłe tzn. dwupunktowe chyba? w ogóle co to znaczy pasy 3punktowe? jestem zupełnym laikiem w tej kwesti czy ktoś może pomóc? http://www.sena.com.pl/index.php?page=catalog&catId=27&proId=13

Cześć. pasy z tyłu, jak i z przodu które przeciągasz przez pas i pierś to są pasy 3 punktowe. Pasy dwupunktowe to te które ma większość samochodów na siedzeniu z tyłu, pośrodku. Bocznen mają już pasy trzypunktowe. A zwijacz to chyba teraz wszystkie auta mają.

Gość alliska
a to już wiem o co chodzi, tzn że ten fotelik będzie chyba pasował, problem w tym że chcę go kupić w tesco i nie wiem za bardzo czy tam jest możliwośc przymierzenia do auta

Musiałabyś popytać. Myślę, że na pewno gdyby nie pasował, to będziesz mogła zwrócić, bez podawania przyczyny.

Gość a jego mozna montowac
tylem i przodem? ile kosztuje?

Gość alliska
99 zł

mam nadzieje ze jest bezpieczny...

Gość alliska
nie wiem bo nie znalazłam zadnych crashtestów ale cena jest ok i certyfikaty ma

Szczerze wątpię, by był bezpieczny. A co do montowania, to można go ustawiać zarówno przodem jak i tyłem. Ale przodem to zapewne do 10-11 kg.

Gość taki mały kolo
Ja kupilam chicco proxima ( jak sie okazalo nie jest bezpieczny) nie wiem na jaki go wymienic. Na pewno 9-25 kg Ale jaki ? Może jakies propozycje ( cena do 800 zł.

nocena jak dla mnie conajmnije podejrzana. Przyjzyj sie mu baardzo krytycznym okiem w sklepie i porownaj wykonanie z jakims drozszym. Nie mowie, ze musi byc zly, tylko po prostu sprawdz dobrze... ale ja to mam jazde na tle bezpieczenstwa dzieci w aucie

Gość alliska
ale bezpieczny kosztuje 800 nie stac mnie

Gość alliska
on jest w promocji z 249 na 99

Gość alliska
9-18 dziecko w tej chwili ma 6,5 kg

taki mały kolo - Chico ogólnie jest dobrą firmą ale ten fotelik proxima powinni całkiem wycofać ze sprzedaży. Pomyłka. Ale polecam inny niedrogi fotelik tej firmy (ok 300zł) Chicco max-3s (9-36kg) ma niezłe noty w testach bezpieczeństwa i cena przystępna. (model sprzed 2-3 lat) ja go mam i polecam.

Gość ja mam fotelik
Kiddy comfort pro 9-36 kg, ok 950zl,polecam, jest super ma regulowaną szerokośc, oslonke tułowia, w tesach ADAC ma 4 punkty

Gość ja mam fotelik
dobry fotelik oplaca sie kupic,bo przeciez to zakup na lata

Gość ja mam fotelik
zobacz sobie w testach jakie sa bezpieczne i wybierz coś, ja uznalam,ze na tym nie warto oszczędzać: po pierwsze zakup na lata, więc cena się rozkłada,po drugie dziecku ma być wygodnie i najważniejsze: ma być bezpieczne.

Gość taki mały kolo
tak warto kupić dobry, ale niestety jakkolwiek bardzo bym chciała nie stać mnie na fotelik za 1000zł Kupiłam chcco myslac ze bedzie OK i jestem o 500 zł stratna ( nie mogę go sprzedac bo nie będę wciskała czegoś co jest niebezpieczne), dlatego zastanawiam się w co tym razem zainwestować.

Gość taki mały kolo
a masz stronkę z testami? Bo ta która ja przeglądałam ma foteliki niedostępne w większości na Polskim rynku

Polecam maxi cosi priori. W sklepie zapłaciłam niewiele ponad 800, a na all są za mniej niż 800. Super są i wysoka jakość. Fotelik pojechaliśmy kupić z Synkiem, wybraliśmy 3 i mierzymy, w 2 pierwszych płakał i wierzgał, a w Maxi Cosi zasiadł zadowolony. Przymierzyliśmy i już został w aucie. Używamy go już 8 miesięcy i jesteśmy naprawdę zadowoleni - a Synek najbardziej!

Gość Opinia...
No dokładnie - na życiu i zdrowiu dziecka nie ma co oszczędzać... Kupować coś za 99zł w tesco, to jak wydać niepotrzebnie 99zł bo pewnie bezpieczniej byłoby przypiąć dziecko samymi pasami.. Ehh...

Gość ja mam fotelik
Ja ten do wagi 0-13 kupilam bardzo tani, dlatego,ze nie planowalam zadnych wyjazdów z dzieckiem, tylko do lekarza, a tam mam 1 km.Teraz dziecko ma 9 kg i tak nie moze w nim jeździć,bo juz samo siedzi i nie zgadza się na lezenie. Ponadto jest mu ciasno i niewygodnie.

Gość ja mam fotelik
wymieniony na Kiddy comfort pro,w kazdej grupie wiekowej sa fajne i bezpieczne foteliki, tylko niestety drogie, ale jakosc zawsze kosztuje

Gość taki mały kolo
Potrzebuje fotelik z grupy 9-25kg niestety na stronie testów podają foteliki których nie ma na polskim rynku. Zna ktos jakąs strone o tym jak wybrac bezpieczny fotelik

Gość to kup inny np 9-36
Moje dziecko am 9 m-cy i jest dobry.