Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

No to skoro jesteście przy wynikach to jak u Was z tarczyczą??? Czyli tsh i ft4, Bo ja tak jak w poprzedniej ciąży już biorę tabletki bo co prawda miałam wyniki jeszcze w normie ale przy dolnych granicach i gin dał mi tabletki tak na wszelki wypadek bo jednak jest lepiej jak w ciąży trzyma się w górnych granicach!

Gość IZULKA:)
Hej dziewczyny:) Byłam wczoraj u gina.Zapytałam się czy widzi już płeć dzidzi a on na to,cytuję "jedna noga jest ,druga noga jest ,wora nie widzę ,ale potwierdzimy za 3 tyg bo jeszcze może worek wyskoczy" :/ Zbaraniałam

Wow:) jaka bezpośrednia:p:p A my wczoraj byliśmy u lekarza i Jaś jest ciągle Jasiem, czyli na 100% mamy synka:)jest duży i wszystko jest w porządku:)

Gość IZULKA:)
Dziewczyny a co myślicie o tych wynikach usg : BPD 3.61 cm AC 13.25 cm Jestem w 18 tc

Gość RadosnaJUZmama
Witajcie kochane:) Alez u mnie dzisiaj paskudna pogoda...no masakra:(:(:( deszcz, zimno:(:(brrrr:( Siedze i zabrałam sie za domowe porzadki. bo i co chcecie robic w tak paskudny dzien:/ Ciesze sie bo dzisiaj 1 noc nie miałam skurczy nóg...:):):) az miło było przespac cała noc bez bólu:):):)

Gość RadosnaJUZmama
IZULKA BPD - jest to wymiar dwuciemieniowy, a AC????

Gość RadosnaJUZmama
IZULKA ja w 18 tygodniu BPD miałam 40.10mm ale nie wiem o co ci chodzi z tym AC??????

Gość RadosnaJUZmama
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa AC- to obwód brzuszka..ja tepa...:P:P:P:P

Czesc dziewczyny:) u nas tez paskudna pogoda, pada niemiłosiernie i jest zimniasto:( hmmmm na ostatnim badaniu gin powiedziała mi ile wazy córcia tylko z tego wszystkigo nie pamietam czy 20 deko czy 20 gram???? chyba deko bo długosci z nóżkami miala 15 cm:) (w 17 tydz i 2 dni) obwodu brzuszka nie podała

Gość abigailii
u nas też zimno i pada deszcz.. podwójnie mnie to wkurza bo po pierwsze budujemy dom i jesteśmy na etapie krycia dachu a ta pogoda jak moze to utrudnia nam prace.. po drugie znów obudziłam sie z pobolewaniem głowy.. to już któryś raz w ostatnim czasie, i zauważyłam ze zawsze jak jest właśnie taka paskudna pogoda.. moze ciśnienie niskie? nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem i wahania ciśnienia nie wpływały na mnie w żaden sposób, ale może teraz w ciąży to sie zmieniło? kawy nie piłam i nie pije.. nie wiem jak mogę zahamować to pobolewanie, bo znając życie wieczorem będzie już solidnie bolało, i będę leżeć i się męczyć :(

abigailii mam taki sam problem, bóle glowy zdarzaja mi sie bardzo czesto ale nie w deszczowa pogode tylko jak wieje wiatr!!! Dzisiaj czuje sie rewelacyjnie:) podobno w ciazy mozna wziasc apap ale nie jestem co do tego przekonana, tabletka to tabletka a w ciazy lepiej ich unikac. Mam kilka sposobów na bol głowy, po pierwsze trzeba pic duzo wody niegazowanej, jak czujesz ze zaczyna sie ból to wypij dwie szklanki jedna po drugiej (czesto to sprawa odwodnienia) po drugie nie jedz nic słodkiego to wzmaga ból, unikaj ostrego swiatla (sztuczne swiatło tez bywa ostre) i hałasu po trzecie mozesz masowac a raczej uciskac (dosc mocno)koncówki palców rak (znjaduja sie na nich refleksy ogólnie pojetej głowy) ulge przynosza tez chłodne oklady na czolo i kark;) może odrazu nie przejdzie ale powinnas poczuc ulge a jesli uwazasz ze masz za niskie cisnienie i to jest powodem bólu głowy to po prostu potrzebyjesz ruchu (zrób pare przysiadów, pospaceruj po schodach)

Gość abigailii
z tym ciśnieniem to tylko zgaduje.. nigdy nie miałam z tym problemów, ale sport podczas bólu głowy u mnie odpada, bo to pulsowanie staje sie wtedy nie do wytrzymania.. koleżankę w ciąży też często dopadały bóle głowy, może coś w tym jest. Co do zimnych okładów na czoło to jedyna metoda którą stosuje i nawet pomaga, przynajmniej trochę, apap nigdy mi nie pomógł tak ze teraz nawet jeśli można to nie będę go brać. Zaskoczyłaś mnie z tym odwodnieniem, fakt trochę za mało pije..zawsze tak było i teraz się zmuszam, choć rożnie z tym bywa..

Dziewczyny u mnie na 99% córcia:):) Co do bólu głowy to jeśli chodzi o tabletki to paracetamol jest bezpieczny, choć wiadomo że lepiej unikać:) a jeśli pobolewaniom głowy towarzyszy zmęczenie i ospałość to należy wypić kawę, cappuccino lub mocną herbatę ponieważ zwiększa ciśnienie.

super sansei GRATULUJE:):):)u mnie narazie na 90% dziewczynka;) masz juz imie dla córci??? abigailii woda jest niezbedna dla prawidlowego funkcjonowania całego organizmu, jezeli jej poziom jest zbyt niski niestety pojawiaja sie objawy niedoboru w tym bóle glowy. W ciąży powinnysmy zwrócic szczególna uwage na ilośc wody wypijanej w ciągu dnia, wkoncu nosimy w sobie malego czlowieka któremu do rozwoju woda tez jest niezbedna:)

Gość RadosnaJUZmama
sansei kochana gratuuluje;):):):):):) co do bólów głowy to kochane ja tak miedzy 3 a 4 miesiacem miewałam okropne bóle...:(:(:( głowy:( jakby migreny.... nawet apap nie pomagał...:( bywały dni,ze po prostu sie budziłam z bólem głowy.... od tak... a z cisnieniem nie mam problemów;):) Aj my musimy znosci rózne dolegliwosci: jak nie bole głowy, to skurcze nog, słabe zeby, wypadajace włosy....co jeszcze:P:P:P:P:P:P

Gość abigailii
trzeba chyba sobie to tłumaczyć tak, dolegliwości dolegliwościami jakoś musimy to przetrwać ale za to jakie szczęście czeka nas wszystkie w lutym :)

Gość abigailii
http://www.onet.tv/%28Tajemnice_okr%C4%85g%C5%82ego_brzuszka%29,1,tag.html# dziewczynki jeśli którąś by interesowało to tutaj sa fajne filmiki pokazujące dzidziusia w brzuszku i wszystko po kolei jak sie rozwija, w fajnej technologii :)

nic nie wiem:( tzn nie znam płci, lekarka próbowała, ogladała, nawet przez chwilę powiedziała "czyżby miał być drugi chłopiec" ja przestałam oddychać, a Ona dalej "nie, to pępowina"..... potem stwierdziła, że worka nie widać, więc może jednak dziewczynka, ale pewności nie ma, bo słabo było widać, nie chciało się ustawić to moje dziecko. poza tym mam zwolnić tempo, więcej odpoczywać, bo mam krótką szyjkę. ostatnio tez wieczorami pobolewa mnie brzuch, mówiłam dziś o tym i powiedziała, że chyba wiem co robić, poleżeć, odpocząć.... sensei - gratuluję, super, że już wiesz!

Heeeej :D Dawno nic nie pisałam, niestety ale się poprawiam. W środę byliśmy u gina, z maluszkiem w porządku, wyniku moczu generalnie ok (są bakterie ale dr powiedział że jak "nic nie ppiecze, nie swędzi itp to ok'). Mi też dokuczają od jakiegoś czasu bóle głowy - zauważyłam ża im większe ciśnienie afmosferyczne, tym mnie bardziej boli. Wystraszyłam się oczywiście, bo przy takiej pogodzie to boli zazwyczaj jak się ma ciśnienie baaardzo wysokie. Już zaczęłam sobie nawet wkręcać że to może początki zatrucia ciążowego i jak na bombie czekałam na ten wynik moczu, czy będzie białko czy nie -no ale nie było a na wizycie miałam ciśnienie wrecz wzorowe 120/80. Generalnie ja zawsze mialam raczej normalne z tendencją dość czestą do niskiego, ale przeciez przez ciąże to sie moze zmienic i na wszeli wypadek teściu pożyczył ciśnieniomierz i dla własnego komfortu bede sobie sprawdzać :) Lekarz pozwolił brać leki przeciwbólowe typu apap (oczywiscie nie w hurtowych ilościach ;) )i musze powiedzic ze wczoraj na próbe wziełam i zadziałało a kiedyś apap działał na mnie jak np landryna - zero reakcji ale wczoraj przestało o dziwo boleć :D Aaaaaa co do płci....Najprawdopodobniej bedzie dziewczynka. Dr nie powiedzial na 100% ale stwierdził ze raczej nie chłopak, bo miałby naprawdę mikrego siusiaka haha koniec, koncow mam sie szykować na córeczke HURRRRAAA!!!! Ciesze sie jak cholera :D Oczywiście po tym krwiaku co był na początku nawet śladu nie ma, przepędziłam paskudę :P No to chyba tyle narazie...aż mi się wierzyć nie chce że to już prawie końcówka 16 tygodnia...Fajjjnie :)

Kasiula i Sansei gratuluję córeczek :) ❤️ Kasiula na mnie apap też nigdy nie działał a teraz brałam ze dwa razy i głowa od razu przestawała boleć :) podobno lepiej wziąć niż się meczyć pół dnia z bólem.... ciśnienie też mam raczej dobre tzn 110 lub 120 na 80 :) ale muszę sobie dzisiaj skontrolować bo sie wczoraj wystraszyłam, była u mojej mamy pacjentka która jest na początku ciąży i mama mi opowiedziala jej historie, że w poprzedniej ciąży miała cięzką gestozę i ciśnienie 200/110 i w 28 tyg obumarła jej ciąża i teraz tak dba o to ciśnienie i wszystkie inne wyniki.To i ja się przestraszyłam i dzisiaj sobie zmierzę. Ania czyli obie nadal czekamy.trzymam kciuki za Juleczkę :) :);) a jak będzie synek to co ;);) u mnie nadal do końca nie wiadomo, niby chłopczyk ale nie na 100% więc maleńką nadzieję na Marysię jeszcze mam ;);) a jak nie to będzie chyba Tomuś i też będzie fajnie :D Zeby tylko było zdrowe i grzeczne :P:P to najważniejsze !!!

Gość ewka41247
no to ja też doączę niestety do tych z bólami głowy:/ dzisiaj juz łyknęłam apaa bo wiem że samo nie przejdzie. w zeszłym tygodniu się zaparłam że nie będę brała leków że wytrzymam no to mnie bolała głowa 2 dni bez przerw więc stwierdziałm że nie ma sensu sie męczyć. w srode bylam u gina na badaniu ginekologicznym słuchałam sobie tętna wszystko w porządku. niestety mój gin na cały październik wyjeżdza do sanatorium a wtedy właśnie miał mi zrobić usg :/ więc nie wiem co zrobić czy isc do innego zeby mi płeć powiedział czy czekac na mojego az wroci nie wiem zobaczymy....

Gość abigailii
a ja mam dziś wizytę.. nie mogę sie doczekać, i w końcu dowiem się co z tą moja wysoką prolaktyną.. oby było wszystko dobrze. Byłoby niesamowite gdybym się dowiedziała jaka jest płeć.. ale to 16tydz. a ten aparat USG to taki niezbyt nowoczesny, na cuda nie liczę. Po zam to moja pierwsza ciąża, co by nie było to będzie wspaniale, ale tak Wam zazdroszcząc ze już sie dowiadujecie, co dzień to ktoś nowy sie już chwali.. super :)

Gość kijevna
hej:) aleście popisały! i już znacie płeć! ale fajnie, ja za tydzień może się dowiem... będę mogla wtedy przerzucić pudło z rzeczami po synu i zrobić porządki...znaczy oby:) dziś ściągnęłam położną do domu, bo we wtorek mi dziecko ucichło - wcześniej przez parę dni już czułam ruchy, a we wtorek brzuch mi się naprężył, poczułam parę gwałtownych ruchów i potem nic, na szczęscie tętno w normie - widac umościło sobie nowe miejsce, bo i zgaga od wtedy się zaczęła i gorzki posmak w ustach - przynajmniej nie jem dużo, bo mi nic nie smakuje - wszystko jest gorzkie! starszy się obudził...spadam, paa!

Gość abigailii
a ja byłam u gin i pierwszy raz słyszałam bicie serduszka, bardzo wzruszająca chwila.. niestety co do mojej prolaktyny to gin potwierdziła ze jest sporo za duża, muszę powtórzyć badania, jeśli będzie dalej rosła czekają mnie leki, choć gin sama mówi ze dokładnie nie wiadomo jak te leki będą się zachowywać w ciąży, bo nikt takich badan nie przeprowadza. Na szczęście na razie dzidziuś rośnie, wszystko prawidłowo się rozwija i oby tak zostało.. że też zawsze coś musi być.. przedtem narzekałam na ból głowy czy zęba a teraz myślę sobie ze to jest nic, bo to boli mnie i można to wytrzymać, a co do prolaktyny to nie mam wpływu na nią a ona może zaszkodzić dzieciątku :(

Gość RadosnaJUZmama
Witajcie kochane:) U mnie paskudna pogoda...:(:( Tu niby weekend a nic sie nie chce;) Dzisiaj jeszcze urodziny mojej szwagierki a wiec cos sie działo bedzie;):):) Co do dzidzi jakos dziwnie sie ostatnio czuje, jakbym nie była w ciazy....jakos dziwne mam odczucia...nie wiem, czy to juz moje uprzedzenia,czy co....ale jakas nie spokojna jestem:/ teraz 13 wrzesnia zaczyna mi sie 20 tydzień,a ja nie czuje nic..... ani ruchów, ani niczego... Chyba zwariuje:(

Witam:) U mnie pogoda sie poprawila ale ostatnio nie bylo za ciekawie.Ja na szczescie czuje sie doskonale ale tak jak u Ciebie RdosnajuzMama nie czuje nadal ruchów choc juz zaczyna mi sie 15 wrzesnia 20 tydzien a do tego podobno kobiety które maja maly brzuszek powinny wyczówac ruchy wczesniej a ja mam tyci brzuszek i nic:( Nie moge sie doczekac 30 wrzesnia bo wtedy mam wlasnie USG i mam nadzieje ze bede równiez juz wiedziala co bedziemy mieli i czy wszystko jest ok.Wiem ze pewnie za bardzo sie zamartwiam ale taka rola przyszlej mamy;) Pozdrawiam Was kobietki i gratuluje wszystkim uswiadomionym co do plci:):):)

Gość mloda_Mamcia
hej ja mam termin na 17 lutego :) Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy :) P.S czuje sie dobrze i jeszcze nie widac :)