Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spaslamm sie

Spaslam sie jak świnia podczas ciazy !! Moj maz przystojniak a ja...

Polecane posty

Gość Spaslamm sie

Zaczne od tego, ze mialam ciaze bliźniacza, ale i to mnie nie usprawiedliwia. Przytylam 30 kg w ciąży :( Teraz 3 mies od porodu mam na plusie 20 kg :( Jestem zalamana, ze sie tak spaslam 😭 Moj brzuch wyglada przeokropnie, wstydze sie pokazywac męzowi :( Wczesniej bylam laska a teraz ? Co zrobic, zeby to szybko zrzucic ?? Maz mowi, ze mnie kocha i akcpetuje i jest dumny, ze dalam mu potomstwo itp itd. ale On jest b. przystojny i boje sie, ze zacznie sie ogladac za innymi, jak ma przy boku taka gruba loche :(

Gość Kamcia2334
Ja też się spasłam, ważyłam 62 kg a teraz pod koniec ciazy waże z 90 ;d to dopiero waga ;) mam rozstępy na udach brzuchu biodrach, ja tez sie czuje nieatrakcyjna... moj facet mowi ze i tak mnie kocha że ładnie wyglądam wiec sie nie przejmuje :) Tobie radziłabym to samo :p

Ja mam do zrzucenia "tylko" jakies 8-10kg Po przyjezdzie ze szpitala na wadze bylo 8kg. Caly czas walcze z waga ale ona ani drgnie teraz zaczelam uzywac colon slim , moze to mi pomoze. Tobie bardzo wspoczuje :( Swoja droga co Ty koebito jadlas ze utylas az 30kg!!! Ja i moj Maz staralismy sie dbac o moja diete, Maz kupowal mi bardzo duzo owocow, warzyw i ryb. Czemu nie zwracalas uwagi na to co jadlas? Widzialas przeciez ze tyjesz. Teraz niestety bedziesz musiala sie otrzasnac i wziac za siebie. Nie ma zmiluj. Pamietaj RUCH i jeszcze raz RUCH!!!! zADNE DIETY SRETY BO ONE PRZEWAZNIE NIE DZIALAJA.

Gość puede
witaj w klubie, ja przytyłam wiecej od ciebie i zrzucam już prawie dwa lata , przed ciążą figura idelana , pozostały tylko ubrania w rozmiarze 36 . Po porodzie miałam nic nie kupywać bo podobno szybko zrzuce . Teraz zostało mi 10 kg na plusie i jestem załamana zblizającym sie latem .

Gość Spasłamm się
Jagódko, przez jakiś czas niestety musialam leżeć plackiem i prawie zero ruchu , poza tym mam bliźniaki i mialam spoory brzuchol :( Na prawde nie wydawalo mi sie, ze jadlam tak duzo, ale jak zobaczylam wage to sie za glowe zlapalam, no coz... trzeba wziac sie za siebie :/

Gość asdsadsa
No przecież to normalne, że przy ciąży bliźniaczej trzeba jeść za trzech :-/ Nie dziw się, że tyle przytyłaś, bo niektóre baby przy jednym dziecku w brzuchu tyją do 30 kg. Jeżeli tylko twój mąż mówi, że cię kocha i mu się nadal podobasz to nie masz co czuć się nieatrakcyjna.

Gość Kamcia2334
Jagoda ja tez normalnie jem , nie opycham się byle czym i nie wiem czemu tak przytyłam, też jem duzo warzyw owoców, ryb nie lubie :p

Gość Onka889
jak zaszlam w ciaze wazylam 59 kg przy wzroscie 166 cm , pod koniec ciezy wazylam 86 kg ;/ ale tylko dlatego ze strasznie napuchlam dbalam o siebie smarowalam sie oliwka 3 razy dziennie zeby nie miec roztepow ale 4 dni przed porodem dziecko tak sie obnizylo ze napuchlam z dnia na dzien jeszcze bardziej i dostalam roztepy :( ale trudno :( po porodzie wazylam 67 kg :) ale po tym jak przestalam karmic zaczylam miec zachcianki fast food :( i przytylam do wagi 73 kg :( ale po 1,5 roku od porodu wzielam aise za siebie i waze 62 kg :) jeszcze z 3 i bedzie OK:)

Gość Asia B-3
Zachodząc w pierwszą ciążę ważyłam 50 kg. teraz ważę ok70 ale urodziłam 4 dzieci więc na każde przypada jakieś 5 kg. Wciąż próbuję schudnąć ale kocham jeść i koło się zamyka.

Gość Dupencja z gór

LEŻENIE W ciąży to nie wymówka ;) ja w obecnej ciąży też leżę/leżałam i przytyłam do teraz (38tyg . skonczonych) 8 kg ;)

Gość czasaa
ja lezalam 4 miechy plackiem a przytylam8,5 kg...

Gość wypelnilabym ci ale
Nie martw sie, bedzie dobrze i z czasem kg same ci spadna, figurka sie poprawi i bedzie dobrze. Daj sobie czas, przeiez jeste DOPIERO po porodzie. Ja mam synka 9,5 miesiaca, w ciazy przytylam 20 kg i dopiero teraz waze tyle, co przed ciaza, a brzuch przestal byc "obwisly" choc nie robie nic, nie cwicze, nie biegam, nic...ale mam zapierdziel, bo przy malym dzieciatku wiadomo jak jest, a do tego pracuje, wiec nie mam czasu na lenstwo i moge spokonie usiasc i odpoczac po 20.00 jak synus juz spi. Takze daj sobie troche czasu, a bedzie dobrze. Zobaczysz. Glowa do gory.

Gość jagoda ale..
ty chyba pisalas ,ze jestes we wczesnej ciazy? mozesz brac ten colon slim?

kurcze u mnie sam poczatek, a waga 5 kg do przodu.. co prawda pofolgowalam sobie troche..na usprawiedliwienie dodam ze strasznie meczyly mnie mdlosci, i jak wrocil apetyt to zarlam jak swinia.. i teraz efekt.. co prawda zdrowa dieta powrocila ale te 5 kg na plusie mnie przeraza..

To, że w ciązy się tyje jest normalne. I czasami choćby nie wiem co kobieta robiła to i tak jej się kg nazbierają. Jedna po ciąży zrzuci odrazu bez ćwiczeń i zmiany swojej diety a druga musi się nieźle wysilić. Wydaje mi się, że 15 min ćwiczeń dziennie na brzuszek + odpowiednia dieta (dużo wody, warzywa, mięsko na parze, owoce i sałatki) i nie będzie tak źle :) trzeba trochę czasu i cierpliwości żeby zrzucić 20 kg.

Pani.Kara, święte słowa, ale uważam, że jak mamusia będzie się odżywiać tak w ciąży jak proponujesz po ciaży, to za dużo jej nie przybędzie, i przytyje tam gdzie tylko powinna ;) a nie gdzie sobie nabija :P

no tak tylko co zrobić jak czasem napadnie na coś straszna ochota? :P ja staram się odżywiać w miarę racjonalnie, jem do godz. 18 + dużo słodyczy i unikam fast foodów, ale jakieś tam małe grzeszki też się zadarzają ;) także, ja odkładam sobie już pieniądze na trenera i karnet :P

Gość kffffiatussssku
a skad ty wiesz ze pod koniec ciazy nie bedziesz miala 20+ jak staniesz na wage??

Gość wypelnilabym ci ale
Kfffitauszek - mozesz tak uwazac, ale ja niestety nie zawsze to jest prawda. Jesli chodzisz w ciazy latem to niestety, ale organizm zatrzymuje potworne ilosci wody, a z czym sie wiaze i waga jest wyzsza. Ja, jak napisalam wyzej w ciazy przytylam 20 kg, a po porodzie od razu miala 10 kg mniej, wiec jak widzisz, nie zawsze te 20 kg to sam tluszcz obzarstwo :) Ja sie odzywialam zdrowo w ciazy, urodzilam duzego synka (4300kg), ale w 9 miesiacu miala tyle wody w sobie, ze nogi, dlonie, palce mialam jak slon tak spuchniete. Na stopy nie moglam zalozy szerokich, elastycznych klapek o 2 numery wieksze, bo tak mnie uciskaly...takze niestety, ale nie wszystko jest takie czarno-biale jak piszesz.

Gość ja w cązy prztyłam 9 kg
Bardzo dbałam o dietę, o to zeby była zbilansowana, pełna witamin substancji odżywczych itp itd ale podobnie jak przed ciążą rzadko jadłam chleb, ziemniaki czy makaron. Odżywiałam się masą warzyw, chudą polędwića, drobiem, zupami bez zawiesistych zsmażek...tak w skrócie... Jak miała ochote jadłam "śledzie w czekoladzie" owszem, ale nie rzucałam się na wszystko co mi przyszło do głowy tłumacząc się sama przes soba ciążą... Wyniki miałam idealne, urodziłąm zdrowego synka a ze szpitala przyszłąm w swoich przedciążowych obcisłych dzinsach (choć nie powiem dopielam się z ledwością) ;) PO miesiącu nie bylo śladu po ciązy choć doprowadzenei brzuszka do jędrności zabralao mi dużo wiecej czasu... Tak wiec chocaciaz faktycznie kobieta w ciązy musi przytyć to nieprawda że normalne jest że zostaje jej po niej 20 kilogramowa nadwyżka...

Gość Ale autorka chyba
miala ciążę bliźniaczą, nie sadzicie ze to nieco zmienia ppostac rzeczy ??? Nie przesadzajcie, jest dopiero 3 mies po porodzie, jeszcze zdąży zrzucic i nie widze zeby sie ciaza usprawiedliwiala ze przytyla. Wyluzujcie trochę, "idealne " Panie...

no ciąża bliźniacza to już co innego. a do wypowiedzi wyżej... NIe wiem wile będę miała pod koniec... puki co nie mam jeszcze 1gk w 9tc zrezygnowałam, z pieczywa, masłą słodyczy :) stosuję się do tego co powiedziała mi położna, a wodę to pije od zawsze :P

Tak czy inaczej, uważam... że w dużym stopniu to zależy od organizmu danej osoby... jeden sobie poradzi tak, drugi tak, a trzeci jeszcze inaczej.... I jest to chyba najmniejszy problem ;) jak się chce... 15min dziennie... i z czasem nie bedzie, a do roku po porodzie ciało jeszcze samo nam pomaga zwalczac te kg ;)

Gość wypelnilabym ci ale
No i wlasnie o to mi chodzi. Oczywiscie, ze jest DOPIERO!!! 3 miesiace po porodzie i ma KUPE KUPE czasu, zeby wrocic do swojej wagi. I tez uwazam,z e wy tu przesadzacie :o Normalnie kafeteria to ewenement na skale swiatowa i jak zadne inne forum potrafi dobic czlowieka, wzbudzic w nim poczucie winy, obnizyc samoocene do - 10 i ogolnie niemalze doprowadzic do depresji, bo przeciez tu wszystkie mamy sa idealne, szczuple, zgrabne, zadbane, bogate, zdrowo sie odzywiajace, ich dzieci siedza w wieku 2 tygodniu, chodza w wieku 4 tygodniou, a mowia w wieku 2 miesiecy... No wezcie wyluzujcie dziewczyny :o

Gość kffiatuszej jestes smieszna
NIc nie wiesz o ciazy, bo u ciebie to dopiero poczatki, a zachowujesz sie tak, jakbys wszystkie rozumy pozjadala :) Pogadamy jak urodzisz, bo tu juz nie raz taka madra panna byla, a potem zakladala rozne rozniaste topiki, wiec zbastuj, bo z toba rozmowa o ciazy i sytuacji po ciazy jak ze slepym o kolorach. Po prostu nie masz o tym pojecia, a teoretyzujesz. Ot tyle.

Gość ja w cązy prztyłam 9 kg
a włąsnie ze dziewczyna ma rację Jesli sie kontroluję ile i co się je, to nikt nie przypakuje 30 kg - nawet w bliźniaczej...

Gość kffffiatussssku
a ta wyzej to kfiatttttttuuusssek

Ja z jednym przytylam 30 kg .Karmilam piersia .Po 6 miesiacach wrocilam do wagi przed ciaza .