Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczony_grab

Mężczyźni-dlaczego jesteście tacy zniewieściali

Polecane posty

Gość Obiektywna1234
"Obiektywna - nie zawsze papier z wyższej szkoły idzie w parze z inteligencją, czy inteligencja życiową, obyciem kulturalno-społecznym." Nie napisałam, że człowiek bez wyzszego wyksształcenia nie jest inteligentny! Napisałam swoje zdanie, bo mnie o to pytałeś;) że po jakimś czasie w związkach robią się zgrzyty gdy jedna ze stron dominuje posiadając papierek.

Gość Obiektywna1234
Drogi kolego ja nie napisałam, że nie ma prawdziwych meżczyzn! Mnie w rozpetanie tego tematu nie mieszaj:) ja tylko się wypowiadam:) Oczywiscie, że są prawdziwi mężczyzni ale na wyginieciu!:) "Pracować? Facet bez pracy nie jest dla żadnej atrakcyjną partią, a kobiecie to ujdzie" Nie w tych czasach, męzczzyni mają wyższe wymagania a jak kobieta chce im sprostać to słyszy, że za bardzo dominujemy! Kobieta musi pracowac, zwłaszcza w tych czasach, bo inaczej skazana jest na łaske męża! A mężczyzna zniewieściały niby ma być tym atrakcyjnym dla kobiety???!! "No i czyja to wina, że została zdominowana? Jej samej. Dowody? Istnieją cywylizacje gdzie panuje matriarchat, a przecież tam faceci nie są słabsi fizycznie. A zatem można? Można. " Kurde a jakie to cywilizacje? Amazonki niby, które to są tylko w reality show?:) Kobieta, zeby przeżyć przy mężczyznie tyranie musiałą stać się niezalezna i silna zarówno fizycznie jak i psychicznie! "A gdzie te prawdziwe kobiety, które dbały o dom zamiast robić karierę? Faceci sa o wiel bardziej tolerancyjni jeżeli chodzi o wymagania względem kobiet. " Przeciez kobieta niezależna to nie tylko kobieta skierowana na kariere zawodową! To także wzorowa żona i matka. Poprostu jesteśmy bardziej zorganizowane, potrafimy nietylko zarobić na rodzine ale także dbać o ognisko domowe:) Hmm..czyli ujemny przyrost naturalny to tylko wina kobiet wykształconych, rozwijających się zawodowo? Przeciez sa męzczyzn antyrodzinni i kobiety, które są potulne, skazane na łąske męża, i nie chcą mieć potomstwa! udział w 0% przyroście naturalnym wszytskich jest równy!

Gość jgrfg
Nie wiem dlaczego ale ja feministki kojarze z męskimi lesbami nienawidzącymi facetów. Nie dziwi fakt że lesby nie nawidzą facetów a wolą kobiety - to zawdzięczają swojej rozjebanej psychice. Dziwi że one nie chcą być kobiece tylko męskie.

Gość Annaliese Zespolona
Daleko posuniętą schizofrenią wydają mi się utyskiwania kobiet na temat tego, że ich misiu nie rozumie/jest za mało uczciowy i romantyczny/nie chce godzinami rozmawiać o uczuciach/śmie wymagać, żebym była subtelna i dziewczęca (w skrócie: "jest inny niż ja!") przy jednoczesnych kpinach z tego, że nie spełnia archetypowego wyobrażenia męskości (śmie wzruszać się przy serialach, nie rywalizować ze wszystkim o wszystko, oczekuje emocjonalnego wsparcia od partnerki). Ja na takie rozdwojenie jaźni nie cierpię, nie oczekuje od mężczyzny wysokich zarobków, zdecydowania, przebojowości ani bycia skałą i oparciem niezależnie od sytuacji czy generalnej 'samczości'. Rozumiem, że sporo pań nie może w żaden sposób z tych żądań zrezygnować - ich broszka, zresztą to bardziej 'naturalne', ale żądanie wtedy zestawu "żeńskich" (opiekuńczość, emocjonalność, dbałość o estetykę, delikatność) jednocześnie nie oferując zupełnie niczego (silnym wsparciem i finansową być nie muszę, bo 'facet ma nosić portki w związku', ale ciepłą, troskliwą matką i panią domu też nie, przecież mamy równouprawnienie ;) ) jest po prostu głupie i niemal niemożliwe do spełnienia.

Gość Annaliese Zespolona
*silnym wsparciem i finansową podporą

Gość Obiektywna1234
"Co jest oczywiście niemożliwe w dzisiejszych czasach, bo kobieta przed 30stką chce robić karierę"- powinniście Bogu dziekowac, że chcą mieć dzieci! Przecież to nie mężczyzna na rzecz dziecka rezygnuje z wąłsnych marzeń, ambicji, zainteresowań... Dla męzczyzny dZiecko to zaden ciężar, dla kobiety też nie bo ma wybór czy chce czy nie, ale jak już ma to przez conajmniej 4 lata jest wycięta z życia. "Zaraz zaraz. To najpierw piszesz, że kobieta musiała stać się slina ze względu na rosnącą liczbę zniewiesciałych facetów, a tu nagle okazuje się, że do tego samego zmuszało ją tkwienie przy tyranach. Czyli tak czy tak kobiecie nie dogodzisz. Ale wypadałoby ustalić spójną wersję. " Przecię zazwyczaj nie ma jednej przyczyny danego stanu rzeczy. I tak jest też w tym przypadku. Jedne miały przy swym boku ci..o..t.., drugie tyranów! "Facet takiego wyboru nie ma, bo kobiety nie są tolerancyjne względem facetów bezrobotnych, a nawet takich co zarabiają mniej od nich" Pierwsze słysze aby mężczyznie imponowała kobieta bezrobotna!! No ale cóż Wy dla wyglądu nawet za utrzymanką sie oglądniecie:) "A którzy to są ci męscy faceci? Wczesniej pisałaś tam coś o metroseksualiźmie. Ja jakoś nie widzę, by większośc mężczyzn była metroeseksualna. Zatem oczywiście masz prawo do swoich wniosków ale są one niczym nie poparte, poza własnymi subiektywnymi obserwacjami. " Zapraszam do wryzjera, do kosmetyczki, do galerii---jest takich mężczyzn na peczki!!! A to, że kobiety wolą męskich partnerów to oczywiste i to nietylko dla mnie! "Zapewne wystarczyłoby wpisać w google matriarchat i Twój kobiecy niezależny umysł powinen był sam wpaśc na taki pomysł." To było ironicznie, ale widzę, że kolega chce tutaj jawić się jako poważny mężczyzna:) No cóż zaraz wpisze w google...i będe tak oczytana w internecie jak TY:)

Gość Brawrwrwrwrrw
Po co dyskutować z kobietami? Macie problemy z logicznym myśleniem, więc zamknijcie pyszczki i nara :)

Gość malgoska mowia mii
'To skoro jest to naturalne, to po co tym tłumaczyć dużo mniejszy wkład kobiet w rozwój ludzkości?' no właśnie ja mówię, że to sprawa natury, ty próbujesz to na siłę tłumaczyć i zwalić winę na kobiety - że niby same sobie winne 🖐️

To wszystko z powodu rozwoju techniki. Wymyśliliśmy dla Was wibratoty i je wciąż technicznie udoskonalamy. Są coraz bardziej męskie i naturalne, mają więcej funkcji i męskiej mocy. Mamy święty spokój z fanaberiami. Czyli szukać trzeba w sexshopach :p