Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mamusia

jak podać 11 miesięcznemu dziecku kiwi?

Polecane posty

Gość pytająca mamusia

jeszcze nigdy nie jadł, a to dość kwaskowaty owoc (jak dla mnie). Jak Wy podajecie kiwi swoim maluchom? Albo z czym... Dziękuje z góry za pomoc :)

a nie mozna w platerki i niech sam maluch męczy? ;)

Gość po prostu-
zetrzyj na tarce i podaj z biszkoptem :)

Gość bliablia
moja juz w 7 miesiacu jadal kiwi, normalnie ugniecione widelcem i pomieszane np z bananem

Mój Synek uwielbia kwaskowte owoce i potrawy! A kiwi podaję mu albo pokrojone w plasterki, albo po prostu wybieram łyżeczką.

Gość pytająca mamusia
botha on ma dopiero pół ząbka, nie zakrztusi się jak mu podam kiwi w plasterkach? Chleb, biszkopty, chrupki kukurydziane i ryżowe pałaszuje bez problemu, ziemniaki i marchewke też, ale kiwi ma troche inną fakturę więc sama nie wiem czy tak mu podać...

Wybierz dojrzały owoc, kiwi jest miękkie i maluch na pewno da sobie radę!

Gość pytająca mamusia
starte na tarce z biszkoptem lub z bananem - to jest to! :D juz mam pomysł na deser dzisiaj, dziękuję Wam za rady :) a potem dam mu w łapę chyba, a co :)

Ja podawałam pogniecione widelcem i wymieszane w biszkoptem

a dziąsłami myslisz nie rozgniecie, przeciez kiwi jest miekkie kochana nie panikuj, ja podalabym w plasterkach poniewaz maluch musi próbowac sam swoich sił i uczyc sie operwoać rączkami niz byc karmiony przez mamusie łyżeczka :)

Gość pytająca mamusia
najnajnaj w sumie racja, mam takie dojrzałe kiwi właśnie, chyba za bardzo miałam paranoję na krztuszenie :P

Gość pytająca mamusia
botha leń sie z niego właśnie robi i najwygodniej jak mama karmi, ale masz racje, dostanie w łapę :) no i jakaś atrakcja będzie dla niego

Gość odpowiadajaca mamusia
najlepiej zalas rumzm i podpalic i podac kiwi plonace to pychota!

Ja kroje na średniej grubości plasterki, a później te plasterki jeszcze na 4 części. ------------------------------------------- www.multiperfumeria.pl

kurcze to w sumie dobrze ze ci je z łyzki, moja córka to wcale nie chciala od pocztku by sama łapala za lyzke i próbowala trafic do buzi co sie udawalo tak srednio raz na 10 prób :D hyhy

nie przesadzajmy z tym przecieraniem owoców i dań dla dzieci. Moje dziecko ma co prawda już 14 m-cy, ale już od kilku miesięcy wcina jabłko tylko obrane ze skórki całe, ogórek kiszony rządzi, wszystkie owoce gryzie ładnie sam, a jak miał mniej zębów to po prost miętolił, aż wyssał cały sok. Też jestem z tych przewrażliwionych mam, to pewnie efekt tego że bardzo długo czekałam na Synka, ale nie chcę robić krzywdy dziecku i pozwalam na wszystko i bacznie obserwuję.

Gość pytająca mamusia
właśnie mu dałam do rączki, je, ale ma taka minę jakby to kiwi było panierowane pieprzem :)

Gość Kobiety drogie
kiwi to bomba witaminowa i trzeba z tym owocem uważać! nie za duzo i nie za czesto

Gość dlaczego nie za duzo i nie za
czesto?? od kidy witaminy zawarte w kiwi moga byc szkodliwe?

Gość Kobiety drogie
Witaminy tez mozna przedawkowac. A nie musze tlumaczyc,ze u malych dzieci moze powodowac alergie

Gość dlaczego nie za duzo i nie za
wiminy mozan przedawkowac kidy sie je podaje w tabletakach witaminy nie wywoluja alergi! przedawkowanie witamin zawartych w kiwii w ogole w zywnosci jest praktycznie niemozliwe !

Gość Kobiety drogie
Napisze ci prosciej,bo widze,ze nie rozumiesz.Kiwi wywoluje alergie. I prosty przyklad: jedna pomarancza dostarcza tyle witaminy C,ile potrzebujemy na caly dzien.Wniosek? Zjedzenie 2,3 pomaranczy oznacza przedawkowanie witamin. Nie mam zamiaru sie z toba spierac,przeciez i tak jestes madrzejsza:D

Gość sdyhjuikol
Moja córcia ma 22 miesiące i kwi wcina jak szalona. Bardzo lubi kwasne rzeczy. Ona nawet lubi plastrek cytryny ssac hahahaha :D Kiwi jej podaję pokrojoną w kosteczkę

Gość lakammmmmmaaaa
Jesczcze nigdy nie słyszałam takich bzdur, ze mozna przedawkowac witaminy spożywając owoce :o

Gość Kobiety drogie
O ludzie! Nie chce mi sie wam tego tlumaczyc,poczytaj troche ksiazek to moze bedziesz madrzejsza..KAZDY OWOC JEDZONY W NADMIARZE WYWOLUJE ALERGIE! Potwierdzone naukowo a nie przeze mnie:-o

Kobiety drogie ha ha ha dobre dobre, to sie usmialam :D mozna przedawkowac witaminy jedząc owoce :D moze, jezeli sie bierze suplementy a do tego spozywa w duzych ilosciach owoce, byc moze ale jakim cudem moze dzicko przedawkowac dzienna dawke jakiejs wit jedząc jedno kiwi?! jestes strasznie przewrazliwiona kobieto! Wrzuc na luzik!

Ja jak bylam w ciazy to pytalam gina na jakie zarcie mam uważać! Powiedzial mi,ze m.in. na kiwi,bo wywoluje alergie.I mowil,ze nawet dla dziecka nie nalezy go dawac zbyt duzo.Ja daje swojemu synowi 3 owoce kiwi w tygodniu.Niby tak jest zalecane,nie wiem,nie znam sie,ale wole sluchac madrzejszych.. A o pomaranczach tez to slyszalam,zawieraja duzo wit.C .. a ja w ciazy je non stop jadlam:-o

Ale ona nie napisala,ze jedno kiwi dziennie szkodzi,ale ze jedzenie jego czesto wywoluje alergie..

Gość Kobiety drogie
Nie bede sie przed wami tlumaczyc,bo co mam wam tlumaczyc? Pisze,ze wywoluje alergie a wy,ze uwazam,ze szkodzi:-o Tepe jesteście i tyle:d Przykre,ale prawdziwe..kilku zdan nie potraficie zinterpretowac poprawnie:-o

Gość ja podaje polowki czastek
i sam wcina, do tego polowki czastek pomaranczy, plasterki banana i zwykle zjada taka salatke owocowa na podwieczorek