Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kfffiatuszek

do ciężarnych - sprzedaż moczu

Polecane posty

Gość a propo
a po co? pierwszy raz o czyms takim slysze

Gość a propo
odpowiedz mi

Gość pogłupiałaśśśśśśśśśśś
a niby komu ciężarne sprzedają ten mocz? to chyba żart.

Gość sprzedając mocz
mozna faceta w dziecko wrobić,nie cos nie tak,

Gość a propo
autorka juz chyba na bazarze stoi z butlą moczu i nie moze sie opędzic od kupujących, bo dlaczego nie odpowiedziała :)

Gość na dodatek założyła
juz 2 takie tematy!ciekawe po co?

Gość rybki pangi
a nie wiecie,że w dużych hodowlach ryb- podlewają a właściwie dolewają moczu kobiet ciężarnych do wody. mocz zawiera hormony wzrostowe a ryby lepiej rosną. SMACZNEGO!! P.S. przecież od dawna wiadomo, że takie praktyki są stosowane :/

Gość porąbało was juz całkowicie
o tych rybach....

ale dlaczego od razu porąbało? W wielu miejscach tak czytałam i tylko to napisałam, a swoje stanowisko w tej sprawie zachowam dla siebie, więc nie musisz od razu takich tekstów rzucać

Gość jjjskopiowane
Panga, którą w coraz większych ilościach sprowadza się do Europy pochodzi z Wietnamu, a dokładnie z Mekongu. Jeśli żyje w stanie naturalnym, samice rok w rok płyną w górę rzeki, aby tam złożyć ikrę. Niestety, ta "góra rzeki" leży poza granicami Wietnamu, więc z ekonomicznego punktu widzenia, to dla Wietnamczyków cios. Dlatego zakładają masowo sztuczne hodowle - na mniejszą skalę (interesy rodzinne) lub na większą (hodowle i przetwórnie zatrudniają tysiące osób, a będą jeszcze większe). Aby zmusić ryby do rozmnażania w zamknięciu, samicom robi się zastrzyk hormonalny. Używa się do tego importowanych z Chin fiolek zawierających hormon pobierany z moczu kobiet w zaawansowanej ciąży - hormon, który u ludzi wyzwala akcję porodową. Umieszczone w niewielkich basenach pangi rosną w potwornym ścisku - wyglądało to tak, jakby w zamkniętych basenach było więcej ryb niż wody. Podobno żaden inny gatunek nie wytrzymałby takiej koncentracji. Aby w ciągu 6 miesięcy ryby zyskiwały 1,5 kg mięsa karmi się je specjalnymi granulkami - składa się na nie mączka rybna (importowana z Peru), witaminy, ekstrakt soi i manioku. Podrośnięte ryby łowi się ręcznie, przekłada do ażurowych koszy i na małych motorkach, jak tylko szybko się da, przewozi na stateczki ze zbiornikami wody, skąd ryby płyną, już nie o własnych siłach, do przetwórni. Dalej następuje standardowa droga - filetowanie, mrożenie, pakowanie, transport do Europy.

Gość gość
sprzedam mocz ciężarnej kontakt agasssta@gmail.com

Nie sprzedawałam :) ale koleżanka ze studiów poprosiła mnie czy zrobiłabym dla niej test bo chciała sprawdzić jak jej facet zareaguje na wieść o ciąży :p do dzisiaj są razem więc chyba reakcja była pozytywna :D

Gość gość
Teściowa mi opowiadała, że będąc w ciąży sprzedawała mocz aby pomagać innym kobietom. Ale jaki miał być z tego użytek to nie wiem. Dodam, że było to 35 lat temu.

Gość gość
mocz ciężarnych używany jest do produkcji leków zawierających w swoim składze hcg, więc np. pregnyl, ovitrelle, choragon

Gość gość
Z moczu ciężarnych kobiet ekstrahuje się hCG, który jest hormonem powrzechnie używanym w leczeniu zaburzeń rozrodu u ludzi i zwierząt, więc to nie jest wymysł i głupota

Gość Izaa00
Hej, pracuje w klinice gdzie sie wyodrebnia hormon HCG, do produkcji lekow dla kobiet bezplodnych. Wszystkie zainteresowane co chcialyby oddac mocz (za darmo poniewaz ja na tym tez nie zarabiam) prosze pisac.