Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rece opadaja

2 tygodnie do slubu

Polecane posty

Gość urwanie glowy
ania kania mania tez sie zgadzam :):) przywracanie mi wiare w kobiety bo po tym co czytalam wczesniej bylam zalamana ze baby sa takie gluie i naiwne

Gość sdgsdagasdfg
Nie odwoływałam ślubu, bo to byłoby śmieszne. Odwołac ślub, bo facet poszedł na koncert? Chociaż absolutnie Cię rozumiem, ja bym się wściekła. No cóż... rada jest jedna - zawsze są rozwody. W międzyczasie zrób mu dokładnie to samo co on Tobie (tylko przypadkiem go o tym nie uprzedzaj że zrobisz to samo :O po prostu zniknij z domu bez słowa) a potem sobie pogadajcie na spokojnie - niech zobaczy jak to jest, powiedz mu że sobie tego nie życzysz. Powiedz mu też że ślubu nie odwołacie, ale rozwody istnieją.

Gość rece opadaja
on nie wylaczyl tylko nie odbieral ale nieistotne. My nie robimy wesela, bierzemy cichy cywilny slub. Ale koszta byly, ubrania itd, dla nas to sporo. No i mamy oplacona podroz poslubna do cieplych krajow...zaraz po urzedzie :( Jeszcze raz mowie, ze to on chcial slubu, ja iespecjalnie, balam sie bo jestem DDA. Wiec nagle zaczela to byc smycz?

Gość moim zdaniem -
to taki maly bunt, niedlugo slub i moze boi sie ze po slubie to juz nie bedzie mogl robic co chce. wrzuc na luz, nie przesadzaj i nie przesluchuj, wogole to nie przejmuj sie tym. Jeśli nie zaczniesz sie boczyc i przesluchiwac go bedzie bardzo zaskoczony i sam zacznie ci sie tlumaczyc

Gość Ja pikoleeee.......
Autorko, nie wiem czy to smycz czy co. Dla mnie to co opisalas ( a jest to bądź co bądź spojrzenie z Twojej strony) jest niczym innym jak brakiem dojrzałości. To co on zrobil moim zdaniem wynika z charakteru. Jesli bylo tak, ze udawal ze te plecy go bola albo bolaly go ale doszedl do wniosku ze chyba jednak nie tak bardzo jak Tobie powiedzial, to gdyby facet wykazal sie przyzwoitym charakterem to powiedzilaby Ci np. " kochanie spotkalem kumpla, idziemy na browarka a co do plecow to chyba troche przesadziłem-nie bola mnie juz tak bardzo". Co jeszcze jest istotne- TY WYSLALAS GO DO LEKARZA- DO SZPITALA!! Jakim trzeba byc egoista, zeby zamiast do szpitala pojsc na piwo i nawet nie odebrac telefonu od Ciebie, co wiecej TO ON POWINIEN DZWONIC DO CIEBIE!!! Dla mnie ta sytuacja to jakas ściema. Facet po prostu zagrał jak gnojek i nie ma na to usprawiedliwienia , bo CZYNY SIE LICZA A NIE SŁOWA!! I teraz zadaj sobie pytanie, czy zemscisz sie na nim zeby sobie ulzyc i przy okazji jego nauczyc....??a co jesli nie skuma o co chodzi?? Wychowuje to sie dzieci, nie dorosłych. Istnieje cos takiego jak dogadanie sie w pewnych kwestiach i ustalenie zasad a nie wychowywanie faceta. I dobrze ktos tu napisal, ze dzieci mowia gdzie wychodza i kiedy wroca, t samo dotyczy rodziców- to jest dorosle i odpowiedzialne zachowanie.

Gość urwanie glowy
Ja pikoleeee....... jeszcze raz BRAWO BRAWO

Gość Ja pikoleeee.......
Autorko, przepraszam, ze zadam to pytanie ale Ty jako DDA to leczysz sie jakos?? wiem, ze ta "przypadłość" czasami moze zniszczyc relacje miedzy ludzmi. Wiem, ze to delikatna sprawa a z tego co piszesz to jestes spokojna osoba....ale chyba z racji syndrmu DDA musisz miec jakies objawy. Jesli nie chcesz nie musisz odp. ten post troszke z innej beczki.

Gość rece opadaja
ja pikole brawa ode mnie dla Ciebie rowniez! Napisalas to czego ja nie umialam ubrac w slowa. Co do mojego DDA to tak jak pisalam: matka, brat i ojciec (wyjatkowo agresywny alkoholik). NIe leczylam, zapisalam sie na terapie ale z braku czasu nie poszlam (albo nie chcialam pojsc). Ale wiele objawow minelo odkad wyprowadzilam sie z domu i poznalam Jego. Jakos potrafilismy sobie z tym radzic. Teraz przejsciowo mieszkamy u moich rodzicow (do 02.06) i juz nie moge, wszytsko wraca. Ale wiem, ze jak sie wyprowadze bedzie znow lepiej. Co do niego to zachowal sie jak egoista. Plecy maja prawo go bolec bo ma z tym problem, lekarz potwierdzil. Ale zagranie jest ponizej pasa. Zachowal sie jak egoista, cos w stylu "teraz sie lczy impreza, ona sie powscieka i jej minie". Chce sie zemscic zeby zobaczyl jak to jest. Jesli nie zrozumie to juz jego problem.

Gość sylwek____..
Ale bzdury piszecie!!!! :D:D:D:D A z jakiej racji on ma się spowiadać jak jakiś małolat mamusi???? A co to, dorosły facet już nie może się zabawić sam???? Najlepiej pewnie żeby podjechał po królewnę, zaproponował jej wspolny koncert, olał kumpli i pojechał i bawił się tylko z nią, co? :D:D:D Nie znacie facetów, drogie kobietki!!! :D:D Z takim podejściem zostaniecie same!!!

Gość annamarija
znamy,znamy- moj facet (pomijam juz to ze nie pije) nie poszedlby sam na koncert nic nie mowiac-tymbardziej gdy niby cos go boli i wysylam go do szpitala i znam co najmniej kilku facetow ktorzy takze by tak nie postapili.

Gość rece opadaja
Sylwku, z takim podejsciem ty bedziesz sam raczej a nie my. I przeczytaj dokladnie o co mam pretensje do mojego bo na pewno nie o wyjscie samotne na koncert.

Gość urwanie glowy
sylwek____.. My znamy mezczyzn i wiemy sa sa gnoje i porzadni faceci szanujacy kobietu i wiedzacy jakie sa zadady w zwiazku nie my bedziemy same ciebie kobieta kopnie w dupe i wylecisz z hukiem z domu z takim podejsciem i brakiem szacunku do niej zadna nie bedzie chciala miec doczynienia z takim gnojem Widac po twojej wypowiedzi ze nie czytasz ze zrozumieniem

Gość GIM BIM
23 lata temu miałam zupełnie podobną sytuację,tyle,że dowiedziałam się już po ślubie jak było naprawdę.Mój przyszły mąż miał okropne bóle zęba,wyszedł i bawił się na dyskotece.Kiedy to do mnie doszło chciałam unieważnienia małżeństwa.To było ewidentne kłamstwo i jest dla mnie nadal bardzo niemiłym wspomnieniem.Nienawidzę kłamczuchów.No ,ale jak wspomniałam jesteśmy razem już tyle lat i żyjemy w bardzo szczęśliwym związku.Ale boli do dziś...tylko nie tak mocno....A rzucałam obrączką...Nie daję żadnych rad,tak mi się przypomniało,życzę szczęscia.

Gość rece opadaja
slubu raczej nie odwolam bo jestem tchorz i w ogole, kocham go i w gruncie reczy wierze, ze bedziemy szczesliwi....ale wiem, ze musze mu mocno pokazac, ze tak nie moze byc bo inaczej nie zrozumie. No i mam dola a w pracy wszystkie kobietki gadaja o moim slubie :/

Gość heeeeeeeee....
Przede wszstkim przestanmy jako kobiety cackać sie z facetami. Takie twierdzenie, ze facet to drugie dziecko jest niedopuszczalne, dlatego, ze facet to DOROSLY CZLOWIEK. Jesli wykazuje sie brakiem dojrzałości w tego typu przypadkach to znaczy ze nie dorósł. Niestety sa takie kobiety, ktore niańczą facetow i to one robia z nich "wieczne dzieci". Nie mowie o Tobie Autorko. Rozumiem kiedy facet sie cieszy z jakichs tam rzeczy, ktore drugiej stronie moga wydawac sie dziecinne- kazdy ma prawo lubic rozne rzeczy ale w sytuacjach ciezkich, kryzysowych ale w takich jak i Twoja, dorosly czlowiek musi umiec stanac na wysokosci zadania a nie uciekac.

Gość spoko loko
witam nowe członkinie dyskusji i autorkę przede wszystkim! przeczytałam nowe posty dosc pobieznie wiec jesli można powtórzyć? jak sie tłumaczył??:)

Gość spoko loko
autorko! gnebią cie te babiszony tutaj i pranie mozgu robią! tobie trzeba spokoju i trzezwego spojrzenia na sprawe, a nie odwoływania slubu! nie stało sie nic tak karygodnego! nie bede powtarzac moich wczorajszych monologów, ale ty nie masz go wychować! masz nauczyc sie z nim zyc! tak zeby obojgu było dobrze! a do tego niezbedne są kompromisy z dwóch stron! nie tylko wytykanie mu jego bledów, rozpracowywanie ich na czesci pierwsze, triumfowanie kiedy juz stanie na twoim... nie jest sukcesem tez zasłaniac sie dda kiedy ci ktos zarzuca ze zachowujesz sie nie fair! a w pewnym stopniu to robisz.. zastanów sie więc, kogo bardziej teraz karzesz.. jego czy siebie?

Gość wwwwwwwaaa
spoko loko, witaj :) Odwolywac slubu nie bede, musze na spokojne pomyslec. Ale mam zal, tez nie bede sie powtarzac, zobaczymy, dam znac jak cos sie zmieni

Gość rece opadaja
to bylam ja :P to wyzej

Gość rece opadaja
tlumaczyl sie,ze nie slyszal. Ale myslal o mnie caly czas ale bal sie zadzwonic zebym nie krzyczala. Przypomnialam mu,ze mielismy umowe i kilka przypadkow kiedy zadzwonil i bylo ok. Wtedy powiedzial, e wie, ze przegial, przepraszal itd.

Gość spoko loko
no i fajnie! tak jak mowilam, miał chwile luzu od stresu przed slubem i bal sie biadolenia! swoją droga niezła musisz byc w te klocki jesli facet ryzykuje awanturę ze strachu przed "rozmową" hahahaha.. Wybacz mu:) nie stresuj sie! nie ma czym, kazdy popełnia bledy! dlatego wlasnie sroda to twoj dzień! ;) moze i dziecinne, ale jesli on ma prawo do ostatnich podrygów wolnosci, to ty chyba tez, nie?;)

Gość rece opadaja
nie wiem, mi ne chodzi o podrygi wolnosci tylko o brak kontaktu i olewke. Wybacze ale nie tak szybko. ii wlasnie jakby mial awantury to bym rozumiala a to tylko jego wymowka.

Gość spoko loko
sam ci powiedzial ze wolałby awanture niz milczenie.. swoją postawą pokazujesz mu pewnie ze wiecznie cie zawdzi i robi cos nie tak.. osobiscie tego nie toleruje.. sama popełniam bledy, w moim zwiazku jest zasada, ze nie robimy "jazdy" za nieumyslne wybryki.. twoj zrobił to umyslnie, a to juz nie jest fajne.. porozmawiaj z nim dlaczego tak sie dzieje.. chodzi mi o to, ze jesli on ma poczucie ze cie zawodzi (przez twoje zachowanie: nanczenie- "matka polka, a nie partnerka"- tu .."kazałam mu isc do szpitala po tabletkę", pozycje roszczeniową -"dlaczego mnie nie zabrał, nie zainteresował sie, czy moze tez mialam ochote tam isc" i wytykanie niedoskonalosci- "kilka razu juz byla rozmowa na temat odbierania telefonu i meldowania sie- nie z chceci sprawdzania, a z troski, ale zawsze") to ucieka przed konfrontacja zeby sobie tego oszczedzić..

Gość heeeeeeee......
heh....zrobisz Autorko jak uważasz....jak czujesz :) Dla mnie ten koles to tchorz i nic wiecej. Nienawidze klamstwa a mialam kiedys chlopaka, ktory z błahostką potrafil mnie oszukac, patrzac mi w oczy. Dalej traktujecie faceta jakby mial zaraz zostac skuty w kajdany do konca zycia.... a to tylko ślub, chyba on chce tego slubu wiec o co kaman?? Dziwny koles...

Gość agulkabuziaczek
bunt??????? ej sory, ale czy ktoś go do tego slubu zmuszał że aż tak musi się buntować??? NO TO SKORO TAK TO NIECH TEGO ŚLUBU NIE BIERZE, A NIE ŻE BUNT, ZE SIĘ BOI ITD. autorka też się boi (zwypowiedzi widzę że bardziej) i jakoś nie robi takich świństw. My za często tłumaczymy facetów z ich głupich zachowań. czasem tak jest poprostu łatwiej niż zobaczyć całą prawdę i kopnąć gnojka w cztery litery.

spoko loko Oj kobieto kobieto miejmy nadzieje ze z takim podejsciem w sytuacjach tego rodzaju z czasem twoj facet nie zacznie na ciebie lac i przestanie cie szanowac az w koncu wlezie ci a glowe. wydawalo mi sie ze dzisiaj kobiety juz sa bardziej myslace niezalezne znaja swoja wartosci wymagaja okreslonego zachowania i nie traktuja facetow jak bezmozgie niedorozwiniete dzieci ktore trzeba tlumaczyc. widac archaizmy w postepowaniu jeszcze sie utrzymuja cale szczescie jestes wyjatkiem na tym topicku i inne dziewczyny prawdilowo reaguja. Miejmy tez nadzieje ze autorka nie da sobie w kasze dmuchac i poslucha wiekszosic nie ciebie. i na koniec _ faceci wlasnie zachwuja sie tak jak autorka pisze przez takie kobiety jak ty i akceptacje takiego zachowania poblazanie tlumaczenie

spoko loko I skoncz juz z uciekaniem od problemow konfrontacji itd. to jest dorosly chlop a nie 2 letnie prr. Robisz z tego faceta jakiegos skazanca ktory w kajdanach podaza na rzez i ostatnia wola byla chwila wolnosci i niedojrzale zachowanie. Nikt go do tego slubu nie zmusza i ciagle tu wszystkie powtarzaja jak mantre jak on twoim zdaniem tak sie boi tak potzrebowal wolnosci to widac to nie jest dla nieog moment na slub. Niedojrzalosci braku gotowosic do malzenstwa sie nie udprawiedliwia. dla mnie jestes z tego rodzaju kobiet: no on jest dobry jak mnie nie bije, jasne ze nie jest w porzakdu ze mnie oklada porozmawiam z nim na pewno mial gorszy dzien w pracy albo zle sie poczul i sobie musial ulzyc, podrocze sie z nim podasam ale potem wszystko wroci do normy na pewno mial pwod zeby mnie zlac moze to byla moja wina

spoko loko I troska o 2 czlowieka kiedy sie meczy jest chory nie jest nianczeniem i robieniem z siebie matki polki tylko przejawem milosci i patrnerstwa tak wlasnie partnerstwa bo partnerzy troszcza sie o siebie juz widze jak twoj facet zwija sie z bolu a ty nawet na pogotowie nie zadzownisz bo on nie chce wiec nie bedziesz go nianczyla az w koncu facet zejdzie z tego siwata na twoich oczach zastanow sie nad soba kobieto

spoko loko musze sobie jeszcze popisac bo mnie wnerwiasz jak nikt inny na tym forum postawa roszczeniowa bo autorce zrobiloby sie milo gdyby jej przyszly maz zapytal ja czy zechcialaby sie z nim wybrac - no bozesz jakie te kobiety to jedze bo chca zbey facet sie nimi interesowal .... a mnie sie wydawalo ze wlasnie na tym zwiazke polega ze nie jestem Ja Ty tylko My i jak ja gdzies ide to pytam czy 2 strona ma ochote ewentualnie informuje ze to jest wyjscie w scislym gronie meskim damskim Nie wiem kobieto skad czerpiesz wzorce na zwiazek bo ja dookola widze ze ludzie tak wlasnie sie zachowuja w zwiazkach ZAWSZE pytaja partbnera czy ma ochote na wyjscie jesli sie ktos gdzies wybiera. I jeszcze ci cos powiem moj maz nawet pyta czy moze wyjsc ale nie dlatego ze ja mu kaze ze jest pantoflem poprpstu intereuje sie mna nami i pyta bo chce wiedziec czy bedzie mi potrzebny wieczorem czy bedziemy jechac na zakupy czy cos trzeba jeszcze zalatwic gdzies pojechac.A nie obraca tylek wszyskto w powazaniu bo ksiaze chce sie zabawic Jak chce sie bawic bez odpowiedzialnosci dojrzalosci poszanowania 2 strony to niech pozostanie kawalerem i wolnym facetem

Gość rece opadaja
No wlasnie Dzbanku, ja mam podobne podejscie...powiem tak. Po 1: nie "kazalam" mu isc do szpitala tylko widzialamm, ze go boliwiec doradzalam zeby poszedl po zastrzyk. Po 2: on nie mial awantur jesli poinformowal mnie gdzie jest. Po 3: nie bylo u nas meldowania sie tylko zwykle powiadomienie "nie czekaj, bede pozniej" i nie uwazam zeby to bylo cos zlego. I jeszcze wy ciagle piszecie o tym slubie, ze to przez to. Dziewczyny uwierzcie, ze nie! nie umiem tego racjoanalnie wytlumaczyc, ale WIEM. U nas nic nowego, kontakty chlodne z mojej strony. On przepraszal kilka razy. Nie robie celowego focha, po prostu ja rzadko sie wsciekam, ale jak juz to musi mi przejsc zebym byla normalna. Bede tu pisac jak dalej idzie, tak naprawde to wszystkie jestescie wielkie :d