Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pewien miły pan?

Być kobietą... No właśnie, co oznacza teraz być kobietą?

Polecane posty

I kobieta nie rozumie tylko oddaje się emocjom. :D

Gość Mrs Good
"A skąd przekonanie, Pani Gót, że emerytura kobiety jest niższa, niż mężczyzny?" - chociażby tutaj :)

Gość Anastazy Sęczny
Więc Ty, Obiektywna, nie potrzebujesz przyzwolenia? Więc o co Ty kruszysz ze mną kopie? Robisz, co chcesz i z kim chcesz. Pracujesz, gdzie chcesz i za ile chcesz. Prowadzisz uprawę seksu z jednym panem albo wieloma? A nawet z kobietą albo jeżozwieżem? Ktoś Ci tego zabrania? Czujesz się w czymś ograniczana? Jesteś kowalką własnego losu.

Gość Obiektywna1234
Czyli można powiedzieć, że należysz do tych męzczyzn, którzy nie potrafią prostać roli ojca i głowy rodziny:) I dlatego włąśnie świat potrzebuje kobiet zdecydowanych, potrafiących radzić sobie w każdej sytuacji, dbających nietylko o sibie ale i swoich najbliższych! Inaczej przy współczesnym mężczyznie (oczywisćie nie uogólniam) rodzina byłą by tylko i wyłącznie obrazem biedy i patologii:)

Gość Mrs Good
Bycie kurą domową to zajęcie szlachetne, ale ryzykowne.

Gość Obiektywna1234
kazdy jest kowalem swojego losu, nawet Ty:) Tak robie to co chce, bo nie przyzwoliłam mężczyznie manipulacji swoim życiem! Pracuje tam gdzie chce, za tyle ile chce, uprawiam sex z 1 mężczyzną bo tego chce, pisze na tym forum bo tego chce.....:)

"Zarabiam tyle ile chcę." To chyba brawura?

Gość Anastazy Sęczny
Kobieta jest kowalką, nie kowalem własnego losu. Tak jak kobieta nie jest psychologiem, ale psycholorzką, nie jest psychiatrą, ale psychiatrką, nie jest traktorzystą, a nie traktorzystą.

Gość Anastazy Sęczny
(Obiektwyna? A okopowe z iloma mężczyznami uprawiasz?)

Gość Anastazy Sęczny
zarabiasz, Brómie, ile chcesz. Jeśli uważasz, że zarabiasz za dużo, bądź za mało, możesz rozwiązać umowę.

Hmm... Ale jeść się chce każdego dnia.

Gość Anastazy Sęczny
Jasne, jasne, dzięki postępowi, rodzina staje się miejscem, z którego wypleniono ciemnotę i patologię, nie to co kiedyś. Wystarczy popatrzyć po zachowaniu gówniaerstwa w pierwszym lepszym tramwaju, kiedy na przystanku wsiada staruszka...

Gość Anastazy Sęczny
To znajdź sobie takie zajęcie, Brómie, które Ci to zagwarantuje. Co, ew. kto stoi temu na przeszkodzie? Marsjanie? Czy może niekorzystne stężenie oparów na Saturnie?

Gość Obiektywna1234
Przerost formy nad trescią: psycholożką;) Ale cóż moze wiedziec osobnik płci męskiej o ortografi, któremu brakuje argumentów;) No cóż.. przecież to tylko mężczyzna;) Pod względem językowym w słowach psycholożka, socjolożka, politolożka itp. nie należy się dopatrywać za wszelką cenę nieprawidłowości. Są zbudowane poprawnie, tzn. w ten sposób, że do nazw męskich psycholog, socjolog, politolog dodano przyrostek -ka, będący typowym wykładnikiem żeńskości, a g przeszło w ż. Jednak językoznawcy uważają owe formy za niewskazane w polszczyźnie ogólnej „ze względu na brak akceptacji społecznej dla takich nowotworów o zakończeniu -ożka, i dlatego nie wprowadzili ich na razie do słowników. Masz dokształć się;)

Opary na Sturnie negatywnie wpływają na krzaki jaśminu.

Gość bo kiedyś wychowywaniem
dzieci zajmowali się rodzice i szkoła, a teraz wychowawcą jest internet

Gość Obiektywna1234
Kurde nie jeżdze tranwajem bo, hmm..robie to co chce, stać mnie na samochód bo mam prace taką jak chcę, a Ty pewnie też jezdzisz transportem miejskim bo tego chcesz:) Albo nie widziałęś to w wiadomosciach, ale przeciez nie masz telewizora, bo tak chcesz:)

Gość Anastazy Sęczny
:-) Swoją drogą, jestem mocno zaciekawiony, kiedy wreszcie jakaś kobieta wymyśli choć jedną dyscyplinę, do uprawy której przez mężczyznę można będzie używać rzeczownika rodzaju męskiego...:)

Gość Anastazy Sęczny
(Jak widać, Brómie, nie tylko na krzaki jaśmunu.)

Co stoi temu na przeszkodzie? Różne okoliczności bardziej lub mniej obiektywne. Ale najbardziej na przeszkodzie stoi to, że jestem kobietą. :) W głowie jestem kobietą. :(

Gość Anastazy Sęczny
No tak, bo teraz dla kobiety jest priorytetem, żeby dorównać mężczyźnie, a najlepiej go przewyższyć, zamiast z czułością pochylać się nad kolebką własnego dziecka... Kompletna dewiacja.

Gość Anastazy Sęczny
Powiada się, że kobieta jest intelektualnie równie sprawna jak mężczyzna. Ciekawe więc dlaczego do tej pory kobieta nie upomniała się o interpłciowe rozrgrywki szachowe oraz brydżowe?

Gość bo kiedyś wychowywaniem
zresztą patologie były zawsze. Jeśli kiedyś nie widziałeś w tramwajach rozwydrzonej młodzieży to pewnie dlatego, ze nie jeździłeś tramwajami lub mieszkałeś w innej dzielnicy. Ja mieszkałem kiedyś na warszawskiej Pradze Północ, teraz mieszkam na Ursynowie i tutaj przez 5 lat nie widziałem takiego gówniarstwa jak tam w czasie jednego przejazdu tramwajem.

Gość Anastazy Sęczny
Kobietą, Brómie, czyli kim? "Kim jesteś, kobieto"?

Gość Obiektywna1234
Tak, to jest dewiacją! Ale jak męzczyzna maluje się, chodzi do fryzjera, zakłąda kobiece buty, bluzki to jest super;)

Gość Obiektywna1234
"dlaczego do tej pory kobieta nie upomniała się o interpłciowe rozrgrywki szachowe oraz brydżowe?" Bo kobieta ma aspiracje, zainteresowania, hobby i nie ma czasu na nudne, nic nie wnoszące w zycie rozrywki męskiego pokroju

Myślisz, że to tak łatwo i prosto powiedzieć kim jestem?

Gość Anastazy Sęczny
A kto powiedział, Obiektywna, że jest super? Ja? Ale wychyl Ty się za okno i popatrz, co się dzieje. Zapewne ujrzysz rzesze facetów w najprzeróżniejszym wieku popylających przez miasto w kieckach i powłóczystych szatach...

Nie jestem pewna czy w szachach i bryżu jest podział na płeć. Odnoszę wrażenie, że nie.