stokrotka3333 0 Napisano Czerwiec 1, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlotte300392 0 Napisano Czerwiec 1, 2010 Zależy jak długi masz cykl. Jeśli 28 dni i więcej to na 99 % niepłodne. A jeśli poniżej 28 dni to mogą być już płodne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość google nie gryzie.... Napisano Czerwiec 1, 2010 tu masz kalkulator, ale pamietaj ze to tylko orientacyjnie bo cykle nigdy nei satakie same;) http://magazyn.netmama.pl/serwisy/kalendarz-owulacyjny/wynik/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlotte300392 0 Napisano Czerwiec 1, 2010 Dlaczego cykle nie są nigdy takie same? a jak ktoś ma regularne, to co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość google nie gryzie.... Napisano Czerwiec 1, 2010 a skad wiesz ze i ten aktualny bedzie regularny? Ze owulacja nie wypadnie w inny dzien? Nigdy nie mozna byc tego pewnym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlotte300392 0 Napisano Czerwiec 1, 2010 No ok, ale cykle mam regularne od 5 lat. Zawsze takie były. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość google nie gryzie.... Napisano Czerwiec 1, 2010 nigdy nie mow nigdy;) swoja droga gratuluje regularnych cykli:) mi zostaje tydzien stresu w oczekiwaniu na pozytywny wynik testu ( bo mam nadzieje ze taki bedzie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Czerwiec 1, 2010 Regularnosc okresu nie zalezy od fazy lutealnej(po owulacyjnej ) poniewaz w kazdym cyklu trwa tyle samo dni ( ok.14-16 dni) i jest niezmienna, natomiast wszystkie opoznienia badz przedluzenia cyklu odpowiedzialna jest faza folikularna bo w przeciwienstwie do llutealnej jest zienna w zaleznosci kiedy bedzie owu. Faza lutealna jest nazywana faza bez wzglednej bezplodnosci natomiast folikularna zw. na to ze moze byc zmienna nazywana jest faza wzglednej bezplodnosci.Jest tak poniewaz istnieje duze ryzyko zajscia w ciaze kochajac sie na poczatku cyklu( nie zaleznie od jego calej dl.) bo nigdy nie wiadomo kiedy moze byc owulacja a plemniki w dobrych warunkach moga czekac na jajeczko nawet 5 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Czerwiec 1, 2010 zapomnialam napisac ze faza folikularna to jest przedowulacyjna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlotte300392 0 Napisano Czerwiec 2, 2010 google nie gryzie a ja dziś robię test i mam nadzieję, że wyjdzie negatywny ... a Tobie życzę pozytywnego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość google nie gryzie.... Napisano Czerwiec 2, 2010 nie dziekuje, zeb nie zapeszc:P ale mow jak tam Twoj wnik:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ffdds Napisano Czerwiec 2, 2010 Owulacja wypada 14 dni przed miesiaczką ..czyli średnio w połowie cyklu...jesli masz krótkie cykle, a długie miesiączki, to dni płodne mogą być już kilka dni po miesiaczce... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlotte300392 0 Napisano Czerwiec 3, 2010 google nie gryzie Mój negatywny !:P Aczkolwiek nie wiem czy do końca mu ufać, bo zrobiłam go o godz. 11, czyli nie z porannego moczu. No i to było kilkanaście dni od stosunku w którym mogło dojść do zapłodnienia, ale tylko 6 dni po owulacji. Ale pisało na nim, że wykrywa nawet 6 dniową ciążę, więc może i jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miskaaaaaaaaaa Napisano Czerwiec 3, 2010 a ja w pierwszą ciążę zaszłam w 14 dc a w drugą w 9,dwa dni po okresie cykle mam28,29 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach