Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotka3333

zaraz po okresie pare dni są dni płodne czy nie?

Polecane posty

Gość google nie gryzie....
a skad wiesz ze i ten aktualny bedzie regularny? Ze owulacja nie wypadnie w inny dzien? Nigdy nie mozna byc tego pewnym

nigdy nie mow nigdy;) swoja droga gratuluje regularnych cykli:) mi zostaje tydzien stresu w oczekiwaniu na pozytywny wynik testu ( bo mam nadzieje ze taki bedzie)

Regularnosc okresu nie zalezy od fazy lutealnej(po owulacyjnej ) poniewaz w kazdym cyklu trwa tyle samo dni ( ok.14-16 dni) i jest niezmienna, natomiast wszystkie opoznienia badz przedluzenia cyklu odpowiedzialna jest faza folikularna bo w przeciwienstwie do llutealnej jest zienna w zaleznosci kiedy bedzie owu. Faza lutealna jest nazywana faza bez wzglednej bezplodnosci natomiast folikularna zw. na to ze moze byc zmienna nazywana jest faza wzglednej bezplodnosci.Jest tak poniewaz istnieje duze ryzyko zajscia w ciaze kochajac sie na poczatku cyklu( nie zaleznie od jego calej dl.) bo nigdy nie wiadomo kiedy moze byc owulacja a plemniki w dobrych warunkach moga czekac na jajeczko nawet 5 dni.

nie dziekuje, zeb nie zapeszc:P ale mow jak tam Twoj wnik:)

Gość ffdds
Owulacja wypada 14 dni przed miesiaczką ..czyli średnio w połowie cyklu...jesli masz krótkie cykle, a długie miesiączki, to dni płodne mogą być już kilka dni po miesiaczce...

google nie gryzie Mój negatywny !:P Aczkolwiek nie wiem czy do końca mu ufać, bo zrobiłam go o godz. 11, czyli nie z porannego moczu. No i to było kilkanaście dni od stosunku w którym mogło dojść do zapłodnienia, ale tylko 6 dni po owulacji. Ale pisało na nim, że wykrywa nawet 6 dniową ciążę, więc może i jest ok.

Gość miskaaaaaaaaaa
a ja w pierwszą ciążę zaszłam w 14 dc a w drugą w 9,dwa dni po okresie cykle mam28,29 dni