Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroplabeskidu0011

kto mieszka w u.k a studiuje w Polsce?

Polecane posty

Gość kroplabeskidu0011

Chce sie przeprowadzic do u.k a dokladnie do Reading Kto? studiuje w Polsce czym jezdzicie ile kosztuja bilety czy ktoś jezdzi z przewoznikami? Jeszcze ejdne pytanko? Jak wygląda otworzenie firmy w u.k czy są jakieś problemy ?

Gość kroplabeskidu0011
nikt nie stdiuje w pl? :(

Gość no jak nic
ja akurat nie studiuje w pl.ale moje ciotka wyklada na uniwersytecie wrocalwski i mi mowila ze sa takie osoby ktore mieszkaja w uk a studiuja w pl. dla mnie to byloby zbyt meczace. autobusem podroz trwa 24 godziny (do wrocka), a samolet niecale 2 godziny ,ale trzeb liczyc czas na dotracie do i z lotniska i byciem ok 1 przed wylotem.... mi przewarznie wychodzi 8 godzin . zalozenie firmy jest o wieleeeeeeeele prostsze niz w pl. wypelnia sie chyba tylko jedna ktroka aplikacje.

Gość kroplabeskidu0011
czyli nie ma problemu z zalozeniem firmy ?Ile dostaje sie pieniedzy na otwarcie biznesu?Chce założyć Gabinet kosmetyczny

Gość bele de jour
jak to ile sie dostaje na otwarcie biznesu?? Sponsora szukasz?? To daruj sobie uk

Gość no jak nic
zukaj sobie na google.co.uk cos o grant ...z tego co wiem jak ma sie ponizej chyba 25 lat to moze cos ci sypna....

Gość :D:D:D
Poszukaj w googlach i pójdź do job centre, na pewno coś dostaniesz. Moja koleżanka dostała ok 70000 funtów na założenie firmy, a moja siostra dostała też 3 pracowników (na 2 lata chyba). Znam tez jednego gościa, co dostał dwa lokale w centrum Londynu na własnośc na założenie firmy. Genralnie bardzo dużo ci się nalezy na założenie firmy. Możesz nie mieć w ogóle własnych oszczędności ani pomysłu na biznes, w urzędzie ci pomogą,

Gość jetgasga
Nie sciemniajcie dziewczynie :D WIecie ze dzwoni tylko nie wiecie gdzie :D Sprawdzcie sobie dokladnie kto kwalifikuje sie do pomocy z otworzeniem firmy. Bo niestety nie Poleczka przyjezdzajaca raptem do UK :D

Gość kroplabeskidu0011
To moze niech sie wypowiedzą ci co mają firm :)

Gość kroplabeskidu0011
i co byly problemy przy zakładaniu firmy?

absolutnie nie wystarczy się zarejestrować i mieć dobrego księgowego i po sprawie

Gość :D:D:D
Jetgasga ja tam wiem, gdzie mi dzwoni, nie zauważyłaś, że sobie jaja robię. Uwierzyłaś, że ktos na serio pisze o dwóch lokalach w centrum Londynu? :D

Ja mieszkam w UK, w marcu skończyłam studia na PUW, w Polsce. Od października zaczynam magisterskie na tej samej uczelni. Nauka w systemie eksternistycznym, wspomagana e-learningiem, na większości kierunków możliwe praktyki na miejscu, w UK.