Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbyhynyhn

dlaczego mezczyzni bija swoje kobiety?

Polecane posty

Gość ijohfeALHNK
a i co w ogóle wyniknie z tego że ktoś na tym forum wykaże się choćby cząstkową wiedzą o feminizmie, skoro nic to nie zmienia? wiecie problem przemocy dotyczy kobiet które o feminizmie nie mają żadnego pojęcia i w tych wypowiedziach widzą co najwyżej domniemane wąsy

fru fru, nie uwazasz, że wszelkie inicjatywy, które zmierzają do poprawienia bytu kobiet trzeciego świata nie sa znane zwykłym ludziom? No może kilka, ale takich ogólnych nie tylko dla kobiet jak gates czy maitri, ale przeciętny człowiek nie ma na co dzień styczności z takimi fundacjami, na billboardach jest mnóstwo nowych kosmetyków, wakacje, kredyty, cała ta plastikowa otoczka, ale jeśli ktoś sobie tak żyje w europie, w polsce, i nie interesuje go nadto świat, to nigdy się nie dowie, że na świecie jest tak przerażający wyzysk np. Skąd może wiedzieć że ma kupować produkty fair trade a nie kupować np unilever? Fru fru, nie uwazaj mnie za feministkę nienormalną, bo taka nie jestem. Sądzisz, że kobieta bita przez męża powinna wystąpić o rozwód i podarować swojemu małżonkowi domek wraz z gospodarstwem i swoimi rodzicami. Brawo. Nie znasz realiów życiowych, nie wszystko załatwisz pójdąc do urzędu.

"ja osobiscie gdybym sie urodzila w islamie to bym wolala popelnic samobojstwo + powiedzmy dodatkowo morderstwo meza, niz tak zyc jak one zyja." gdybyś sie urodzila w islamie to byś tak żyla jak one zyją i nawet byś nie pomyslała że mozesz życ inaczej. kwestia wychowania. "jestem ciekawa jakie formy działań powinny waszym zdaniem podejmować te osoby medialne?" no nie wiem, Szczuka pewnie zdaniem niektórych powinna kazda wypowiedz o ksiazce konczyc zdaniem "...a mezczyzn należy zgnębić bo to gorsza płeć" :D coś jak katonowskie "...Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!" tylko co to da?... a swoją drogą - Szczuka robi o wiele wiecej niż sie Króliczkowi wydaje. ijohfeALHNK - trywialnie ale - gratuluję wyzwolenia się :)

Gość króliczeeeeeeeeekkkkkkkkk
frufru- tak, masz racje, ja rowniez jestem zwolenniczka partnerstwa w zwiazkach, bardziej chodzi mi o to, ze kobiety z gory skazuja sie na pozycje uległą- bo jesli kobieta powie ze chce dominowac, ze faceci sa tacy i owacy to sie ja wyzywa od niedorżnietych głupich bab, i w ogole swiete oburzenie ze powie cos złego na facetów, natomiast na szowinizm meski godzimy sie bez mrugniecia okiem, spojrz ile tego na roznych forach, opinie- "baby sa takie i owakie, kobieta po 40stce nadaje sie tylko do trumny, baby sa glupie, baby to szmaty, dziwki, baby to kaszaloty , cieszcie sie ze zyjecie w polsce i dalismy wam rownouprawnienie, bo muzulmanki tego nie maja" itp

Gość fan incestu
" Sądzisz, że kobieta bita przez męża powinna wystąpić o rozwód i podarować swojemu małżonkowi domek wraz z gospodarstwem i swoimi rodzicami." prosiłbym o wyjaśnienie

Kobiety islamskie wręcz bronią swej wiary i przekonań, ostatnio czytałam, jak to w tych swoich czadorach kobiety protestowały, że nie chcą zawyżenia wieku młodych dziewczyn, od którego rzekomo mogłyby wziąć formalnie ślub. Także, niektóre tradycje są tak silne, że chociażby cie rytualnie ze skóry obrywano, byłabyś jej wierna.

Gość fan incestu
@króliczeeeeeeeeekkkkkkkkk piszesz tak jakby na facetów spływał sam miód z waszej strony

"fru fru, nie uwazasz, że wszelkie inicjatywy, które zmierzają do poprawienia bytu kobiet trzeciego świata nie sa znane zwykłym ludziom? No może kilka, ale takich ogólnych nie tylko dla kobiet jak gates czy maitri, ale przeciętny człowiek nie ma na co dzień styczności z takimi fundacjami, na billboardach jest mnóstwo nowych kosmetyków, wakacje, kredyty, cała ta plastikowa otoczka, ale jeśli ktoś sobie tak żyje w europie, w polsce, i nie interesuje go nadto świat, to nigdy się nie dowie, że na świecie jest tak przerażający wyzysk np. Skąd może wiedzieć że ma kupować produkty fair trade a nie kupować np unilever?" w dzisiejszych czasach? w dobie internetu, wolnych mediów, szału informacynego? osoba niedoinformowana pozostaje niedoinformowana na wlasne życzenie i przez wlasne lenistwo i bezmyslnośc. "Fru fru, nie uwazaj mnie za feministkę nienormalną, bo taka nie jestem." zmartwie Cie. uwazam ze wcale nie jestes feministką. "Sądzisz, że kobieta bita przez męża powinna wystąpić o rozwód i podarować swojemu małżonkowi domek wraz z gospodarstwem i swoimi rodzicami. Brawo. Nie znasz realiów życiowych, nie wszystko załatwisz pójdąc do urzędu." jesli uwazasz ze bicie się z męzem załatwi COKOLWIEK na dłuższą mete, żeby nei pwoeidziec ze na zawsze to gratuluję :D

fan incestu, opisałam kobiete, która mieszka na wsi, jej rodzice przepisali dom jej męża, podczas gdy on regularnie ją bije. Rodzice nie wtrącają się w sprawy córki, i jak ona ma sobie z tym poradzić? Bo od męża uwolnić się przez rozwód to niemożliwe.

"tak, masz racje, ja rowniez jestem zwolenniczka partnerstwa w zwiazkach, bardziej chodzi mi o to, ze kobiety z gory skazuja sie na pozycje uległą- bo jesli kobieta powie ze chce dominowac, ze faceci sa tacy i owacy to sie ja wyzywa od niedorżnietych głupich bab" bo nie chodzi o to żeby przejąc dominację! chodzi o to żeby doprowadzić do równości... "i w ogole swiete oburzenie ze powie cos złego na facetów" budowanie wartości swojej płci nie polega na deprecjonowaniu drugiej. nie chodzi o to żeby deptac facetów tylko zeby NIE POZWOLIC DEPTAC babek. "natomiast na szowinizm meski godzimy sie bez mrugniecia okiem" kto sie godzi tens ie godzi. jak sobie poscielesz tak sie wyspisz. "spojrz ile tego na roznych forach, opinie- "baby sa takie i owakie, kobieta po 40stce nadaje sie tylko do trumny, baby sa glupie, baby to szmaty, dzi**i, baby to kaszaloty , cieszcie sie ze zyjecie w polsce i dalismy wam rownouprawnienie, bo muzulmanki tego nie maja" itp" nie obchodza mnie forumowe wypowiedzi sfrustrowanych małolatów. pozatym sadzisz ze jak kobiety zaczna sie zachowywac w ten sposob wzgleem emzczyzn to to cos da?... bedzie lepiej?... zaczną nas szanowac?... wątpię.

fru fru, Nie powiedziałam, że ta kobieta miałaby się bić z mężem, ale że nie może dobrowolnie stawać się ofiarom przemocy. Podczas gdy Ty zaproponowałaś rozwód, jakby to cokolwiek zmieniło w jej życiu... Tak, w dobie internetu 3/4 jak nie więcej ludzi nie wie o tym, co napisałam... przeprowadź wywiad środowiskowy i sama się przekonasz.

Gość fan incestu
@Pieprzona Feministka no przyznaję nie czytałem dokładnie ale należy rozgraniczyć przypadki szczególne i ogólny zarys. przecież nie jest tak że odchodząc od faceta z powodu przemocy w rodzinie zostaje one z niczym

"fan incestu, opisałam kobiete, która mieszka na wsi, jej rodzice przepisali dom jej męża, podczas gdy on regularnie ją bije. Rodzice nie wtrącają się w sprawy córki, i jak ona ma sobie z tym poradzić?" no ciekawe jaką Ty masz dla niej propozycję?... "Bo od męża uwolnić się przez rozwód to niemożliwe." mozliwe. trudne, ale mozliwe. nikt nie mowil ze bedzie latwo, ale na pewno warto.

Gość fan incestu
ludzie wstawiajcie małpki @ przed nickami bo już się pogubiłem :P

Może Ty wyciągnij do tej kobiety pomocną dłoń, Feministko. Pójdź, porozmawiaj, powiedz, gdzie może zwróciś się o pomoc. Może zacznij rozmawiac z mężem tej kobiety? Może z jej teściami? CO tam pisac u unleverze, skoro za płotem kobieta przeżywa koszmar. I to na twoich oczach. Wiesz o tym. Po co Ci jechać gdzieś w świat uświadamiać Muzułmanki.

fru fru, jeśli chociażby dostałaby papierek że nie są małżeństwem, to dom jest jego, pewnie rodzice mogą mieszkać do śmierci w nim, więc córka zostałaby z nimi, oraz ze swym ex:) myślisz ze cokolwiek by się zmieniło? A może stałby się cód, babka poszłaby zamiatać w pobliskiej piekarni i dostawała na ręke 3000zł/mies, wyprowadziła się i wynajęła mieszkanie w mieście? Ja zaproponowałam, żeby mąż dostał za swoje i siedział cicho, bo póki żona się tak daje, to on będzie sobie bił.

"Może Ty wyciągnij do tej kobiety pomocną dłoń, Feministko. Pójdź, porozmawiaj, powiedz, gdzie może zwróciś się o pomoc. Może zacznij rozmawiac z mężem tej kobiety? Może z jej teściami?" juz to zaproponowałam. moze weź ją do siebie, żeby nie musiala mieszkac z mezem, pomóz finansowo, znajdz prace, pomoz przy dzieciach, wesprzyj przed sądem, bądz swiadkiem z jej strony?... przeciez wiesz co tam sie dzieje. małe gesty często mogą bardzo wiele zmienić. trzeba tylko miec odwagę.

"Ja zaproponowałam, żeby mąż dostał za swoje i siedział cicho, bo póki żona się tak daje, to on będzie sobie bił." a ja Ci wytłumaczyłam że jak ona uderzy jego, to on ja tak spierze że kobieta wyląduje w szpitalu albo na cmentarzu. a jak ktoś go spierze za niego - cóż, przez całe życie obronców przy boku miec nie bedzie. predzej czy pozniej zostanie sama z mężulkiem, a wtedy on ją spierze za wszystkie czasy. i tez wyląduje w szpitalu albo na cmentarzu. raka trzeba wyciąć. nieusunięty radykalnie prędzej czy póxniej podniesie łeb i Cię zniszczy.

"brum, nie mam na myśli konkretnego przykładu, tam gdzie mieszkałam są ich setki." tak, tak. znow gadanie.

Gość fan incestu
a ta pani rodziców nie ma ?

Czyli od samego rana karmisz nas wymyśloną historią.

Gość ijohfeALHNK
no właśnie forsuje się ustawę o eksmisji... ja bym się wyniosła i skurwysynowi wystawiła rachunek za najem. tyle problemem jest brak wiedzy n/t stanu prawnego- sytuacja zmienia się rok rocznie , jeden nowy zapis wyklucza stary... dlatego wyjściem jest kontakt z prawnikiem plus kampanie społeczne- uwierzcie lub nie- wiele dzieciaków dowiedziało się że w ich domu jest zle po kampani kocham nie biję zmiany społeczne buduje się latami, począwszy od prawa a skończywszy na kształtowaniu norm etycznych w szkołach a nawet związkach wyznaniowych widzicie przemoc nie przestanie istnieć dopóki bedziemy ignorować posiniaczone kobiety na ulicach, wiem coś o tym. Polacy są mistrzami ignorancji, wiele razy krzyczałam, wołałam, latałam po urzędach i instytucjach pomocowych z twarzą strzaskaną tak że nie było miejsca które byłoby nie tknięte, na policji musiałam krzykiem i znajomością prawa egzekwować by funkcjonariusz podejmował czynności... w sądzie na dodatek musiałam się tłumaczyć z domniemanej narkomanii, wzajemności, a nawet autoagresji... trwało to lata, zanim doszło do trywialnego wyzwolenia przeszłam przez piekło polskiej mentalności, i nie wiem co było gorsze... mentalność czy bicie anegdotka na temat znieczulicy społecznej: kiedyś w ferworze złości mój były złapał mnie za włosy, i ciągnął za nie jak szmatę po ulicy, przyciskał przy tym moją twarz do betonu chcąc mnie oszpecić... ciągnął tak jakieś 100 metrów a ja krzyczałam o pomoc. przechodzili ludzie, jechały samochody, a on zwyczajnie otworzył swoją furtkę i wciągnął mnie do środka domu by tam skopac i zgwałcić... może pogadamy o przemocy? co byście jeszcze zrobili zza tych waszych komputerków?

frufru więc nie ma rozwiązania i kobieta jest skazana na takiego mężusia. Jedyne co może zrobić to dobrze wychować dzieci(jeśli jest to możliwe przy takim tatusiu) i liczyć w przyszłości na ich pomoc.

Gość króliczeeeeeeeeekkkkkkkkk
a propos tej kobiety ze wsi gdzie mieszka Feministka- az dziw bierze ze rodzice przepisuja dom nie na corke tylko na jej meza, no ale rozne sa cuda na swiecie wiec nawet nie jestem bardzo zdziwiona:D no dobrze, a wiec ja mam rozwiazanie dla tej kobiety: fakt, dom jest wlasnoscia jej meza, ale: 1. jezeli nie maja podpisanej intercyzy, wowczas w razie rozwodu majatek jest dzielony na pół, a wiec kobieta wychodzi po rozwodzie z polowa majatku 2. maz bedzie musial po rozwodzie placic alimenty na dzieci, oraz jesli zona nigdy nie pracowala- na nia sama 3. nalezy powiadomic policje, taki pan za znecanie pojdzie za kratki 4. NALEZY TO WSZYSTKO USWIADOMIC TEJ KOBIECIE BO ONA PEWNIE O TYM NIE WIE!!!

Gość fan incestu
no proszę i nie trzeba wyjeżdżać do afryki

ijohfeALHNK - byłam kiedyś świadkiem takiego wydarzenia. Nie tylko świadkiem. Chłopak szarpał dziewczynę. Zaczął ją kopać i bić na ulicy. Zareagowałam. Zanim do pomocy właczyli się inny przechodznie, dostała nie tylko na ale i ja. Ktoś wezwał Policję. Dziewczyna nie chciała wnosić oskarżenia, ja tak. Przykro mi, że w Twoim przypadku nikt nie zareagował ale nie zawsze tak jest.