Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmora czapowa

Czapka - zmora polskich niemowląt

Polecane posty

Gość ynka
tak jak w lato to dziecku założyć coś cienkiego tak by słońce nie zaszkodziło ale to przegrzewanie to tragedia wtedy dziecko spocone i się męczy...aż zal takich dzieci..

Gość pillou
może takie czapeczki będą chciały nosić Wasze dzieci?:)))www.pillou.pl

Gość gość
A mnie dosłownie szlag trafia jak widzę w czasie obecnych upałów (50 st w słońcu) malutkie roczne bądź młodsze dzieci w wózku bez czapki, bez jakiegokolwiek nakrycia głowy! Siedzą w wózku prażąc główkę w upale i to w samo południe a rodzice chyba tylko czekają na ich udar głowy!!! Masakra i powiem, że w to lato zdaża się to nagminnie:( Sama mam 2 letnie dziecko i nie wyobrażam sobie wyjścia z synkiem na dwór nawet późnym popołudniem bez chociażby chustki na głowie. A dodam, iż ma on bujną czuprynkę, a dzieciaki o których piszę to w większości przypadków wręcz odwrotnie. Apeluję zatem do rodziców- zastanówcie się czy aby wszystko przygotowaliście wychodząc na spacer w upał 1. Nakrycie głowy! 2. Picie! 3. Nałożony krem przeciwsłoneczny!

Gość gość
Moja ma niecałe 5 miesięcy i już od dłuższego czasu nie miala czapki na głowie. W wózku z gola głową. Jak na dworze jest na rękach ale w cieniu to też. Tylko na słońcu ma kapelusik który odrazu zakrywa też kark zwłaszcza że ona w wózku prawie cały czas na brzuchu jest bo na plecach nie chce a wtedy nogi ma pod budą a głowę z drugiej strony bo w miejscu nóg gondola niższa i lepiej widzi. Jakoś nie wyobrażam sobie żeby na słońce ja wziąć z gola głową.

Gość gość
Takie mądre jesteście,rezolutne i zaradne to ja się pytam po co ta buda w wózku rozłożona w upał??? Nie wiecie od czego są parasolki do wózków?

Gość gość
zgadzam się z wypowiedzią powyżej. Po cholerę buda w taki upał!

Gość gość
jak dziecko siedzi w wózku i przed słońcem ochrania je budka albo parasolka to na kij mu czapka? chyba tylko po to żeby się przegrzało! takie tępe matki to powinno się kastrować żeby sie juz więcej nie rozmnażały

Gość gość
To jeszcze nic, ja bym chciała wiedzieć czemu Miś Uszatek chodzi nago a do snu ubiera piżamkę ?

Gość temat prowokacja
Gdzie wy widzicie tak ubrane dzieci? owszem w maju widziałam jeszcze dzieci w czapkach bawełnianych,ale nie teraz przy 40 stopniowowych upałach! chyba niektórych tu fantazja poniosła :O codziennie prowadzę syna do przedszkola a potem idę z 3 miesięczną córką na spacer i dzieci są ubrane tak jak ona-w body lub cienkie sukienki bądź koszulki na krótki rękaw. nie widzę żadnych dzieci w długich spodniach-wszystkie z gołymi nogami. a z domu wychodzę za 10 minut i ok 9.30 wracam. potem mąż odbiera syna o 16 i koło 19 drugi spacer,bo w ciągu dnia siedzimy albo w ogrodzie w cieniu-i wtedy mała leży w samej pieluszcze albo w domu. nie wierzę że ktoś w taką pogodę zakłada jesienną czapkę bawełnianą :O widziałam chłopca w kapeluszu z klapkami na uszy-nie wiem po co to? ale jednak był on bardzo cienki a nie jakaś czapa. co do wpisu że czapki z daszkiem dla kilkulatków są grube :O może takie z targu lub z chińskiego sklepu za 5zł :( mój syn ma bardzo cienką czapkę na dodatek z wstawkami z siateczki.

Gość dla rocznego synka
mam czapkę legionisty z cienkiej bawełny ala len, jest idealna na taki skwar, daszek chroni oczy i daje cień na twarz a tył chroni kark przed udarem, sama na plaży, zwłaszcza nad morzem noszę bawełniany kapelusik z małym rondem, mam ciemne włosy i szybko się nagrzewają

Gość gość
Ale wy się upierdo*** tej czapki... Ty nie chcesz- to nie zakładaj swojemu dziecku, o czym tu dyskutować :o

Gość AgAtoni
Od trzech miesięcy jestem mamą i tak mnie irytuje zachowanie niektórych kobiet-zaglądają w te wózki, obserwują jak dziecko ubrane. Skupcie sie na swoich dzieciach bo coś jeszcze przegapicie... Nie macie innych zajęć tylko komentowanie i krytykowanie innych mam? Wasze zycie jest chyba bardzo smutne. Jak czytam te komentarze...wami, aż trzęsie- taki jest odbiór powyższych komentarzy...żałosne...

Gość gość
Zmora,to wsibskie kobiety ...bo facetow temat nie interesuje!

Gość gość
o ile czapeczke -kapelusik,chustka w sloncu rozumiem o tyle budy i oslonki albo grubego koca dla niemowlaka w taka pogode nie pojme. a to czesciej widuje niz czapeczki,ktore maja chronic od slonca a nie ogrzewac.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)