Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GREEN_DAY

staram sie od 1,5 roku

Polecane posty

Dzień dobry:) Kb- wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki:) musisz być dobrej myśli :) U nas znów sypie śnieg masakra jakaś, m mnie dziś przywiózł. Około 14 mamy Wigilię pracowniczą więc nie ma co się dzisiaj opychać:) Siostra moja jeździ na monitoring. W czwartek pęcherzyk miał 5mm i to z tego jajnika który miała operowany, była wczoraj to pęcherzyk miał 10mm. W środę jedzie na zastrzyk a w piątek rano będzie miała inseminacje. Może się uda. Ja bynajmniej jestem dobrej myśli. Od dzisiaj pomału zaczynam już pakowanie do ogromnej walizki:) już jestem chora:)

*************************************************************************************** NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ...............SKĄD ********************************************************* **************************** Gosiek82........28......starania zawieszone........Pl- lubelskie, Irlandia EWELA125........21.................01.09................. ....dolnośląskie AGA_TON.........26.................02.09.............. .. mazowieckie BAUBAU............36.................07.09..........PL-po morskie Pati................30...................09.09........... ........wielkopolskie _NETI_.............27.................19.09.............. .........lubelskie NADZIEJA86.......24.................24.09................ ......śląskie KASIULA1983.....27...............28.09............ ........małopolskie atka87.............23.................15.09.............. ........dolnoslaskie ANKA76............34................02.10............... .........śląskie KAMA26...........28................28.10................ .....dolnośląskie kb83...............27...............24.09................ .....śląskie anulla1003........31................25.11................ ......Łódź MOONIAA123....34................03.11.........13 cykl... ........maz. anulek_24.........24...................03.11............. podlaskie _KaSiA_...........27................17.12................ zachodniopomorskie MALINECZKA.....28.................10.11.............. .. ...śląskie SODALITE.........35.............16.11................... ....Illinois ***************************************************** ********************* U D A L O S I E!!! ................TERMIN ...... PLEC ********************************************************* ***************** OLCIAK_LODZ.....................11.03.2011r......córeczka GREEN_DAY.........................09.04.2011r.......... ......... Bea...................................26.054.2011 r .......synek inka linka.............................16.06.2011r............... ......

Witam po weekendzie:) Inka narazie zrobiłam toxo,chlamydię i antykardiolipinowe,reszty narazie nie mogę zrobić,bo @nie dostałam i nie wiem kiedy dostanę.pewnie na święta,a dziś mam 44dc! Ale mi ten weekend zleciał:)Sobota na sprzątaniu i byliśmy u moich rodziców,bo na święta tam nie pojedziemy.Moja mama nas na Wigilię zaprosiła,wcześniej smsem,ale odpisałam,że nie skorzystamy.Jak do niej pojechaliśmy to nawet gadki o tym nie było! A wczoraj popołudniu do wieczora piekłyśmy z sąsiadką ciastka na Święta:)Super się z nią w kuchni dogaduję,a chłopy nasze się najpierw rumbę uczyli tańczyć,a potem dupakę oglądali i nas wołali.Oczywiście poszły piwka i flaszka przy tym wszystkim.Nasi mężowie,jak nas zobaczyli "w akcji"w kuchni to stwierdzili,że jesteśmy głupie,bo się marnujemy i powinnyśmy piec ciastka itp.na zamówienie,tym bardziej,że idealnie się w kuchni uzupełniamy i dogadujemy:)A między nami jest 13lat różnicy:D.Ciastka wyszły nam super i już by się jadło:)

Kb bardzo mi przykro:(I współczuję.Kurcze to ja mam długie cykle a Ty MEGA DŁUGIE:( Mimo wszystko staraj się myśleć pozytywnie.Ja czekekam na @,żeby też zacząć brać clo na stymulowanie owulacji.Myślałam,że przed Świętami ta franca przyjdzie i że zdążę monitoring zrobić a tu dupa:(

Czesc dziewczynki:) U mnie nawet wyszlo slonko i robi sie cieplutko, na swieta pewnie nic z tego sniegu nie zostanie:( Kb przykro mi bardzo:( Rozumiem cie doskonale i pewnie nie znajde takich slow zeby cie pocieszyc ale pomysl ze ja tez tak kiedys myslalam, chodzila mi po glowie adopcja bo czlowiek w takich trudnych momentach poprostu nie wie co ma robic, co myslec, a jesli juz sie zastanawia to nachodza go czarne mysli i jest placz, zero wiary w to ze sie uda. Ale zobacz, wielu kobietom udaje sie po latach staran wiec nie moze byc tak ze nadziei nie ma. Trzeba jakos isc do przodu i miec wiare ze to wszystko ma jakis sens... Mi przez mysl przechodzily takie pomysly ze moze nie zasluzylam na to zeby zostac matka, ze moze cos zle robie, moze nie jestem dobbrym czlowiekiem i takie tam... Ehhh zycie jest ciezkie. Ale wierze w to ze niedlugo bedziesz sie chwalila pozytywnym wynikiem testu:) Kasiu pomocy;) Mozesz mi cos doradzic w sprawie materacyka do lozeczka? Mamy juz na oku lozeczko i chcialam dokupic materacyk ale nie wiem jaki.

Nadzieja wiesz to jest pomysl z tym pieczeniem ciast - moja kuzynka stracila prace, dlugo siedziala w domu i w koncu postanowila cos ze soba zrobic - zawsze piekla pysznosci i teraz piecze i dostarcza do cukierni - ja sama tam chodze zeby kupowac jej wypieki bo sa poprostu pyszne:) Teraz pobudowali sobie maly domek poniewaZ PO TESCIACH DOSTALI KAWALEK ZIEMI sorry za caps locka;) i ma takie male pomieszczenie a'la kuchnie gdzie piecze. Takze warto zaryzykowac, a jesli jestescie we dwie to juz super sprawa:)

Spadam do sklepu, dodam jeszcze ze weekend mialam pracowity, posprzatalam juz wszystko w domciu bo niby sie sprzata caly czas ale teraz przed swietami jakos tak inaczej, dokladniej, teraz wszystko lśni hehe. W niedziele pojechalismy do hurtowni, zdecydowalam sie juz na wozeczek ktory kupimy w styczniu i lozeczko i tak zlecial mi wolny czas. Po swietach wybiermay sie z mezem na 5 dni w gory - ja bede odpoczywac na swiezym powietrzu a moj maz szusowac na nartkach:) Milego dnia dziewczynki:)))

Olcia - pomogę:) Otóż są w sprzedaży rożne materacyki kokos-gryka itp. My kupiliśmy zwykły najzwyklejszy bo też zachodziłam w głowę jaki. Na szkole rodzenia mówili że zwykłe też są super. Kupiłam zwykły piankowy taki twardy sprawdził się rewelacyjnie. Zapłaciliśmy bodajże 30zl. Te gryka itp są droższe. Ogólnie masz pieniążki to kupuj jaki ci się podoba ja miałam pieniążki ale kupiłam zwykły. Większość moich koleżanek miało zwykłe bez żadnego wydziwiania. :)

Witam kochane! kb83 przytulam Cię mocno i doskonale wiem co czujesz kochana!...różni nas tylko to, że ja mam @ jak w zegarku, badania wychodzą w normie a dzidzi nie ma....myślę, że wszytskie tu, ktore czekamy na cud...znamy te uczucia. ja mam teraz fazę, iż trochę odpuściłam straciłam nadzieję, ale wiesz podświadomie cały czas się łudzę...teraz mam 26 dc i co dzień mam nadzieje, że się przeciągnie i przeciągnie....ale realnie myśląc wiem, że jestem naiwna:)....więc kochana przesyłam Ci dużo siły nadziei i dobrych fluidów....musimy wierzyć, że będzie dobrze choć czasem mamy dość....trzymam kciuki za Was kochane:)oczekujące:) Dziewczynki powinnam mieć urlop by przygotować się do świąt...:) mało czasu!!! Olcia ja mam nadzieje,że ten śnieg nie stopnieje na święta :(

Olcia - w jakie rejony jedziecie na te 5 dni? Bo ja jadę w rejony Limanowej. Ale z tego co czytam to w małopolsce odwilż:( u nas tu na zachodzie mroźno jak cholera i śnieg co chwile sypie. nadzieja - orzeszki bomba boże jak ja tego dawno nie jadłam. Jak byłam mała moja mama miała taką maszynkę do tego i piekła to, ty też taką masz? Wyślij mi kochana paczuszkę na adres teściowej:) mniam mniam Ja zaraz uciekam bo mamy wigilię pracowniczą na 14, a musimy jeszcze dojść do lokalu. Dzisiaj wracam autobusem do domu albo i tramwajem zobaczę jeszcze to mogę piwko walnąć:) Laski polecam film "Wszystko co kocham" świetny a muzyka Daniela Bloom'a genialna właśnie słucham płytki z muzyką z tego filmu cudowna. Jak wieczorem nie wpadnę to jutro będę od rana, całuje i pozdrawiam 🌼

Bea - termin masz na kwiecień czy maj bo w tabelce są niejasności jakbyś była to popraw kochana. A co się dzieje z Green Day? ma któraś z was z nią kontakt?

Dzień dobry Ja wczoraj ubierałam choinkę i płakać mi się chciało na myśl,że mogliśmy być już na te święta we 3kę:(.Tak sobie myślałam jakby to było...Mąż pewnie po pracy zajął by się dzieckiem w miarę możliwości-bo cyca by mu nie dał:),a ja pichciłabym coś w kuchni i zaglądała na nich z uśmiechem i łezką szczęścia w oku:(nasze dziecko terminowo skończyłoby 2miesiące w 1dzień świąt:(.

Witajcie dziewczyny, Wiem, że ten topic już jakiś czas funkcjonuje, ale mam pytanie, czy można się przyłączyć?? Nie staram się od 1,5 roku, ale podoba mi się atmosfera u Was. Ja potrzebuję spokojnego topicu bez takiej comiesięcznej ekscytacji i histerii z dopatrywaniem się wszędzie objawów. U nas pewno to jeszcze potrwa... Biorę Castagnus, Euthyrox, od wczoraj Metformax 500, a od @ zamierzam włączyć zioła nr 3. Badań porobiłam bardzo dużo, najbardziej chyba się cieszę z cytologii, bo po raz pierwszy wyszła mi I grupa, zawsze była druga... Z resztą badań w kratkę, część dobrych, a część gorszych. Mam nadzieję, że uda się i że mały nie będzie jedynakiem. Pozdrawiam Serdecznie i trzymam kciuki!!!

Czesc wszystkim:) Mamo urwisa, jasne ze mozesz sie przylaczyc, bedzie nam milo:)))) Super ze masz juz synka, to zawsze jakies pocieszenie i nadzieja na to ze skoro jedno jest to i drugie sie pojawi:))) Trzymam za ciebie kciuki. Kb tulę i wysylam tysiace caluskow i pozytywnych fluidkow!!! Olcia moja siostra tez miala najzwyklejszy materacyk i byla zadowolona. Czasami nie ma co szukac nie wiadomo czego, oczywiscie to twoja decyzja ale tak jak mowi Kasia, jesli tyle osob sprawdzilo i okazalo sie ze są oki to nie ma co sie martwic, mozna zaoszczedzic kaski troszke. Nadzieja dla ciebie tez buziaczki, wyobrazam sobie jak musi ci byc ciezko. Ale walczysz dzielnie, i tak trzymaj, zobaczysz bedzie dobrze:)

Czesc wszystkim:) Mamo urwisa, jasne ze mozesz sie przylaczyc, bedzie nam milo:)))) Super ze masz juz synka, to zawsze jakies pocieszenie i nadzieja na to ze skoro jedno jest to i drugie sie pojawi:))) Trzymam za ciebie kciuki. Kb tulę i wysylam tysiace caluskow i pozytywnych fluidkow!!! Olcia moja siostra tez miala najzwyklejszy materacyk i byla zadowolona. Czasami nie ma co szukac nie wiadomo czego, oczywiscie to twoja decyzja ale tak jak mowi Kasia, jesli tyle osob sprawdzilo i okazalo sie ze są oki to nie ma co sie martwic, mozna zaoszczedzic kaski troszke. Nadzieja dla ciebie tez buziaczki, wyobrazam sobie jak musi ci byc ciezko. Ale walczysz dzielnie, i tak trzymaj, zobaczysz bedzie dobrze:)

Sorry dwa razy mi sie wyslalo. Mamo urwiska, bedziesz dla nas podobnie jak Kasia dobrym duszkiem ktory zna wszystkie odpowiedzi na nasze pytanka zwiazane z wozkami, lozeczkami, ciaza, malenstwem;) Bo my tu w wiekszosci zielone jestesmy:P Nasz topik mi sie podoba bo rzeczywiscie nikt tu na nic nie naciska, nie nakreca. Przeciez nie od dzis wiemy ze kazda z nas albo miala albo ma problemy z zajsciem w ciaze i trzeba sie wzajemnie pocieszac i podtrzymywac na duchu a nie niepotrzebnie nakrecac. Dlatego lubie tu zagladac:-D

mamo urwisa pewnie, ze mozna:) ja tez sie nie staralam 1,5 roku ale dziwczyny sa tu bardzo mile i przyjely mnie serdecznie:) zapraszamy. dopisz sie do tabelki:) nadzieja mmmm smakowicie wygladaja te ciastka. ja ostatnio pieklam te same co Ty (gwiazdki z posypka) chce jeszcze upiec makrony ale to jutro. przytulam Cie cieplo i zycze zebys w nastepne swieta przytulala swojego dzidziusia zreszta zycze to kazdej z Was:) wiadomo sa chwile zwatpienia i czasem czlowiek ma dosc. ja sie dlugo nie staralam ale kazdy nieudany cykl konczylam placzac do poduszki:( wszystko bedzie dobrze:) Olcia moja siostra tez miala najzwyklejszy i byla zadowolona. na roznych forach polecaja kokos-gryka i koszt takiego materaca to ok 70zl pozdrawiam:)

Witaj Mama Urwisa:)Będzie nam miło jak dołączysz do nas:)Fajnie,że masz już synka,to jest najważniejsze,a drugie dziecko myślę,że też przyjdzie:)Powodzenia. Dzięki Wam dziewczyny...ojjj czasami ma tego wszystkiego po dziurki w nosie,ale cóż jak to sie mówi takie jest życie,nie wiem tylko na ile mi jeszcze tych sił wystarczy:( Dziś mam 45dc i @nie ma:(Tak bym chciała na urodzinki prezent dostać,ale na nic się nie nastawiam jak ja to mówię:)

Nadzieja prezent bylby wspanialy... Czesc Inka linka, jak sie czujesz? Zauwazylas jak czas szybko leci??? Ja jestem w szoku;) Kurde dziewczynki wy widze znakomite kucharki jestescie a ja nie mam sie czym pochwalic:(

Dziewczyny, dziękuję za takie wspaniałe przyjęcie, nie spodziewałam się;) Pati.Pati:) Inka linka, gratulację, widzę że oczekujesz astrologicznego bliźniaczka:) Nadziejo 86:) Chyba wreszcie gdzieś przycupnę:) Co do porad, to jak tylko będę Wam przydatna, to nie ma sprawy.... Widzę, że rozmawiacie o materacyku i doradzacie Olci... Olciu, nie wiem, czy masz już łóżeczko, czy szukasz wszystkiego, ale jeśli nie masz jeszcze łóżeczka, to może poszukaj na allegro ofert z materacykiem gratis. Nam udało się kupić łóżeczko z materacykiem gryczano - kokosowym gratis i całość wyszła bardzo niedrogo.... A co do mnie, to chętnie dopiszę się. Z synem miałam więcej szczęścia niż rozumu, udał się trochę z zamierzenia, a trochę z nienacka i dziękuję za to Bogu. Urwipołć jest niesamowity:), ale wszystkim nam życzę po kilka takich rozbójników:)

************************************************************ *************************** NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ...............SKĄD ********************************************************* **************************** Gosiek82........28......starania zawieszone........Pl- lubelskie, Irlandia EWELA125........21.................01.09................. ....dolnośląskie AGA_TON.........26.................02.09.............. .. mazowieckie BAUBAU............36.................07.09..........PL-po morskie Pati................30...................09.09........... ........wielkopolskie _NETI_.............27.................19.09.............. .........lubelskie NADZIEJA86.......24.................24.09................ ......śląskie KASIULA1983.....27...............28.09............ ........małopolskie atka87.............23.................15.09.............. ........dolnoslaskie ANKA76............34................02.10............... .........śląskie KAMA26...........28................28.10................ .....dolnośląskie kb83...............27...............24.09................ .....śląskie anulla1003........31................25.11................ ......Łódź MOONIAA123....34................03.11.........13 cykl... ........maz. anulek_24.........24...................03.11............. podlaskie _KaSiA_...........27................17.12................ zachodniopomorskie MALINECZKA.....28.................10.11.............. .. ...śląskie SODALITE.........35.............16.11................... ....Illinois Mama Urwisa.....28..............26.11.....................małopolskie ***************************************************** ********************* U D A L O S I E!!! ................TERMIN ...... PLEC ********************************************************* ***************** OLCIAK_LODZ.....................11.03.2011r......córeczk a GREEN_DAY.........................09.04.2011r.......... ......... Bea...................................26.054.2011 r .......synek inka linka.............................16.06.2011r............... ......

Wlasnie mozna na allegro poszukac, tyle ze tam dochodzi oplata za przesylke wiec czasami wyjdzie na to ze sie nie zaoszczedzi za wiele a nie mozna obejrzec, dotknac. Mnie to wlasnie najbardziej nie odpowiada bo chcialabym wszystkiego pomacac hehe. moja kolezanka kupila ostatnio lozeczko za 250 zl w sklepie ale to taka hurtownia wiec wszystko jest dosc tanie i tam tez zaopatrzyla sie w materac, na 100 % kolo stowki kosztowal. Ale mowila ze sa i lozeczka za tysiaka i wiecej...

Mamo urwiska a jak przebiegal u ciebie porod??? Ja wiem ze to jeszcze daleko ale na sama mysl ciarki mi przechodza po plecach:((((

Nadziejo, nie jestem specjalistką od @, które nie chcą nadejść. U mnie nadchodzą w miarę regularnie, raz tylko zdarzyło mi się, że dość mocno się spóźniała, a testy były negatywne. Zaczęłam pić napar z dziurawca (saszetki z Herbapolu) i @ pojawiła się w ciągu dwóch dni. NIe wiem, czy to poskutkowało, czy to czysty przypadek, ale może jeśli nie masz oporów przed ziołami, to spróbuj...