Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KIOKIOKIO

POCZTA POLSKA ZAGINIECIA

Polecane posty

Gość też mieszkam w bloku
Ja natomiast uważam, że nigdy już nie skorzystam z usług firmy kurierskiej, zwłaszcza ups (wartościowa paczka zostawiona podobno u sąsiada bez mojej zgody, paczki nie odzyskałam, bo firma twierdzi, że paczka jest u sąsiada, a sąsiad twierdzi, że żadnej paczki nie odebrał, nazwisko na kwicie odbioru jest ani moje ani sąsiada), ani dpd (paczka która miała do mnie dotrzeć w ciągu jednego dnia przez tydzień jeździła po całym mieście i nikt nie mógł jej namierzyć). Korzystam tylko i wyłącznie z usług poczty polskiej, nie jest to firma idealna, ale przynajmniej nie robi takich cyrków. Wszystko wysyłam i zamawiam poleconym, najlepiej za potwierdzeniem odbioru, wtedy jakoś nie ginie nic. Poleconym priorytetem nie radzę sobie zawracać głowy, bo list polecony ze swojej natury idzie dłużej (musi zostać zarejestrowany i wprowadzony do systemu co TRWA), więc dopłacanie za priorytet nic nie daje.

Gość gość
Według prawa można zgłosić skargę na placówkę pocztową

Gość gość
Jeśli chodzi o zagubiony list zwykły, nie ma prawa reklamacji, bo nie ma dowodu, że został nadany - owszem, ale u nas są na poczcie kamery na każdym stanowisku - czy to nie jest dowód, jeśli pamiętam, o której wysyłałam list ?