Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość white.apple...

PLUSY I MINUSY - działalność w UK a w Polsce

Polecane posty

zapewniam Cię, że w Polsce ---> czym Cię dobija PiS? Właśnie CI tłumaczę, że dzięki PiSowi trochę forsy zostaje w gospodarce, na czym Ty też korzystasz, zwłaszcza jeśli szyjesz odzież męską. PO jak twierdzisz nie dało Ci nic, ale uważasz, że jest lepsze...? :o hmm, no to ja tego nie rozumiem...

Gość zapewniam Cię, że w Polsce
PiS utrzymuje z moich ciężko zarobionych pieniędzy rolników! I tego nie mogę przeboleć. I nigdy nie przeboleję, chociaż mam bardzo bliską rodzinę na wsi, gdzie wszyscy utrzymują się z rolnictwa.

Gość zadne provo
" prędzej czy później musi w Polsce nastąpić przełom" przełom in minus chyba

Przełom to minus? Gdyby każda firma stała w miejscu, nie wprowadzałaby nowości, nowych technologii, to po roku zamknęłaby swoją działalność, bo stałaby się niewypłacalna. To samo jest z każdym krajem. Trzeba iść na przód, a nie stać w miejscu. Ludzie boją się nowego, wiem. Ja 3 razy w życiu postawiłam wszystko na jedną kartę. Nigdy nie żałowałam.

Gość zadne provo
nie widzisz co sie dzieje w strefie euro juz niemcom wyszlo bokiem sa naciski na wyjscie ze strefy a sa najbogatsi w europie a donaldinho gdyby mogl juz by jutro chcial euro w pl a komor tylko przytaknie co do rolnikow to powinni sie zajac jakas kontrola tych posrednikow(mafia) zeby tyle nie zdzierali z ludzi ale nie wiadomo czy tak sie da regulowac w koncu "wolny" rynek:O wogole to najlepiej wszystko zaorac i zbudowac nowa polske japonczycy mieli racje

A kysz z japońcami i chinolami. Oni to dopiero zaczynają mieszać w Polsce. Chińskie zabawki, chińskie ciuchy, chińskie jedzenie. W sklepach z badziewiem chińskim śmierdzi tak, że wytrzymać się nie da. Dlaczego Niemcy chcą się wycofać ze strefy Euro?

zapewniam Cię, że w Polsce ---> daj spokój, rolnicy nie są największym problemem tego kraju, czepiasz się na wyrost. Sam ZUS przeżera Ci 3 razy więcej kasy. Powiem tak... w Polsce rządzi mafia zainstalowana wraz z systemem 21 lat temu, której celem jest utrzymanie jak najdłużej obecnego stanu rzeczy, bo im to pasuje! Nie ma znaczenia kogo wybierzemy na stołki, bo wszyscy muszą się liczyć z mafią. Różnica jest tylko taka, kto będzie bardziej spolegliwy. Po 2,5 roku nie widzę żadnych oznak, by PO chciało coś z tym zrobić i układają się z nimi na każdym kroku. PiS moim zdaniem chciał to towarzystwo rozwalić (WSI) i niestety zająć ich miejsce bez zmiany systemu. Nie udało się, tylko włożyli kij w mrowisko. Czyli generalnie nie ma różnicy, bo wszystko zostaje po staremu. Natomiast PO nie dało Ci nic. PiS jednak coś dał, mało ale dał. Jest różnica. Na korzyść PiS. Tyle w temacie. "Dlaczego Niemcy chcą się wycofać ze strefy Euro?" Bo nie uciągną tego projektu, za dużo ich kosztuje, a w związku z sytuacją Grecji, Hiszpanii, Irlandii ryzyko dramatycznie wzrasta. Finalnie wszyscy będą chcieli się wycofać, bo to sztuczna waluta, niedopasowana do żadnej gospodarki. Tylko nie wszyscy jeszcze o tym wiedzą ;)

zapewniam Cię, że w Polsce ---> jeszcze jedno pyt. ;) którymi zmianami dla przedsiębiorców, proponowanymi przez PO (abstrahując od tego, czy kiedykolwiek je wprowadzą), jesteś tak zachwycona?