Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Mojej sąsiadce przeszkadza ze mój chłopak parkuje pod jej oknem.

Polecane posty

Gość powinna przeprosic za swoje ch
amskie zachowanie!czytaj ze zrozumieniem

Gość grrrrr
Panikara123 bo to pewnie taka czepialska kobita co to jak ktoś miły i grzeczny to ma odwagę ochrzaniać bo wiadomo, że nic niemiłego nie usłyszy. Ale już pewnie gdyby się jej np jacyś dresiarze pod oknem rozsiedli, przeklinali i pili piwko to by się szybciutko w oknie schowała i udawała, że jej nie ma. No ludzie są bardzo różni i niestety takie przypadki też się trafiają. Niestety to nie jest tak, że jak ktoś jest starszy to automatycznie znaczy, że jest kulturalny. I młody dobrze wychowany człowiek nauczony, że starszym należy się szacunek jak spotyka na swojej drodze chamską staruszkę albo wrednego dziadka to jest zbity z tropu i zazwyczaj myśli, że to jest jego wina bo coś zrobił nie tak. Podczas gdy tak naprawdę to zawsze znajdzie się coś do czego się można przyczepić. Za głośno rozmawia, nie mówi dzień dobry (chociaż mówi ale babcia zapomniała, że już przecież rano mówił), drugi raz powiedział dzień dobry (no przecież rano już mówił i nie pamięta co za brak szacunku) i tak w kółeczko.

Gość
To ona zaczeła mnie wyzywac nie ja ja..:)

Gość
akurat co do "dzień dobry" to zgadzam sie z przedmówca.. z tym ze ja zawsze mówie dzień dobry bez względu na okoliczności(taki odruch), co więcej ta sąsiadka nigdy nie odpowiada, ale moja babcia zawsze powtarza że to o niej źle świadczy;p

Gość polporcji
No wlasnie, tak sie zaczynaja napierw problemy, potem klotnie a na koncu wasnie. Sprobuj stanac na miejscu sasiadki. Ktos parkuje pod twoim oknem daje "koncert" jego maszyny, a moze i spaliny polecialy do jej okna. Trzeba sie zawsze wstawic w sytuacje "przeciwnika". a tak na marginiesie, Twoja sasiadka nie chcialabym byc! PP

Gość do poprzednika
Właśnie czytam ze zrozumieniem! Sąsiadka też chamsko się zachowała i jak ona będzie ją przepraszała to baba dojdzie do przekonania, że wszystko jej wolno!

Gość
mój chłopak ma disel-a nie paliwo, wiec nie ma spalin.. auto na ropę rozumiesZ?:D... mój chłopak po prostu stanoł pod oknem i sie nie spodobało..

Gość grrrrr
ee a co do przepraszania to moim skromnym i może błędnym zdaniem daruj sobie bo wątpię żeby owa "miła sąsiadka" też przeprosiła, w najlepszym przypadku to z łaską przyjmie przeprosiny sama uważając się za wzór cnót wszelakich i oczywiście absolutnie bez żadnej winy z jej strony a w gorszym zostaniesz ponownie zwyzywana. Jedyne co możesz sobie zarzucić to właśnie to że dałaś się sprowokować i zniżyć do poziomu sąsiadki. Ale już się stało i po prostu następnym razem ją olej. Kurcze no skoro starsi mają uczyć kultury młodzież to chyba najlepiej przez dobry przykład: przeszkadza samochód pod oknem to normalnie powiedzieć, że przeszkadza i poprosić żeby stawiać samochód gdzieś dalej i poczekać na efekt a nie od razu z wyzwiskami i krzykiem. I twoja babcia autorko ma jak najbardziej rację, że zachowanie sąsiadki świadczy źle o niej.

Gość siabadabadaaaa
tez mialam taka sasiadke. wszystko jej przeszkadzalo. nawet kiedys sie nas spytala czy musimy po schodach chodzic (blok bez windy) bo jej przeszkadza to ze schodzimy i wchodzimy do mieszkania. kazdy smiec na podworku byl wedlug niej oczywiscie nasz. kiedys nawet kazala nam przeparkowywac motor sasiada (myslala, ze jest oczywiscie nasz), bo uwazala ze on za chwile wybuchnie i nas wszystkich w powietrze wysadzi. takie baby sa najgorsze. nie maja co robic i z nudow wymyslaja sobie problemy. moim zdaniem dobrze zrobilas, niech sobie nie mysli ze jest swieta krowa. glowa do gory! :)

Gość sluszna uwaga polporcji.ja te
z bym nie chciala!polporcji No wlasnie,tak sie zaczynaja napierw problemy,potem klotnie a na koncu wasnie.Sprobuj stanac na miejscu sasiadki.Ktos parkuje pod twoim oknem daje"koncert"jego maszyny,a moze i spaliny polecialy do jej okna.Trzeba sie zawsze wstawic w sytuacje"przeciwnika".a tak na marginiesie,Twoja sasiadka nie chcialabym byc! PP

Gość
wiem, ze dałam się wytracić z równowagi.. ale po raz pierwszy i dziś wiem ze ostatni bo żałuje, chociażby dlatego ze muszę odmalować futrynę;P

Gość ooo wrrr!!!ja ludzi szanuje
ale jak mi chloptas stanie pod oknem swoim wyjacym samochodem i wyjaca muzyka pod samo okno[mieszkam na parterze!]to mam ochote poprzebijac mu opony...!

Gość siabadabadaaaa
ale skad odrazu ta mysl, ze chlopak autorki watku porusza sie jezdzaca wyjaca i warczaca dyskoteka? moze normalnie podjezdza i parkuje bez robienia jakiegos strasznego halasu?

Gość
Zapewniam was, zachowanie moje jak również mojego faceta jest kulturalne, on w aucie nie lubi słuchać muzyki bo jak twierdzi "to go rozprasza", to cichy spokojny chłopak , jak wcześniej wspomniałam nawet flegmatyczny, ja jestem bardziej szalona, niemniej jednak nie uważam żebym zawiniła czymś, ciesze się z tego wątku i waszych obiektywnych opinii dzięki którym przekonałam się ze nie powinnam czuć się winna:)

Gość polporcji
Mila Panikaro! Spaliny, to ogolne pojecie produktu koncowego po spaleniu; benzyny, oleju i wszystkich innych - naczesciej - paliw plynnych. ;-)

Gość polporcji
Do Siabadaaaa.... ta Twoja - tu opisana - sasiadka to ektremalny przyklad ludzi, ktorzy nie chca zrozumiec, ze inny czlowiek ma TAKIE SAMO prawo do zycia jak i on. :-)

Gość
Do polporcji jakby nie patrząc nie ma co porównywać benzyny do ropy, jak wiadomo to drugie jest mniej szkodliwe, i nie wytwarza spalin przynajmniej tych zauważalnych "rażących " oczom.. spala się całkowicie i efektem spalania są spaliny czyli dwutlenek węgla i pewnie jakieś jeszcze gazy. W układzie wydechowym pewnie są filtry które większość tego wyłapują. Mam taka sąsiadkę i muszę przywyknąć:)

droga Panikaro! Podejrzewam, ze jeszcze nie raz bedziesz sie czula "porzywdzona" , sprobuj wtedy z glebi serca i duszy powiedziec - w duchu - do tej osby, ktora cie denerwuje ... Bog z toba, zycze ci wszystkiego dobrego. Ja to praktykuje, i baaaaaardzo czesto pomaga. Nie zawsze, ale b. czesto. A na koniec, pojecie fizykalne ...Spaliny, gazy spalinowe gazowy efekt procesu spalania paliwa. A diesel ropa, albo olej to tez paliwa, a nawet gaz jet paliwem. Buzka. PP

Gość
OCZYWISCIE:) BEDE PAMIETAŁA

Gość
Poza tym nie sadze bym czuła się poszkodowana kiedykolwiek(w relacji sąsiad-ja), mam w większości życzliwych ludzi dookoła a bardziej niż pokrzywdzona czułam się winna, bo byc możne zbyt gwałtowanie zareagowałam - ale cóż każdemu sie zdarzyć mogło, będę na przyszłość spokojnieje reagować.

Gość pamietajcie wszyscy ze kazdy z
was i kazda z was bedzie kiedys stara kobieta starym mezczyzna byc moze schorowanym-schorowana,i zobaczymy jak bedziecie spiewac jak wam jakies mlodziaki puszca pod oknem techno,czy cos podobnego!

do "pamietacie, ze kazdy.... tak to prawda, ale wydaje mi sie, ze troche konfliktowego charakteru musi byc, u stron, ktore konflikty powoduja. Pozdrawiam. PP

Gość pamietajcie wszyscy ze kazdy z
wiem...

Gość można za darmo
Stanie pod oknem i przez pół godziny spaliny wala do okna ,a pózniej sie dziwisz dlaczego urodziłas kaleke,albo masz raka .przeciez miasta przez takich ........ zamieniaja sie w komory gazowe bo takich jest nie mało

Gość albo ta lupiaca muzyka na caly
regulator pod oknami!te gowniarze nawet muzyki nie potrafia w kulturalny sposob sluchac!!!

Gość
w ogóle to co pod koniec piszecie nijak ma się do mojego wątku:)

Gość no ratunku!!!
a co?chcesz zebysmy ci przytakiwali i pisali,,tak tak masz racje,,?!ja tego napewno ci nie napisze

Gość
hehe , już to co chciałam usłyszeć dawno zostalo powiedziane:P

Gość
Do rob jak sobie tam chcesz zlosl właśnie o takich ludziach mowa... którzy nie maja kultury osobistej, sa zakompleksieni, samotni i na tyle nudni ze tylko gadając głupoty i chcąc zaczepić lub ubliżyć innym maja szanse na jakąkolwiek konwersacje wirtualną, bo którzyby miał ochotę na inna:)

Gość
Właśnie nie jestem śmieciem by pozwalać siebie tak traktować, żeby w każdej sytuacji mogla sobie przyjść i ot tak sobie mieszać z błotem, zatrzaśniecie drzwi to nie koniec świata.